De onophoudelijke stroom leugens van het Palestijnse leiderschap [cartoon]

“De hele wereld kijkt toe om te zien of Arafat een vinger zal uitsteken om het geweld een halt toe te roepen.”

“O, KIJK! Hij gaat het doen! WOW!”

“Oh zeg, wat fijn!” – “Ik kan het haast niet geloven!”

“Maarreuh, wat doet hij nu? Hij steekt de verkeerde vinger op!”

De bovenstaande cartoon van Dry Bones over het Palestijnse leiderschap [Their Leadership] dateert van exact 10 jaar geleden tijdens de 2de Intifada, toen een golf van aanslagen en zelfmoordbomaanslagen de Joodse staat Israël verlamde. De hele wereld hield ingehouden de adem in om te zien wat Arafat zou doen om een einde te maken aan het zinloos bloedvergieten.

Niet dus. 5.500 gesneuvelde Palestijnen, meer dan 1.100 vermoorde Israëli’s en 64 gedode vreemdelingen verder, zal er pas een einde komen aan de Intifada met de dood van de grootste leugenaar van het Midden-Oosten Yasser Arafat (afb. links) op 11 november 2004. Even brak de zon weer door de wolken op die dag toen heel West-Europa het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht.

Wat er veranderd is ten opzichte van toen? De PLO weigerde het geweld af te zweren. Meer veiligheidsmaatregelen werden genomen waarvan de meesten intussen weer versoepeld werden: blokkade van Gaza, wegblokkades, een Veiligheidsmuur (in werkelijkheid een hekken want maar een kort stuk – 63 km is echt een muur), meer toezicht en strengere controles, minder Palestijnse gastarbeid in Israël enz. De bestrijding van het Palestijnse terrorisme blijft een prioriteit, ook tien jaar na dato.

6 gedachtes over “De onophoudelijke stroom leugens van het Palestijnse leiderschap [cartoon]

 1. Beste Hugo,

  je bent een kei! Geweldig dat je besloten hebt om verder te gaan met je artikelen. Je voorziet namelijk in een behoefte! Velen zullen jou er dankbaar voor zijn. Bovendien, zoals je weet, hij die Israël zegent, wordt door Jahweh gezegend!
  Groet,
  EA

  Like

 2. bedankt dat u doorgaat en dat u ons niet in de steek laat,, kol ha kavod,,,
  u doet het tenslotte voor Israël en ons volk,,,

  Like

 3. Dank U dat U ons niet in de steek laat!
  Ik dank U uit naam van mijn volk Israel.
  Aukina.
  regio Tel Aviv,Israel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.