Soedan: moslimvrouw krijgt 53 zweepslagen [schokkende video]

Afbeeldingen boven en onder: De beschaving SLAAT WEER TOE in de moslimwereld, en dat mag je gerust letterlijk nemen, vraag het maar aan de vrouwen van Soedan…

Hieronder de bewuste videobeelden hoe twee volwassen mannen met hun zwepen inslaan op een weerloze vrouw. De Sharia wetgeving op zijn best!!

Opgelet: erg expliciet beeldmateriaal!!

Khartoem (Soedan), 12 december 2010.

Express.be bericht uit de Sudan Tribune.

In Soedan is controverse ontstaan nadat op YouTube beelden zijn opgedoken van een vrouw die in publiek zweepslagen krijgt toegediend omdat ze een broek zou hebben gedragen. Volgens de sharia-wetten zou dat strafbaar zijn met tot 40 zweepslagen.

Soedan kwam ook vorig jaar al eens (ongunstig) in het nieuws, toen de voormalige journaliste Lubna Hussein tot een maand gevangenis werd veroordeeld omdat ze weigerde een boete van 140 euro te betalen waartoe ze door een islamitische rechtbank werd veroordeeld nadat ze in een café in Khartoum in het openbaar een broek had gedragen. Hussein was samen met een tiental vrouwen in juli gearresteerd omdat ze zich vertoonde in een broek. Aanhangers van de dominante radicaalislamitische stroming in het Afrikaanse land beschouwden dat als obsceen. Hussein werd uiteindelijk vrijgelaten, nadat de Soedanese journalistenvereniging de boete had betaald.

Volgens de Sudan Tribune is de timing waarop het filmpje werd gelekt schadelijk voor het imago van het land. De autoriteiten zullen nu de zaak onderzoeken, omdat de straf niet in verhouding zou zijn tot het gepleegde ‘delict’. De Soedanese regering dwingt in het noorden van het land een conservatieve versie van de islamitische shariawetten af. Onder die wet is het verbruik van alcohol verboden, worden geen feestjes getolereerd en mogen mannen en vrouwen zich niet samen tonen in het openbaar.


Bronnen: Express.be: Sharia in actie… van 13 december 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.