Sinds bestand vuurde Hamas 330 raketten en mortiergranaten af op Israëlische burgerdoelwitten

Aantal raketten en mortiergranaten die vanuit Gaza werden afgevuurd op Israëlische burgerdoelwitten sinds het IDF zich op 18 januari 2009 eenzijdig terugtrok uit de Gaza

Het jaar is bijna om en de jaaroverzichten beginnen weer op te duiken. Ook in het zuiden van Israël maken de burgers de balans op sinds het IDF op 18 januari 2009 eenzijdig de contra-terreuraanval op Hamas in de Gazastrook beëindigde. Dat betekent uiteraard niet dat Hamas en Co het terrorisme hebben opgegeven. Maar het is allemaal wat minder geworden.

Het IDF heeft wel degelijk lelijk huis gehouden in Gaza, vele terroristen werden uitgeschakeld, en het is nog maar pas dat Hamas dat heeft toegegeven dat de verliezen in eigen rangen inderdaad erg hoog lagen tijden Operatie Gegoten Lood (Op. Cast Lead) in de winter van 2008-2009. Zo bekende Hamas onlangs en voor het eerst dat 600-700 strijders omkwamen tijdens de Gaza Oorlog [bron].

Raketbeschietingen 2010, maandelijks overzicht

Elke raket en granaat gaat recht in het doel

Zoals iedereen kan aflezen op de twee afgebeelde statistieken, heeft de verdedigingsoorlog tegen de terreurformaties in Gaza wel degelijk vruchten afgeworpen. De vuurkracht van Hamas en Co is aanzienlijk teruggelopen en de Palestijnse raketten en mortiergranaten raken zelden doel.

Dat wil zeggen: geen fysiek doel maar daar zijn de beschietingen ook niet voor bedoeld. Het belangrijkste doel is terreur zaaien en de angstpyschose onderhouden die leeft onder de burgerbevolking in Israëlische dorpen en gemeenten zoals Sderot, Ashdod, Ashkelon, Beerscheba en andere.

Het “idee” dat je gewond of gedood kan raken wanneer er zo’n vliegende bom in je straat, tuin of garage is ontploft, drijft velen tot hysterische paniek en veroorzaakt langdurige psychoses. De psychische schade bij mensen na 10 jaar beschietingen is enorm. Dàt is het werkelijke doel van die willekeurige en onregelmatige raket- en mortierbeschietingen, en in dat opzicht wordt het doel met elke beschieting voor 100 procent bereikt.

Elke raket en granaat is altijd raak: ANGST! (raketinslag in Sderot)

En als het al eens gebeurt dat er mensen worden gewond of gedood, ja, dan is het altijd weer feest in Gaza. Dan wordt er weer tot een stuk in de nacht gedanst en gezongen, wapens afgevuurd in de lucht, vreugdevuren ontstoken, met messen en dolken in poppen met een kromme neus gekerfd en natuurlijk in ware Arabische traditie een aantal Israëlische vlaggen verbrand. Alhoewel ik denk dat ze nu toch stilletjes aan door hun voorraad vlaggen heen moeten zijn, tenzij Hamas zelf die vlaggen produceert. Stel je voor zeg.

De afgelopen week [december 2010] vielen er weer wat incidenten te noteren. Twee raketten en zes mortiergranaten werd afgevuurd op Israëlisch gebied. In antwoord heeft de Israëlische luchtmacht doelwitten bestookt van Hamas in het zuiden van de Gazastrook. Bovendien heeft het IDF twee Palestijnse terroristen – Alnebahin Osama en Jihad Marshland – in volle actie kunnen onderscheppen en uitschakelen die op dat ogenblik bezig waren explosieven [IED’s] te plaatsen aan het veiligheidshekken.

Op 8 december werden door het IDF twee raketinslagen op Israëlisch territorium opgeschreven. Er vielen geen slachtoffers en er was ook geen stoffelijke schade. Daarnaast werden zes mortiergranaten afgevuurd op Israëlische dorpjes, twee op 7 december en vier op 8 december. Die kwamen allen neer in de Negevwoestijn. Eveneens op 8 december werd een burger aangevallen maar die raakte slechts licht gewond.

En aan de andere kant van de Gazagrens…

De aanval met mortieren van 7 december 2010 werd opgeëist door de Jeruzalem Bataljons, de gewapende vleugel van de terreurgroep Palestijnse Islamitische Jihad [info op website van de Jeruzalem Bataljons, van 7 december 2010.]

8 december 2010. Begrafenis van terroristen in Gaza. De Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad mag “trots” zijn; ze heeft er weer een paar “martelaars” bijgemaakt: Alnebahin Osama en Jihad Marshland. Aan die fotosessie te merken draait de “heldenfabriek” van Gaza nog steeds op volle toeren.

De verslagenheid valt op de gezichten van de kameraden terroristen goed af te lezen. “Is het dat allemaal wel waard, al die doden, al dat bloed, al dat verdriet, al die achtergebleven ontroostbare huilende vaders, moeders, broers en zusters, kinderen en vrienden?“, denken ze bij zichzelf. Inderdaad, wanneer zal die schier eindeloze spiraal van geweld ooit ophouden?… [bron]Bronnen: The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center: News of Terrorism and the Israeli-Palestinian Conflict (December 8-14, 2010)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.