Jodenbashing en Israëlbashing op de VRT


Kathleen Cools (353.479 kijkers/13.01.2011), ankerjournaliste op het VRT journaal en Canvas van de Belgische nationale omroep, wellicht de dikst betaalde Joden- en Israëlbasher van Vlaanderen. Onmiddellijk gevolgd door Rudi Vranckx (159.085 kijkers/13.01.2011) die zelfs een eigen programma kreeg ‘Vranckx’  om Israël door de mangel te halen op kosten van  de  belastingbetaler [bron] (Kijk- leescijfers Brabosh.com: 1.597 lezers/06.01.2011.)

door Rudi Roth

Het is reeds jaren bekend dat de VRT en vooral hun nieuwsdienst nogal een loopje met de waarheid nemen in verband met het conflict in het Midden-Oosten, om Israël altijd in een zo slecht mogelijk daglicht te zetten voor de Vlaamse kijkers. Misschien hebben velen daar een natte droom dat de situatie van de jaren ’40 zou kunnen terugkeren, vooral omdat ze tijdens de laatste herdenking van de bevrijding van het uitroeiingskamp van Auschwitz op hun Teletekst opzettelijk vermeden hebben te schrijven dat het vooral Joden waren die uitgeroeid werden.

Nu toont de VRT zijn ware gelaat ook op andere zaken. Aangezien ze zich toch ongestraft aan Jodenbashing schuldig mogen maken vanwege Minister Lieten, waarom zouden ze het laten, en dergelijke praktijken niet ook op andere terreinen “grensverleggend” uittesten?

Zo leren we dank zij LVB.net dat ze hun eigen personeel inzetten voor vervalsingen: . En dit nadat journalist Robin Ramaekers van de VRT een schietincident in Haïti fakete.

Waar deze vervalsingen misschien niet echt een invloed hebben, heeft de VRT zich wel aan vervalsingen schuldig gemaakt met als belangrijkst doel haatspuierij!

Hier ziet men bijvoorbeeld hoe Kathleen Cools, om het einde van het decennium te herdenken, op 23 december 2009 de hoax van Al Dura oprakelt  (zie vanaf 2:05 tot op het einde).

De nieuwsdienst weet perfect dat het Hof van Beroep te Parijs in 2008 beslist heeft dat de zaak Al Dura als een vervalsing mag beschouwd worden. Niettemin brengen ze dat  weer onder de schijnwerpers, en proberen ze daarbij haat op te wekken door die beelden voor de ingang van de grote moskee van Brussel te projecteren. Het CGKR van Jozef De Witte zal natuurlijk niet ingrijpen omdat het “maar” over Jodenhaat gaat.

De hele VRT-nieuwsdienst werd uitgenodigd, evenals de Vlaamse Regulator voor de Media, op de voordracht van Philippe Karsenty die deze hoax in de ULB kwam ontrafelen. Niemand van de VRT wou blijkbaar de waarheid over deze zaak horen. Ze gaan gewoon verder met hun charlatanesk gedrag tegenover hun publiek, zonder dat de bevoegde SP.a-minister Lieten zich daar zorgen over maakt.  (Op deze link kan men een conferentie van Karsetny volgen in het engels: http://www.vimeo.com/17226900)

Het laatste bedrog van de VRT, men zou kunnen denken dat het ingebakken is bij hen, was het jaaroverzicht waarbij ze het weer niet konden laten om een andere hoax in het Midden-Oosten conflict te tonen als VRT-evangelie:

De beelden tonen duidelijk aan dat een meute jongeren, met een even grote meute Pallywood-journalisten, een hinderlaag legde voor een settler om op zijn wagen te “vallen”.

De VRT heeft natuurlijk niet dat deel van de gebeurtenis laten zien, maar alleen het feit dat die jongen “overreden” werd, terwijl ze natuurlijk de hele zaak zeer goed kennen. Ook hier is sprake van opzettelijke vervalsing van informatie met als doel om haat te zaaien.

Als kers op de taart was er de uitzending van “Het Besluit“. Was het omdat er dit jaar geen enkele humorist gevonden werd om over en vooral tegen de Joden een grap te maken, dat VRT-presentator Luc Janssen de onweerstaanbare behoefte vond om zonder reden Hitler ter sprake te brengen en vooral zich schuldig maken aan vulgaire Jodenbashing?

Het zit blijkbaar ingebakken bij sommigen van de officiële omroep. Als men alle Jodenbashing van de laatste twee jaar omrekent naar het aantal kijkers, dan kan men nu gerust stellen dat ze meer personen bereikt hebben in Vlaanderen dan Der Stürmer gedurende de vier jaar van de Tweede Wereldoorlog.

Rudi Vranckx, de grote VRT mediavriend van Hamas en andere moslimfundamentalisten die de vernietiging van Israël nastreven: “Israëlbashen betaalt goed, ik mag niet klagen”

Bronnen: LVB.net: Jodenbashing en Israëlbashing op de VRT, een gastcolumn door Rudi Roth van 17 januari 2011

3 gedachtes over “Jodenbashing en Israëlbashing op de VRT

 1. Eigenlijk zouden ze een keer een documentaire moeten maken over hoe journalisten daar te werk gaan. Een soort van undercoverreportage

  Like

  1. het probleem is dat ik maar weinig journalisten ben tegengekomen die instaat zijn met een gezonde dosiszelfkritiek hun eigen vakgebied kunnen evalueren.
   Als je zoiets zou doen geef ik je op een briefje dat het een zionistisch complot is wanneer zou blijken dat het nieuws gemanipuleerd is.
   Zie bijvoorbeeld de Mohammed al-Durah affaire, ook al even genoemd in het artikel. Het probleem heet Confirmation Bias. Een zelfkritische BNR hoofdredacteur noemde dit tav een heel andere zaak :

   Like

Reacties zijn gesloten.