Rusland erkent Palestina… alweer

Jericho, 18 januari 2011. Medvedev komt nog eens kijken naar het verbrokkelde land van de Palestijnen voor het voorgoed van de kaart is verdwenen (foto: AFP)

Dinsdag 18 januari 2011 was de Russische president op visite in Jericho in de Israëlische provincie van Judea om er zijn steun te betuigen aan de internationale anti-Israëlische campagne om een onafhankelijke Palestijnse staat te erkennen die slechts bestaat uit brokken en eilandjes met Arabische bewoners die onder mekaar meer ruzie maken dan krokodillen in een wijwatervat en met een hoofdstad in een gebied dat het niet bezit maar wel van droomt het ooit te zullen bezitten.

De laatste weken hebben een aantal Zuid-Amerikaanse dictatoriale staten en staatjes de onafhankelijkheid van Palestina erkent. Sinds Arafat in 1988 de soevereiniteit uitriep van ‘Palestina’ zijn dat er thans al meer dan 100. Overigens zonder veel gevolg. Sinds de zomer van 2007 bestaan er zelfs twee ‘Palestina’s’, eentje in Judea & Samaria (Westoever) en een tweede in de Gazastrook.

De ene Palestijnse chef (Khaled Meshaal/Hamas) zou de andere (Mahmoud Abbas/al-Fatah) graag de nek willen omdraaien. ‘Gelukkig’ ligt tussen beide terreurstaten het groene democratische Israël, zodat ze elkaar maar moeilijk kunnen bereiken lees: raken met bommen en granaten. Anders had de ene Palestijnse staat de andere al 4 jaar geleden van de kaart geveegd. Dàt is de realiteit in de nepstaat ‘Palestina’.

Rusland had Palestina al erkend in 1988 dus, wat kwam Medvedev daar dan wèl doen? Alleen maar een zoveelste rondje Israëlbashen?

breznievarafat2
Arafat op bezoek bij de Sovjet-Russische president Leonid Brezniev, op zoek naar meer wapens en financiële steun voor de PLO

Medvedev wilde laten merken dat de rol van Rusland in het Midden-Oosten nog bijlange na niet is uitgespeeld. Hij wilde dezelfde anti-Israëlische politieke lijn bevestigen die Rusland al aanhoudt sinds de vroege jaren 1950, 1960 en 1970 toen het miljarden dollars pompte in de levering van oorlogsmateriaal aan Nassers’ Egypte, en de omringende Arabische staten Libanon, Syrië, Jordanië en andere terreurstaten zoals Libië letterlijk begroef onder tanks, raketten, MIG-bommenwerpers en gevechtsvliegtuigen en duizenden Russische adviseurs naar het gebied zond om de Arabieren bij te staan in het strijd tegen Israël.

De Russische politiek was in die tijd er enkel op gericht om Israël te vernietigen en diende de facto als onderdeel en testterrein, slagveld voor de Koude Oorlog tussen de VS en het Westen jegens de Sovjet-Unie die in die periode onder Kennedy en Nixon haar climax bereikte tijdens de Cuba crisis. Vooral veel geld en knowhow werd geleverd aan Yasser Arafat en zijn PLO. Lees op deze blog De communistische wortels van de Palestijnse terreur.

De Sovjet-Russische staat lag direct aan de basis van de verschillende Arabische aanvalsoorlogen jegens de Joodse staat vanaf haar ontstaan in 1948 tot aan de Golfcrisis in 1956, de Zesdaagse Oorlog in 1967 en de Jom Kippoer oorlog van 1973. Pas na 25 jaar bloedige strijd zal de grootste sponsor en wapenleverancier van het Midden-Oostenconflict – met name de Sovjet-Unie (thans de Russische Federatie) – met veel tegenzin accepteren dat de Joodse staat Israël militair niet te verslaan is.

Vanaf 1985 onder de Russische president Michael Gorbatsjov mogen de Joden - tot dan refusniks - de Sovjet Unie verlaten en trekken de meesten naar Israël

Intussen werden in de Sovjet-Unie honderdduizenden Russische Joden gegijzeld en belet te vertrekken naar Israël, de gekende Resfusniks uit die tijd. De Russische Joden zullen pas vanaf 1985 tijdens de Perestrojka en Glasnost politiek van de Russische president Michael Gorbatchov massaal mogen emigreren.

Saeb Erekat liegt wederom

Uren nadat de Russische president Dmitri Medvedev had verklaard dat zijn land een onafhankelijke Palestijnse staat erkent, stond de Palestijnse toponderhandelaar Saeb Erekat al klaar om de verklaring van Medvedev te omschrijven als “een historische daad die de Palestijnen voor de komende tijd zeer trots zal maken.”

Fatah-Nasser_meeting
Fatahleider Yasser Arafat op bezoek bij Nasser ongeveer acht maanden nadat hij in 1969 aan het hoofd van de PLO kwam

Medvedev zei eergisteren tijdens zijn bezoek aan Jericho dat Moskou Palestina daadwerkelijk had erkend in 1988 en niet de intentie heeft om haar positie van toen te veranderen. Hij merkte op dat iedereen baat zou hebben bij de oprichting van een Palestijnse staat, met inbegrip van de Israëli’s.

Maar in een interview met Ynet merkte Saeb Erekat het volgende op: “We waarderen de Russische erkenning van een Palestijnse staat volgens de grenzen van 1967 waarvan Oost-Jeruzalem de hoofdstad is.” Zoals algemeen bekend zit Erekat nooit om een leugen verveeld. Medevedev heeft integendeel met geen woord gerept over “1967-grenzen”.

Hij heeft gewoon gezegd dat Rusland nog steeds Palestina erkent in de zin waarop de Sovjet-Unie in 1988 Palestina erkende toen daar helemaal niet over grenzen werd gesproken en die op dat ogenblik vrijwel volkomen genegeerd werd door de internationale gemeenschap.

Video: Saeb Erekat: Ik ben een leugenaar

In september 2010 maakte Elder of Zyon een video over Saeb Erekat, al jaren de grootste leugenaar van de PA. Erekat als toponderhandelaar van Mahmoud Abbas probeert er ons al jaren van te overtuigen dat het de huidige Israëlische regering is, die helemaal geen vrede wilt.

Erekat: alle Palestijnen houden van Israël en willen in vrede leven met de Joodse staat

Dat anderzijds het enkel en alleen de Palestijnse Arabieren zijn, die zo hartstochtelijk verlangen om in vrede met de Joodse staat te leven.

Het is zelfs de oprechte hartewens van iedere Palestijn, groot en klein, van de vredelievende Palestijnen in de Gazastrook tot die zachtaardige brave Palestijnse pacifisten in Judea & Samaria.

[Bron van de video: Elder of Zyon: Saeb Erekat: “I am a liar” van 1 september 2010]


Bronnen: Ynet News: Medvedev reaffirms Soviet recognition of Palestine door Elior Levy en PA official: Russia to recognize Palestinian state van 18 januari 2011; Erekat: Medvedev’s declaration – historic step door Elior Levy van 19 januari 2011; Elder of Zyon: Erekat lies yet again van 19 januari 2011;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.