Marokkaanse en Turkse moslimjongeren houden klopjacht op Amsterdamse Joden

Nederlands-Marokaanse moslimjongeren houden klopjacht op als zodanig zichtbaar herkenbare Joden. "Israël vernietigen begint bij de Nederlandse Joden," vinden ze

Hoewel er volgens velen, waaronder ook veel Joden in Nederland en in België (nee ik noem geen namen maar ik ken ze wel!) er helemaal niks aan de hand is, blijven negatieve berichten over Jodenhaat de voorpagina’s halen. Feit is dat er steeds meer Amsterdamse orthodoxe Joden weg trekken uit de hoofdstad vanwege de almaar toenemende Jodenhaat. [Sinds de islamisering van het antisemitisme als dusdanig werd erkend, verkiezen we het begrip Jodenhaat ipv antisemitisme, omdat Arabieren eveneens tot het volk van SEM zouden behoren. Tja…]

Ook De Telegraaf berichtte afgelopen vrijdag 10 december over vluchtende Joodse gezinnen. Zo bijvoorbeeld de zoon van rabbijn Raphael Evers. “Ik voel me hier verstikt en beperkt.” De 22-jarige Benzion (zijn tweede voornaam) heeft het helemaal gehad met de scheld- en vechtpartijen, vertelt hij in Het Parool. “Frits Bolkestein heeft helemaal gelijk.” Samen met zijn zwangere vrouw (22) emigreert hij eind volgend jaar. “Emigreren is voor ons een verlossing.

Nochtans verklaarde zijn vader Rabbijn Raphael Evers nauwelijks een week geleden in Het Parool: ”Meneer Bolkestein bedoelt het goed, maar ik vind dat we niet moeten vluchten. Ik vind dat wij de overheid duidelijk moeten maken dat het zo niet langer kan, dat het haar taak is de veiligheid van Joodse instellingen te garanderen. Veiligheidsmaatregelen kosten de Joodse gemeenschap nu 800.000 euro per jaar.”

Blijkbaar trekken niet alle familieleden van Evers dezelfde conclusies.

Rabbijn Raphael Evers: "Ze hekelen Israël maar ze bedoelen de Joden" (op de achtergrond een beeld van Gretta Duisenberg die onlangs tegen Afshin Ellian een proces aanspande omdat hij haar volkomen terecht een antisemiet heette)

Benzion Evers kan in bepaalde wijken, zoals Zuidoost, niet zonder basebalcap over zijn keppel over straat. “Het is niet dat je de deur niet uit kan, maar je moet je stelselmatig verbergen. Altijd op mijn hoede. Zo ben ik opgegroeid,” aldus de orthodoxe jood tegen de Amsterdamse krant.

Evers komt twee soorten antisemitisme tegen in de hoofdstad. De ‘domme’ en de ‘slimme’ variant. “Die eerste soort komt vaak van Marokkaanse jongeren. Ze schelden je uit of bedreigen je.” De ‘slimme’ soort, het antizionisme, roept meer agressie op. “Als ze me aanvallen op het handelen van Israël, is het moeilijk daar niet op in te gaan.”

Vijf broers en zussen gingen hem al voor en zij zijn niet de enigen. Volgens Benzion verlaat maar liefst zestig procent van de orthodoxe Joden Amsterdam. “Voor de gemeenschap is dat een klap. We kunnen geen opvolgers voor de voorgangers krijgen.” Ook zijn vader staat achter het besluit, vertelt hij. “Als mijn vader gepensioneerd is, komt hij ook.”

Handen af van onze Joden!

Wie kent ze niet, die vervelende minderjarige kutmarokkaantjes… Doelloos rondhangend in trein- en metrostations, voor niks of niemand respect… Al lachend een vuilbak over het hoofd van je vriendin leegkieperend:

He vuile kankerjood! Allah gaat jullie allemaal afslachten!

