Hamas biedt aan: nieuwe flats te koop in de ‘Wijk van de 72 Maagden’

Het blijft verbazingwekkend dat in 2010 de mainstream media maar steeds dezelfde onzin blijven herhalen en neerschrijven over Gaza en iedereen tracht te overtuigen dat de Gazanen nog steeds sterven van de honger. Zelfs in Gaza moeten ze daar hartelijk om lachen. Echter, geen Gazaan die protesteert over die onuitputtelijke negatieve berichtenstroom naar het Westen toe. Pallywood draait zoals steeds op volle toeren. Want, hoe meer “slecht nieuws” de media brengt over Gaza, des te harder rinkelt de kassa van Hamas. En “om de poen is het tenslotte altijd te doen“.

Terwijl de bouw in de Joodse nederzettingen werd afgeremd en na het aflopen van die 10 maanden bouwstop op 26 september waar tot op heden nog niemand de zin van begrijpt, eindelijk weer kon hervatten, bleven de Gazanen gezwind en in hoog tempo verder bouwen. Niet gestoord door een tekort aan cement en bouwmaterialen (welke nitwit heeft dat nepbericht verspreid?) rijst het ene prestigeproject na het andere uit de grond. Wie op de buttons “Gaza Unplugged 1 & 2” klikt rechts hiernaast, weet wel wat ik bedoel.

De huidige real estate hit in de Gazastrook en het vlaggenschip van Hamas, is met name een nieuw project van woonblokken voor jonge koppels en voor de families van de ‘shahidim’, zogenaamde martelaars die omkwamen toen ze een [zelfmoord]aanslag op Joden of Joodse doelwitten uitvoerden. Hoe meer Joden ze vermoordden, hoe mooier en groter het appartement is in het nieuwe wooncomplex, dat hun nabestaanden mogen uitkiezen en bewonen.

Het Gazaanse geluk huist soms in een klein hoekje. Moorden in ruil voor huiselijk geluk. Stel je voor zeg. Wie wil er nu wonen in een huis waar elke steen is opgedragen aan Joods bloed, van een vermoorde Joodse vrouw, een kind van 2 dat met een geweerkolf werd doodgeslagen of dat van een ongeboren baby? Compleet geschifte mensen, me dunkt, bezeten van een bijzonder ziekelijke moraal en geïnspireerd door moordend islamistisch fundamentalisme. Zo blijft de Palestijnse geweldscultuur enkel gevoed door pure Jodenhaat nog een heel lang leven beschoren.

Teheran, 27 februari 2010. De leiders van de drie belangrijkste Gazaanse terreurformaties lobbyen bij hun belangrijkste sponsor en wapenleverancier: IRAN. Van links naar rechts: de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Manouchehr Mottaki, in het midden Iran’s hoogste leider Ayatollah Ali Khamenei, naast hem Hamasleider Khaled Meshaal, vervolgens Ramadan Shallah, de leider van de Palestijnse Islamitische Jihad en uiterst rechts op de foto Ahmed Jibril, leider van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina van het Generaal-Commando (PFLP-GC).

Iran helpt bij de wederopbouw van Gaza

door Roni Shaked

(zoals steeds vrijelijk vertaald door Brabosh)

De inwoners van Gaza klagen al lang niet meer over een tekort aan koriander in de Strook. Het gaat ze voor de wind, alhoewel de vijanden van Israël dat niet graag zeggen en schrijven. Tenslotte wordt Gaza toch belegerd of… was dat maar een misplaatste grap? Intussen stromen de Israëlische snacks naar de Gazastrook via de grensovergang van Kerem Shalom – met de goedkeuring van en onder de volledige controle van de regering van de terreurorganisatie Hamas. Producten en goederen van Israëlische origine die hier bij ons door extreemlinkse anti-Israëlische organisaties en ngo’s worden geboycot, vinden anderzijds gretige afnemers bij Palestijnen, Gazanen en andere Arabieren. Tja… die boycot hé 😉

De opheffing van de belegering in juni j.l. heeft de Gazanen meer ademruimte gegeven. Met al dat geld dat in de Gazastrook circuleert – en daar is heel veel van in dollars, dinars, en zelfs sjekkels (=Israëlische munteenheid) – kunnen ze vrijwel alles kopen wat ze willen. Voedsel en andere producten stromen de Gaza binnen nauwelijks zonder beperkingen. Wat niet vanuit Israël wordt ingevoerd, meestal om de simpele reden dat de prijs te hoog is, blijft binnenstromen vanuit Egypte via de smokkeltunnels in Rafah aan de zuidgrens van Gaza met Egypte.

