Wiesenthal Centrum waarschuwt Joden die naar Zweden reizen

Het Simon Wiesenthal Center brengt een reisadvies uit aan Joden om voorzichtig te zijn bij bezoeken aan Zuid-Zweden. Het advies is door twee woordvoerders overgebracht aan de Zweedse minister van justitie Beatrice Ask.

Burgemeester Ilmar Reepalu: "Ik ben geen antisemiet, maar ik moet uiteraard sommigen van mijn kiezers tevreden houden"

Burgemeester van Malmö: enkel anti-Israëlische Joden zijn ‘goede’ Joden

Woordvoerder Shimon Samuels van het Wiesenthalcentrum: ‘we brengen dit advies met grote terughoudendheid. Maar we constateren dat leden van de Joodse gemeenschap doelwit zijn van antisemitische beledigingen en pesterijen. Er zijn tientallen van dergelijke incidenten gemeld bij de autoriteiten, maar dat heeft niet geleid tot arrestaties of veroordelingen.

Anti-Israëlische rellen in Malmö

Een factor die bijdraagt tot ons besluit is de schandelijke opmerking van de burgemeester van Malmö Ilmar Reepalu, die de schuld bij de Joodse gemeenschap neerlegt omdat ze Israël niet veroordelen: “A contributing factor to this decision has been the outrageous remarks of Malmo mayor Ilmar Reepalu, who blames the Jewish community for failing to denounce Israel.

“Ons advies staat helemaal los van de bomaanslag die vorige week in Stockholm plaatsvond,” zegt het Wiesenthal Centrum.

Het Wiesenthalcentrum adviseerde Ask om veiligheidsmaatregelen te nemen voor de bescherming van joden. Het Wiesenthalcentrum bood ook haar expertise aan om autoriteiten en agenten te trainen in haar Tools For Tolerance Law Enforcement training program. In het kader van dit programma werden tot nog toe 10.000 mensen uit Canada, Duitsland en Frankrijk getraind.


Bronnen Simon Wiesenthal Centre: Simon Wiesenthal Center to Issue Travel Advisory for Sweden – Officials Confer With Swedish Justice Minister Beatrice Ask van 14 december 2010; NRP: Wiesenthal-centrum: reisadvies voor Joden in Zuid-Zweden van 17 december 2010; Al Jazeera: Swedish Mayor Ilmar Reepalu Denounces Zionism As Racism door Kristoffer Larsson van 31 januari 2010; Vlad Tepes: ILMAR REEPALU AND THE SWEDISH SDP: ONLY ANTI-ISRAEL JEWS ARE TO BE ACCEPTED AS EQUALS van 8 maart 2010

Een gedachte over “Wiesenthal Centrum waarschuwt Joden die naar Zweden reizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.