Het was weer feest in Hamastan. Hamas viert met eed op vernietiging van Israël en genocide op de Jood


Hamas politie probeert bij eigen volk af te raken van haar gewelddadige imago: “We slaan alle dagen het snot uit je lijf maar we hebben steeds het beste met je voor!” is de onderliggende teneur. De vrouw rechts op het plaatje is een gesluierde Hamaspolitieagente die er op toekijkt dat alle vrouwen zich in het openbaar voldoende bedekken, zodat ze voor de Gazaanse gemeenschap compleet onzichtbaar, onherkenbaar, onvrouwelijk en… rechteloos blijven.

Feest van 23 jaar terreur jegens Israel

Op dinsdag 14 december 2010 hield de terreurorganisatie Hamas in de Gazastrook een grootste herdenking tere ere van haar 23-jarig bestaan. De Hamas hernieuwde haar eed om de Palestijnse nationale rechten en constanten te beschermen en om nadrukkelijk te werken aan het beëindigen van de interne verdeeldheid in de Palestijnse arena.

“Hamas heeft steeds gewerkt in overeenstemming met de leer die geschreven werd door sjeik Ahmed Yassin en zijn metgezellen, die startte met de eerste vonk van de gezegende intifada,” verklaarde de Hamas in een persbericht op maandag uit de Gazastrook.

Er waren veel Jodendoders opgedaagd op het 23ste bestaansfeest van Hamas

“De Hamas-beweging was in staat, dankzij de Almachtige God, om een organisatiestructuur op poten te zetten op basis van goed onderwijs, goede zeden en constructieve inzet.[..]”

“Deze structuur creëerde helden zoals de martelaren, de gevangenen, de ballingen, de gewonden en de nationale persoonlijkheden die zich omvormden tot een geïntegreerde onderneming van leiders en kaderleden die voortkwamen uit de massa’s van het Palestijnse volk,” klonk het in de verklaring.

De laatste vredelievende Palestijnen van Gaza liggen al lang onder graszoden of zijn gevlucht naar de Palestijnse Autoriteit van Mahmoed Abbas in Judea & Samaria

In de verklaring werd andermaal benadrukt dat Palestina, dat zich uitstrekt van de [Middellandse] Zee tot aan de rivier [de Jordaan], het land is van de Palestijnen en dat Hamas nooit de Israëlische bezetting zal erkennen en zweert trouw te blijven aan het principe van de weerstand tot dat Palestina en de Heilige Plaatsen zijn bevrijd [van Joden].

Groen is de kleur van de Islam en van het volk van Gaza

In een soortgelijke verklaring die op dinsdag vanuit Damascus door Hamas werd vrijgegeven, van Damascus, deed de terreurgroep een oproep aan de door al-Fatah van Abbas geregeerde Pallestijnse Autoriteit (PA) om te stoppen met de fata morgana van het vredesproces achterna te lopen en het pad van het verzet en besluitvaardigheid te verkiezen, en benadrukte dat de nationale rechten worden geëxtraheerd door kracht en niet door te smeken.

De terreurgroep eiste tevens dat de feitelijke president Mahmoed Abbas een kloek besluit zou nemen: met name de samenwerking zou beïndigen op het gebied van veiligheid tussen zijn veiligheidstroepen en de Israëlische bezetter.

We hebben en passant de vrouwenrechten afgeschaft in Gaza. Noch de VN en ook geen enkele mensenrechtenbeweging protesteerde, dus dat zit wel goed

In diezelfde context zei Mahmoud Al-Zahhar, de Alfred Roosenberg van het politieke bureau en partijideoloog van Hamas, in een persverklaring aan de Jordaanse krant Assabeel op deze verjaardag, dat zijn beweging grote successen heeft geboekt gedurende 23 jaren van strijd om Palestina te bevrijden.

Zahhar benadrukte dat Hamas erin geslaagd was om de weerstand en het politieke werk samen te smeden en haar regering erin geslaagd was om Gaza met succes te besturen ondanks de blokkade en de complotten die werden gesmeed om die te ondermijnen.

Nilin, een dorpje op de Westoever op 17 december 2010; een Palestijn gebruikt een slinger om stenen te gooien naar Israëlische soldaten

Brabosh.com: “Elke steen die om het even welke Palestijn ooit naar Israël heeft gegooid, nog gooit en ooit nog zal gooien, is een steen die voor altijd verloren is voor de fundering waarop ooit het Palestijnse Huis moet worden gebouwd.”


Bronnen: IsraelitKan – News and views from an Israeli girl: Hamas renews oath on its 23rd anniversary to defend rights. “Hamas: fight until Israel destroyed” van 17 december 2010; Website van de Al Qassam Brigades, de gewapende vleugel van Hamas: Hamas renews oath on its 23rd anniversary to defend rights van 14 december 2010;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.