Israël schakelt Gazaanse terreurcel uit en verijdelt raketlancering

Terrorist van de Volksverzet Comités lanceert een raket naar de burgers van Israël

Afgelopen zaterdag heeft een Palestijnse terreurcel vanuit Gaza getracht raketten af te vuren op burgerdoelwitten in Zuid-Israël. De terroristen werden voor zij hun aanslag konden uitvoeren net op tijd uitgeschakeld door de IAF (Israëlische luchtmacht).

Zowel de woordvoerder van het IDF (Israëlische leger) als door het Palestijnse Ma’an Nieuws Agentschap wordt melding gemaakt van de mislukte aanslag. Palestijnse medische bronnen spreken van 5 Palestijnen die werden gedood door de Israëlische luchtmacht toen zij probeerden raketten af te vuren op Israël.

De terreurcel bestond uit voormalige leden van Hamas, Islamitische Jihad en de Volksverzet Comités en behoorde tot een van de radicale salafistische groeperingen in de Gazastrook die onlangs het aantal aanslagen tegen Israël heeft opgevoerd. Volgens de Israëlische Radio waren de vijf terroristen van de cel gelieerd aan een Salafi groep genaamd “Jaljalat“.

Het Israëlische leger zei in een verklaring dat een gevechtsvliegtuig in de omgeving van Deir al-Balah in het centrum van de Gazastrook de activiteiten van deze terreurcel had opgemerkt en geïdentificeerd toen zij de lancering van een onbekend aantal raketten voorbereidden. Op het ogenblik dat hun intenties zichtbaar werden opende de Israëlische luchtmacht (IAF) het vuur op de terroristen.

Vijf leden van de terroristische cel kwamen om het leven. Gisteren zondag hadden ziekenwagens de uiteengereten lichamen van vijf Palestijnse agenten gecollecteerd. Artsen hebben vijf van de zes overleden terroristen geïdentificeerd als Abdullah Shreihi, Ahmad Al-Assar, Khalil At-Taweel, Ashraf Abu Sabt en Ahmad Az-Za’lan. Allen waren rond de 20 jaar oud en afkomstig uit het vluchtelingenkamp van Nuseirat in het centrum van Gaza. Ze werden gisteren zondag reeds begraven. (zie foto’s onderaan)

Na deze succesvolle luchtaanval door het IAF heeft het IDF in een toegevoegde verklaring benadrukt dat het het regime van Hamas verantwoordelijk houdt voor alle incidenten van die aard in de Gazastrook en dat het de orde met harde hand en consequent zal blijven handhaven om aldus de bescherming van haar burgers te trachten waarborgen. Zondagavond vuurden Palestijnen vanuit de Gazastrook opnieuw vier mortiergranaten af op dorpen in het zuiden van Israël. Er waren geen meldingen van schade of letsel.

Riad Al-Maliki, minister van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit, die geen gezag heeft over Gaza, veroordeelde de Israëlische aanval als een “aanval tegen ons volk” voor radio Voice of Palestina. Hij negeerde het feit dat de vijf mannen zich opmaakten om raketten op Israëlische burgers af te schieten.

Deze schermutseling was een van de meest dodelijke sinds de 22-daagse contra-terreuroorlog van Israël tegen de terreurgroep Hamas die de Gazastrook in een ijzeren islamistische greep houdt.

Het belangrijkste wapen van Hamas tijdens de Gaza-oorlog en de nachtmerrie van het IDF: het menselijke schild

Volgende week is het precies twee jaar geleden dat Operatie Gegoten Lood (Operation Cast Lead) werd ingezet met het doel een einde te maken aan de beschietingen met raketten en mortiergranaten door Hamas en gelieerde terreurgroepen. Sinds het IDF zich terugtrok uit Gaza op 18/19 januari 2009 vuurde Hamas opnieuw 330 raketten en mortiergranaten af op Israëlische burgerdoelwitten.

Volgens gegevens die werden verzameld door het Onderzoeksbureau van de Israëlische Inlichtingendienst van Defensie, zijn 1.166 namen bekend van Palestijnen die gedood werden tijdens het drie weken durende Gaza offensief Operation Cast Lead. 709 ofte 61% onder hen werden geïdentificeerd als terroristen van Hamas, onder hen ook verscheidene leden van andere terroristische organisaties. Volgens diezelfde gegevens werden 295 burgers gedood, waarvan 89 jonger dan 16 jaar en 49 vrouwen. Jongens van 14 of 15 jaar en/of vrouwen met een raketlanceerder in hun handen, werden eveneens bij ‘burgers’ geteld.

Volgens Hamasbronnen werden er ‘slechts’ 48 van hun militanten gedood. Echter, pas onlangs heeft Hamas toegegeven dat de verliezen veel hoger lagen dan aanvankelijk werd toegegeven. Hamas bekende begin november 2010 voor het eerst dat 600-700 strijders omkwamen tijdens de Gaza Oorlog. Dat aantal moet dan weer worden afgetrokken van het aantal burgerdoden dat aanvankelijk werd opgegeven. Waardoor alles er op lijkt dat de opgegeven cijfers van het IDF kort na het einde van de vijandelijkheden inderdaad de juiste waren.

Nochtans is het Goldstone Rapport gebaseerd op de foutieve cijfers van Palestijnen en van Hamas. Nochtans wordt op basis van dit rapport Israël beschuldigd van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Die beschuldiging is dus duidelijk onterecht. Maar wij wisten en schreven dat al twee jaar geleden….

Impressie van de begrafenis in Deir Al Balah (Gaza) van de terroristen gisterzondagBronnen: The Jerusalem Post: IAF strikes Gaza terrorists attempting to launch rockets van 19 december 2010; Maan News Agency: Medics recover bodies of 5 killed in Gaza strike van 19 december 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.