Burqa geklungel [video]

KLIK op het beeld om de video te bekijken

Een absurd maar waar gebeurd verhaal over een vrouw met burqa die een agent valselijk beschuldigt. In Australië had een agent het gewaagd om een vrouw in burqa in juni 2010  onderweg  op een autoweg tegen te houden met de bedoeling haar een ademtest af te nemen. De vrouw raakt snel door het dolle heen, scheldt de agent uit voor al wat lief is, beschuldigt hem herhaaldelijk van racisme en daagt de agent prompt voor de rechter op basis van racisme, laster en smaad en ongewenste seksuele handelingen.

Ze verklaart dat de agent haar eerst wilde aanraken, daarna dat hij haar burqa wilde afnemen om haar identiteit te kennen, en wanneer al haar leugens worden ontmaskerd tracht haar locale geestelijke leider en imam haar actie te bagateliseren en te verontschuldigen [om aan straf te ontsnappen] want ze is tenslotte een moeder van zeven kinderen.

Gelukkig voor de agent staat alles op video en was er voor de vrouw geen ontkomen aan. Moest het niet op video hebben gestaan wat de agent 100 procent zeker de pineut geweest. Ze werd veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf. De vrouw is in beroep gegaan tegen haar uitspraak. Een zoveelste reden waarom het een goede zaak is dat België – als één van de weinige landen in de wereld – een verbod heeft uitgevaardigd op het dragen van burqa en nijab.

De vrouw verlaat met haar advokaat de rechtzaal

Bronnen: ACA: Burqa bungle door ninemsn staff van 19 november 2010