Vrouwen van Gaza manifesteren voor gevangen Hamasleden op Westoever [fotosessie]


Gaza, 21 december 2010. Nee, dit is geen manifestatie om meer vrouwenrechten in Gaza. De vrouwen die dat probeerden hebben de moed al lang opgegeven en hebben aanvaard dat de Gazastrook langzaamaan door Hamas wordt geïslamiseerd. Een slogan “Bevrijdt de vrouwen van Gaza van Hamas”, zou hier goed op zijn plaats zijn. Niet dus, want: levensgevaarlijk!

De bron van deze foto’s is de PalArabische website van Pal Today, die nauw aanleunt bij de Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad.

Deze fotosessie is in werkelijkheid een manifestatie van een paar dagen geleden  van vrouwelijke familieleden die manifesteren voor de vrijlating van “politieke gevangenen” van Hamas die op de Westelijke Jordaanoever werden gearresteerd en opgesloten door het IDF en door de politie- en veiligheidsdiensten van al-Fatah.

Kort gezegd: deze vrouwen van Hamas proberen hun echtgenoten vrij te krijgen die vastzitten in Palestijnse gevangenissen op de Westoever. Palestijnen die andere Palestijnen vasthouden. Raar toch dat de Westerse media hierover niet berichten, dus doet ondergetekende Brabosh.com het maar.

Rivaal al-Fatah werkt op de Westoever vrij goed mee met het Israëlische leger in het arresteren van terreurcellen van Hamas en Co die actief zijn in Judea & Samaria. Zoals bekend tracht Hamas de macht over te nemen van rivaal al-Fatah in de Palestijnse Autoriteit, maar op dit ogenblik lukt dat niet zo best. Ze worden namelijk niet enkel opgejaagd door Israël maar ook en vooral door andere Palestijnen.

Vijf weken na de bloedige aanslag van 31 augustus 2010 op vier Israëliërs in de heuvels ten zuiden van de stad Hebron op de Westoever, liquideerden Israëlische veiligheidstroepen twee terroristen van Hamas die hadden deelgenomen aan de slachting. Verscheidene andere terroristen van deze Hamascel werden gewond en/of opgepakt waarvan een groot deel door al-Fatahpolitie en -veiligheidsdiensten.

De meesten van hen werden opgesloten in Palestijnse gevangenissen in Jericho op de Westoever. Sinds Hamas rivaal al-Fatah met geweld heeft uitgedreven uit de Gazastrook in het voorjaar en de zomer van 2007 kunnen de twee Palestijnse terreurformaties elkaars bloed wel drinken, zo diep zit de haat en rivaliteit.

Een gedachte over “Vrouwen van Gaza manifesteren voor gevangen Hamasleden op Westoever [fotosessie]

  1. Dit zijn goed georganiseerde,invloedrijke vrouwen,die er trots op zijn
    jongetjes te baren,die als martelaren zullen gaan sterven voor “Palestina”.
    Deze mentaliteit(liefde voor de dood) staat zo ver van ons af (ik denk bv aan de preek van de Paus gisteren) dat we wegkijken …als we al kijken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.