Maar O Wee als JIJ daar een opmerking over durft maken. Dan ben JIJ de racist. Dan ben JIJ een verdomde islamofoob die  vervolgd moet worden en de mond gesnoerd. Dan ben JIJ de klos. Want je gedraagt je niet onderdanig genoeg! JIJ bent geen goeie DHIMMIE meer!

Jodenhaat went niet, nooit! Willen we ook niet “gewoon” worden. Waarom zouden wij dan nog tolereren wat niet [meer] getolereerd wil worden? Waarom moeten wij verdragen wat ons niet verdraagt? Die vraag stellen is ze ook beantwoorden.

4 gedachtes over “Marokkaanse en Turkse moslimjongeren houden klopjacht op Amsterdamse Joden

 1. Twee foto’s, twee werelden. Een foto van een Rabbijn, een Leraar in Israel. Een man met een ziel. Een imponerende persoonlijkheid, een man G’ds, een Jood die wandelt met zijn Schepper.
  En dan, iets lager op hetzelfde scherm een blaag die pesterig de wereld inkijkt vanuit totale leegte. Een schelm? Een belhamel? Een schoffie waar ik met een grote boog omheen zou lopen, zelfs naar de andere kant van de straat zou oversteken. Je zult hem maar tegenkomen en herkenbaar zijn als een man G’ds. De hemel beware je.
  Nederland moet nu kiezen. Het staat opeens voor de keuzes die ook Israel moet maken. Van wie zal het land zijn? Joden en hun vijanden kunnen niet “vredig naast elkander” leven, da’s een loze kreet, de schoffies zullen de vredigen opvreten. Van wie zal Nederland zijn? Van de beschaafde mensen die met niemand te na komen of van hen die GEEN ANDERSDENKEN naast zich zullen dulden? Aan Nederland de keuze.

  Like

 2. Het is droevig dat het zo ver moet komen dat joodse mensen,hier geboren
  en opgegroeid,deel uitmaken, zoals alle mensen die hier zijn geboren,van deze maatschappij, zouden moeten vertrekken omdat veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden.
  Dit is een dieptepunt in onze samenleving.
  Binnen elke setting waarin kinderen opgroeien tot jong volwassenen staan respect,luisteren naar de ander,veiligheid hoog aangeschreven.
  Hier moet grote duidelijkheid over komen.Niet wegkijken maar eerlijk en met lef spreken,zodat we dit dode tij kunnen keren.Politici,politie,mensen die zich vanuit hun geloof in dezelfde God van Israel verbonden weten en verantwoordelijke opvoeders binnen de scholen zullen het voortouw moeten nemen.
  Hartelijke groet aan de joodse mensen in Nedeerland die dit ondergaan.

  Like

 3. De klopjacht zal doorgaan, tenzij de nederlandse overheid zeer krachtig en zonder voorbehoud optreedt. De politie moet duidelijk aangestuurd worden, meer in burger met de fiets, te voet in die gebieden waar de meeste pakkans is. Ben echter verontrust, dat met name de linkse plaatselijke overheid in Amsterdam niet zoveel interesse heeft om krachtig op te treden in deze zeer verontrustende ontwikkeling. Ze zijn daar (te) druk met foutparkeerders, auto’s met teveel CO2 uitstoot enz. De met name jonge politiemensen moeten meer voorlichting krijgen, over de impact die het heeft op onze Joodse medeburgers. De politie moet weten, dat de Joodse bevolking tot in hun ziel gekrenkt worden door beledigingen, bedreigingen, geweld enz. Ben bang dat de meeste politiemensen daarover geen enkel besef hebben.

  Like

 4. De tijd is aangebroken om de roepstem v/d Allerhoogste te gehoorzamen.
  “Yisra-El’s verlossing”: Jezekeeël 36 en 37.
  Dit is hetgeen de Eeuwige tot de profeet heeft gesproken.
  Nu is het nog tijd om in relatieve veiligheid te gaan.
  Dus alleen de opdracht van Ha Shem opvolgen.
  Hierna, dus als de tijd op is, komen de jagers(weer).
  Ik wens Ben Tzion en zijn gezin: mazzel en brochum en de Sjalom ha Massiach.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.