Israël beschiet doelen in Gaza na inslag van Qassamraket in Ashkelon


Sterke man van Hamas in Gaza Mahmoud Zahar: “Het onofficiële staakt-het-vuren [sinds einde Gaza-oorlog] is geen teken van zwakte van Hamas. Wij gebruiken die relatieve periode van rust om te herbewapenen en ons te reorganiseren.”

Vliegtuigen van de IAF (Israëlische luchtmacht) hebben afgelopen nacht doelen aangevallen in de noordelijke en de zuidelijke Gazastrook. De woordvoerder van het IDF (Israëlische leger) zei dat “een terreurcel werd aangevallen in het noorden van de Gazastrook en een smokkeltunnel in het zuiden van Gaza.”

“Specifieke doelen werden geïdentificeerd en alle vliegtuigen zijn veilig teruggekeerd naar hun basis,” gaat de verklaring verder. “De aanval is een reactie op een toenemend aantal aanslagen tegen Israëlische doelen. Het IDF tolereert geen enkele poging om soldaten en burgers aan te vallen en zal blijven optreden tegen elke organisatie die gebruik maakt van de terreur jegens Israël.

Het IDF acht Hamas als enige verantwoordelijk voor wat er gaande is in de Gazastrook en voor het behoud van de vrede in het gebied,” luidt het in de verklaring van het IDF. De aanval kwam als een reactie op een Qassam raket die in de vroege vrijdagavond werd afgevuurd op Israëlisch grondgebied. De raket ontplofte in een open veld in de buurt van Ashkelon. Geen gewonden of schade werd gemeld.

Afgelopen donderdag maakte de Verenigde Naties bekend dat zowel Israël als Hamas hadden te kennen gegeven dat ze de spanningen in en rond de Gazastrook wensen te verminderen, zo meldde Reuters. Op vrijdag zei Mahmoud Zahar, de sterke man van Hamas in Gaza, dat de groep niet uit is op een escalatie in de strijd tegen Israël, ondanks een stijging van het geweld van de afgelopen weken. Zahar zei dat Hamas “de rust wil bewaren” die grotendeels wordt nageleefd sinds het einde van Operation Cast Lead in de kuststrook bijna twee jaar geleden.

Sinds de terugtrekking van het IDF op 18 januari 2009 werden ruim 350 raketten en mortiergranaten afgevuurd op Israëlische dorpjes in het zuiden van het land. Maar er is de laatste weken een scherpe stijging van raket-en mortiervuur en rechtevenredig Israëlische militaire luchtaanvallen op Gaza om haar burgers te beschermen. De voorbije week vuurden Palestijnen 26 raketten en mortiergranaten af op Israël waarvan er één insloeg op een kinderchreche. Het IDF schakelde een Palestijnse terreurcel uit van vijf man en een Palestijnse schaapherder werd nabij de grens doodgeschoten.

Zahar benadrukte dat het onofficiële staakt-het-vuren geen teken van zwakte is [van Hamas]. Hij sprak duizenden aanhangers toe na het vrijdaggebed in de zuidelijke Gaza stad Khan Yunis. Zahar liet ook doorschemeren dat Hamas de betrekkelijke rust gebruikt om te herbewapenen en te reorganiseren en bekritiseerde haar rivalen in de Palestijnse Autoriteit voor de recente arrestaties van Hamas-leden op de Westelijke Jordaanoever.


Mahmoud al-Zahar krijst begin november 2010 zijn longen uit voor groot publiek: “Binnenkort zijn de Joden uit Palestina verdreven!” Eerst Israël vernietigen daarna onderhandelen over de aftocht van de Joden uit ‘Palestina’, inname van het land en islamisering van de Jodenstaat. RIP Israël. RIP Joden.

Jep. Zo gaat dat in Gaza, van ’s morgens tot ’s avonds, zeven dagen op zeven, het hele jaar door, jaar in jaar uit. Het is het enige  doel waarvoor in Gaza wordt geleefd. Als je een Gazaan zou vragen: Wat is de zin van het leven (Meaning of Life) zou hij spontaan opspringen en vurig uitroepen: “Joden vermoorden waar ze zich ook bevinden en Israël vernietigen!” Niks meer en niks minder. Het is de lust en hun leven <zucht>


Bronnen: The Jerusalem Post: IDF hits Gaza targets after Kassam lands near Ashkelon van 25 december 2010; Ynet News: Hamas: Committed to truce van 24 december 2010; Arutz Sheva: IDF Wounds Gaza Terror Suspects at Security Fence door Chana Ya’ar van 23 december 2010; lees ook op Brabosh.com: Terreur escaleert: Gazaanse terroristen beschieten voortdurend Israëlische dorpjes van 21 december 2010; Israël schakelt Gazaanse terreurcel uit en verijdelt raketlancering van 20 december 2010; Hamasleider Mahmoud Zahar: oog om oog, tand om tand van 19 december 2010; Sinds bestand vuurde Hamas 330 raketten en mortiergranaten af op Israëlische burgerdoelwitten van 17 december 2010;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.