Terreur escaleert: Gazaanse terroristen beschieten voortdurend Israëlische dorpjes

Palestijnse terroristen vuurden maandagochtend vanuit Gaza zeven mortiergranaten af die allen neerstorten in ed Negevwoestijn. Niemand werd gewond. De nacht voordien werd eveneens vijf mortiergranaten afgevuurd evenwel zonder schade aan te richten of mensen te verwonden. De tuigen stortten neer ten zuiden van Ashkelon en in het westelijke deel van de Negev woestijn. Twee weken geleden, toen vijf mortiergranaten werden afgeschoten op Israël raakte een veiligheidsofficier gewond.

De granaten van gisterochtend landden in het gebied van de Regionale Raad van Eshkol in de westelijke Negev. Dat gebied telt 31 gemeenschappen waaronder 14 kibboetsen zoals Be’eri en Kisufim, 15 moshavim zoals Yated en Talmei Eliyahu, en twee gemeenten, Avshalom en Tzohar. Maandagavond was het opnieuw raak. Palestijnse terroristen vuurden andermaal drie mortiergranaten af op burgerdoelwitten in Z-Israël. De granaten vielen neer in open terrein zonder echter veel schade of gewonden aan te richten.

Intussen heeft de Israëlische luchtmacht de afgelopen nacht een verrassingsaanval uitgevoerd, zo wist het AFP deze ochtend vroeg te melden. Verschillende doelen werden getroffen. Drie doelen nabij de stad Khan Younis en een ander doelwit in Beit Lahiya. De woordvoerder van het IDF meldde deze ochtend dat de luchtmacht drie terreurtunnels heeft opgeblazen in het noorden van de Gazastrook en een andere smokkeltunnel voor wapens in het zuiden van Gaza werd vernield. Twee terroristen van de Izzadin Kassam Brigades, de gewapende vleugel van Hamas, zouden naar verluid gewond zijn geraakt tijdens de raid nabij Khan Younis.

Een en ander houdt direct verband met de raid van de Israëlische luchtmacht van zaterdagavond. Israëlische gevechtsvliegtuigen namen toen een terreurcel onder vuur die zich opmaakte om raketten af te vuren. Hierbij werden vijf terroristen gedood, leden van de Islamitische Jihad en van de met Hamas gelieerde Volksverzet Comités.

Volgende week maandag 27 december is het precies twee jaar geleden dat Israël een contra-terreuroperatie begon (Op. Cast Lead) om precies aan dit soort beschietingen door Palestijnse terrroristen vanuit Gaza een einde te maken. Omwille van het twijfelachtige resultaat wordt sinds de eenzijdige terugtrekking van Israël deze Gaza-oorlog door velen gekapitteld als “The Unfinished War“, t.t.z. de oorlog die niet werd afgerond met een totale overwinning en daarom gedoemd is om ooit opnieuw te worden uitgevochten.

Gazaanse terreurtunnel gebruikt voor de smokkel van wapens en munitie (foto JP/Ashley Bates)

Bronnen: The Jerusalem Post: ‘IAF strikes several targets in Gaza,’ Palestinians claim van 21 december 2010 en 3 mortar shells fired from Gaza Strip into Israel van 20 december 2010; Arutz Sheva: Hamas-Gaza Mortar Fire at Israel Continues door Hillel Fendel van 20 december 2010;

Een gedachte over “Terreur escaleert: Gazaanse terroristen beschieten voortdurend Israëlische dorpjes

  1. De nooit aflatende, door Allah/Illah/Sheitan gevoede haat, zal nooit met onderhandelingen/vredesbesprekingen worden gestopt.
    Wie dat meent, houdt zich zelf voor de gek.
    De enige kans is voor hen de islam af te zweren en zich totaal om te keren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.