De twee gezichten van Abbas: Vrede met Israël? Nooit. [video]

Het kan niet genoeg herhaald worden: wil je weten wat de Arabieren echt zeggen: leer Arabisch. Want wanneer zij zich in het Engels tot het Westen richten is dit niet hetzelfde wanneer zij zich in de Arabische taal tot hun eigen achterban in het Midden-Oosten richten.

Een bijzonder mooi staaltje van Arabische leugen en misleiding [taqqiya] is op deze videobeelden te zien en te beluisteren hoe Abbas het Westen voor de gek houdt, maar wel het achterste van zijn tong laat zien aan zijn Arabische kompanen van de Arabische Liga. Een onthullend verslag geleverd door Honest Reporting.

Ten aanzien van het Westen wil hij graag een vredegezind imago ophouden. Zo verklaarde hij op 2 september 2010 op het Witte Huis in Washington:

“Wij willen helemaal niet dat er nog bloed zal vloeien.”

Mooi toch? Ik zag mensen een traan wegpinken toen ze dit Abbas hoorden verklaren op de persconferentie in het Witte Huis bij het begin van de zoveelste hervatting van voorbereidende vredesbesprekingen. Vredesproces dat, zoals iedereen verwacht en voorspeld had, inmiddels weer opgeschort werden nadat het eenzijdig door Abbas werd opgezegd.

Maar is Abbas dan die grote verzoener die hij tegenover het Westen pretendeert te zijn? Natuurlijk niet. Dat is allemaal deel van het toneelspel dat Abbas opvoert. Want als Abbas “zegt” dat hij geen bloed wil doen vloeien, is het aan Israël om daarop te reageren want de media heeft van Abbas de kleine David [Palestina] gemaakt die tegen de reusachtige boosaardige Goliath [=Israël] moet optornen. Allemaal komedie dus bestemd voor Westerse oortjes.

Want wat schreef de Palestijnse krant Al-Hayat Al-Jadida (Fatah) de woorden die Abbas sprak op 6 juli 2010 in Amman (Jordanië) zich richtende tot de leden van de Arabische Liga?

“Als jullie bereid zijn om naar de oorlog te trekken en wanneer elk van jullie tegen Israël wil vechten, dan zijn wij in het voordeel. Palestijnen zullen niet alleen vechten want zij hebben daar de mogelijkheid niet voor.”

De volledige pargraaf van Abbas luidde: “Wij zijn niet in staat om de militaire confrontatie met Israël aan te gaan, en dit punt kwam ter discussie op de bijeenkomst van de Arabische Liga in maart 2010 in Sirt (Libië). Daar heb ik het woord gericht tot de Arabische staten en zei ik: “Als jullie bereid zijn om naar de oorlog te trekken en wanneer elk van jullie tegen Israël wil vechten, dan zijn wij in het voordeel. Palestijnen zullen niet alleen vechten want zij hebben daar de mogelijkheid niet voor.” En Abbas vervolgde: “De Westelijke Jordaanoever was volledig verwoest en we wensen niet dat die opnieuw verwoest zal worden.”

Ha zo, dat was opeens heel wat minder vredelievend. Abbas tracht hier met zijn onverholen oproep de Arabische landen achter zich te krijgen in zijn strijd om Israël te vernietigen. Heeft u dat gelezen in de media? Nee, ik ook niet. Vraagt u zich nooit af waarom u dergelijke dingen nooit leest in de media? Ik wel en ik weet zelfs waarom.

Hieronder een gekende poster die andermaal het beleid met twee gezichten aanklaagt. Deze keer over hoe Abbas een verschillend standpunt omtrent het Palestijns vluchtelingenprobleem inneemt. Enerzijds kan het snel opgelost worden als inderdaad elk Arabisch land de vluchtelingen naturaliseert en opneemt in haar eigen maatschappij. Maar als ze dat zouden doen, kan Abbas ze ook weer niet meer uitspelen tegen Israël [het zogenaamde illusionaire ‘Recht op Terugkeer’], vandaar zijn tweede statement waarin hij zich verzet tegen naturalisatie van de Palestijnse vluchtelingen in Libanon.

Welke Abbas moeten we geloven?

Een gedachte over “De twee gezichten van Abbas: Vrede met Israël? Nooit. [video]

Reacties zijn gesloten.