Hamas arresteert 150 heksen, waarzeggers en tovenaars

Het Palestijnse Ma’an Nieuwsagenschap meldt dat Hamas adjunct-directeur-generaal van de politie Mansour Hamad heeft aangekondigd dat Hamas in 2010 150 mensen heeft gearresteerd voor het beoefenen van hekserij. Het aantal heksen en magiërs in Gaza wordt geschat tussen de 500 en de 1000 personen.

Madame Blavatsky (1831-1891)

Vooral het feit dat dagelijkse duizenden dollars over de toog gaan voor deze vorm van dienstbetoon, geld waarop Hamas helemaal geen grip meer op heeft, werd het Ministerie voor Religieuze Zaken sterk op de zenuwen.

Terwijl Hamas het merendeel van de beoefenaars van magie als oplichters definieert, werd deze informatie ontdekt tijdens een workshop die werd gehouden door het Ministerie voor Religieuze Zaken en getiteld als “Omgaan met het fenomeen van hekserij en toverij, en het impact ervan op het individu en de samenleving” die op 12 januari werd gehouden in Gaza-Stad.

De minister van Religieuze Zaken beschreef de geschiedenis van de hekserij en zei dat het de stabiliteit en samenhang van families ontwricht. De bijeenkomst eindigde met een oproep aan mensen om te waarschuwen voor hekserij, het fenomeen zorgvuldig op te volgen, de mensen te laten weten hoe ernstig het is en de beoefenaars verantwoordelijk te houden voor hun daden.

De waarheid luidt enigszins anders. Aanvankelijk werden al heksen, waarzeggers en tovenaars ingezet om Israël weg te toveren uit het Midden-Oosten ook omdat de Joodse staat blijkbaar militair niet vernietigd kan worden. Het experiment mislukte (Israël bestaat nog steeds) en nu worden ze terug naar school gezonden in de gevangenissen van Gaza om terug aansluiting te vinden met de politieke islam.

Witte en Zwarte Magie

aan de Universiteit van Gaza?


Nee, dit is geen bijeenkomst van heksen en waarzegsters of, zoals  eventueel van de hoofddoeken kan uit afgeleid worden, beoefenaarsters van witte en zwarte magie. Maar wel de jaarlijkse uitreiking van de diploma’s voor afgestudeerde studentes aan de Islamitische Universiteit van Gaza, deze foto dateert van de ceremonie van 31 juli 2005.

Ze zien er niet bepaald als schatjes uit en ze zijn dat ook niet. Deze universiteit van Gaza staat erom bekend al jarenlang de broedmachine te zijn van Hamas en Co, die al jaren potentiële terroristen en leiders aflevert in de strijd voor de vernietiging van Israël. Daar is een beetje hekserij altijd goed meegenomen, tenminste… als het Allah belieft.


Bronnen: Met dank aan Elder of Zyon voor de tip: Must be the season of the witch van 12 januari 2011