Wat leren wij vandaag op school in Hamastan?: Vernietig Israël!

1ste les opvoeding: Hoe Joden vermoorden en in de hemel geraken

Op de schoolbanken van het middelbaar onderwijs in Khan Yunis in Gaza: Tijdens een recente bijeenkomst ter gelgenheid van de 2de verjaardag van het Israëlische verdedigingsoffensief Op. Cast Lead in de Gazastrook om een einde te maken aan de beschieting door Hamas met raketten en mortiergranaten van zuid-Israëlische dorpjes, bezocht een lid van Hamas-lid het parlement van de Palestijnse Autoriteit en benadrukte dat zijn organisatie zich inzet voor de bevrijding van heel Palestina.

Hamasschool: Jihad for dummies

Dus niet enkel Gaza, de Golan Hoogvlakte en de Arabische gebieden in Judea & Samaria op de Westoever, maar héél het huidige grondgebied van Israël. Wat Hamas betreft is elke centimeter grond die door de Joodse staat wordt bewoond, integraal Arabisch Palestijnse grond. Waar de Joden dan naar toe moeten eens heel ‘Palestina’ is bevrijd, wordt met niet zoveel woorden gezegd, maar het ergste laat zich raden.

De spreker, Yihye Mussa, zei hierover het volgende: “De [Israëlische] oorlog tegen Gaza is ontworpen om de natie te liquideren” – verwijzend naar de “Palestijnse” natie die slechts langzaam vorm heeft gekregen in de afgelopen vijf of zes decennia. (In feite worden in boeken over de geschiedenis van de oorlog van 1948, zoals O Jeruzalem door Dominique Lapierre en Larry Collins, de term “Palestijns” enkel gebruikt om te verwijzen van de Joodse bewoners van dat land. Meer hierover op Brabosh.com: De Val van Jeruzalem in mei 1948)

Mussa erkend dat het doel van Israël van het lanceren van de oorlog ook was om “de weerstand te liquideren”- ‘weerstand’ is de term die de Arabieren gebruiken om te verwijzen naar hun zelf-gerechtvaardigd terrorisme tegen Israël. Israël heeft inderdaad aangekondigd dat de militaire campagne bedoeld was om een einde te maken aan de duizenden raketten van Hamas en andere terroristen in Gaza die tijdens de voorgaande jaren en maanden neerregenden op Israëlische gebieden zoals in de Negev.

“Wij benadrukken ten overstaan van onze landgenoten op de Westelijke Jordaanoever [Judea en Samaria],” zei Mussa, “dat we opmarcheren voor de bevrijding van Palestina, vanuit de [Middellandse] Zee tot aan de [Jordaan] rivier, met als hoofdstad Jeruzalem.” Een van de leerkrachten die ook het woord richtte tot de studenten en hen opriep dat ze goed moeten studeren want “dit is het beste wapen op de weg naar de overwinning en bevrijding.”

Gaza, 5 januari 2011 Ramsay Clark (l) bezoekt Hamasleider Ismail Haniyeh

Hamas, die geboekt staat als een terroristische entiteit door de Verenigde Staten en andere landen, heeft onlangs een enorme impuls gekregen toen de voormalige Amerikaanse Openbare Aanklager Ramsay Clark het gebied bezocht. Clark staat al langer bekend als een sterke belasteraar van Israël en vertegenwoordigde zelfs de Palestijnse Autoriteit in de Amerikaanse rechtbanken in rechtszaken die werden ingediend door Amerikaans-Israëlische slachtoffers van de [Palestijnse] terreur.

Clark ontmoette in Gaza Ismail Haniye, de grote chef van Hamas, die toen op een gezamenlijke persconferentie zei: “Clark ’s bezoek spreekt van een de facto erkenning van rechtspersoonlijkheid van de Palestijnse regering… De Palestijnse natie zal doorgaan met haar sterk verzet en verder strijden tot het terugkeert naar het land dat werd veroverd in 1948 en haar gevangenen uit Israëlische gevangenissen zal bevrijden.”


Gaza, 19 december 2008, slechts acht dagen voor het begin van het Israëlische verdedigingsoffensief tegen Hamas in de Gazastrook. Op het plaatje vieren Hamasmilities het officiële einde van de toch al broze wapenbestand met Israël door raketten af te vuren en Israëlische burgers onder vuur te nemen. Op 27 december 2008 begon het offensief.


Bronnen: Arutz Sheva: Hamas, Winner of PA Elections, Teaches: Destroy Israel door Hillel Fendel van 6 januari 2011; The Jerusalem Post: Former US attorney-general visits Hamas leader in Gaza van 5 januari 2011