Palestijnen veroorzaken ecologische ramp op de Westoever

Israël klaagt over Palestijnse ecologische schade

door Israel Today.NL

Het Israëlische Ministerie van Milieu klaagt in een vorige week gepubliceerd onderzoeksrapport over de enorme ecologische schade die Palestijnse Arabieren veroorzaken door hun afvalwater te lozen op beken in Judea en Samaria.

Het rapport wijst op een groot gebrek aan rioolwaterzuiveringsinstallaties in de Palestijnse gebieden, ondanks dat de Palestijnse Autoriteit meer buitenlandse financiële hulp per inwoner ontvangt dan enige regering op aarde. Het bewijst weer, dat de Palestijnen zich niet inzetten voor vrede door de fundamenten te leggen voor een onafhankelijke staat.

Het rapport betreurt ook, dat Israël en de PA geen samenwerkingsovereenkomst voor behandeling van afvalwater hebben, en legt uit dat samenwerken in dit soort zaken bijna onmogelijk is. Terwijl de PA is niet bereid of in staat is om dergelijke zaken zelf aan te pakken, wijst het ook vaak Israëlische assistentie af, omdat het niet incapabel wil lijken.

Een andere verklaring is dat de PA een sfeer van ellende en armoede wil handhaven om meer internationale sympathie te verkrijgen.

Wat de reden ook is, het Ministerie van Milieu heeft officieel gewaarschuwd dat het rioolwater van de Arabische steden de beken en het grondwater ernstig vervuilt, en beide uiteindelijk onbruikbaar zal maken voor gebruik als drinkwater.

De Jordaanrivier is op sterven na dood...

Bronnen: lees ook op Brabosh.com: Ecologisch en milieu-drama in Israël: de rivier de Jordaan droogt op van 15 mei 2010; Israël gaat eerste milieuvriendelijke stad bouwen: Nurit van 4 april 2009; Watertekort in de Gazastrook? van 15 januari 2010; Het Palestijnse watertekort op de Westelijke Jordaanoever is een fabel van 2 november 2009; Amnesty International’s water rapport perfect getimed om boycotcampagne tegen Israël te versterken van 27 oktober 2009; Antwoord op het rapport van Amnesty omtrent de Israelisch-Palestijnse water kwestie van 28 oktober 2009; Rapport: Verbeterde economische situatie in de Palestijnse Autoriteit [deel 1] van 10 december 2009 en [deel 2] van 11 december 2009;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.