“Er zijn hier een hoop producten en erg mooie restaurants. Is dit de Gazastrook waar we over gehoord hebben?” vraagt een Soedanese ambtenaar zich af, verbaasd als hij is over zoveel [verborgen] welvaart in het zogenaamde belegerde Gaza.

Ongeveer een maand geleden was deze Soedanees toegekomen in de Gazastrook, samen met honderden bezoekers uit de Arabische landen om het “Viva Palestina” ‘hulp’konvooi te steunen, zoals het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an schrijft op haar website. “Waar is het beleg? Ik zie het niet in Gaza. Ik wenste dat de inwoners van Soedan onder dezelfde voorwaarden konden leven zoals onder het beleg van Gaza,” voegde hij er naar verluid aan toe.

Een van de belangrijkste kenmerken van de economische veranderingen in de Gazastrook, is de drang naar renovatie en constructie. Nieuwe gebouwen worden opgetrokken op elke straathoek. Hamas renoveert de openbare gebouwen, die door Israëlische luchtaanvallen en bombardementen werden verwoest tijdens Operatie Cast Lead, met inbegrip van de gebombardeerde gebouwen van de Wetgevende Raad op de Omar al-Mukhtar Boulevard alsook het hoofdbureau van de politie.

Maar de renovatie van openbare gebouwen is niets vergeleken met het bouwproject van Hamas en vlaggenschip: De bouw van 25.000 nieuwe woningen in de stad, waarvan een aantal worden opgetrokken op de gronden van de voormalige Joodse nederzettingen van Gush Katif. Het doel is niet enkel om het enorme tekort aan appartementen op te lossen – tekort dat voornamelijk is voortgekomen door de natuurlijke bevolkingsaangroei, de schade die werd aangericht door de oorlog en de stilstand in de bouw van de afgelopen drie jaar – maar ook en vooral om de mensen te belonen voor hun steun aan Hamas die ze toch nodig heeft om haar heerschappij in de Gazastrook te consolideren.

Het plan is gebouwen van meerdere verdiepingen op te trekken (“we moeten op geen land kijken,” verklaarde  een ambtenaar in Gaza van het Ministerie voor de Bouw) en buurten worden gebouwd als zelfstandige woonwijken. Een moskee zal in het midden van elke wijk worden opgericht, naast winkelcentra, scholen en kleuterscholen. Toegangswegen worden verhard en zelfs speeltuinen voor kinderen zullen worden aangelegd.

Gazanen die veel Joden hebben vermoord, worden in het Paradijs opgewacht door 72 maagden. Hun nabestaanden krijgen als beloning voor die 'heldendaad' een mooi en modern appartementje in oud-Gush Katif

De Wijk van de 72 maagden

Bulldozers zijn begonnen met het opruimen en egaliseren van de grond en het voorbereiden voor de nieuwe woonwijken, waarvan sommige al een naam hebben gekregen.

Zo werd een woonwijk in het noorden van de Gazastrook, ten westen van de stad Beit Lahiya, genoemd als de woonwijk waar de “72 maagden Wachten in het Paradijs.”  Zoals algemeen bekend is, staan mannelijke “shahids” (martelaars die één of meerdere Joden hebben vermoord) in het hiernamaals 72 jonge wulpse maagden te wachten (afbeelding hierboven) die hun mannelijk geslachtsdeel tot in der eeuwigheid vakkundig zullen verwennen. Geef toe, je zou voor minder moordlustige aandrang krijgen. Vrouwelijke shahids – die bestaan ook, denk maar aan bv. Dahlal Mughrabi die 37 Joden vermoordde – moeten het in het hiernamaals als beloning helaas stellen met een reep chocolade of een vanille ijsje met slagroom. Tja…

De woonwijk al-Buraq, vernoemd naar de weg die de profeet Mohammed te paard vanuit Mekka aflegde naar de al-Aqsa moskee in Jeruzalem [een zoveelste fabel: de profeet Mohammed is nooit in Jeruzalem geweest]. Die wijk zal worden gebouwd op de gronden van Gush Katif, het voormalige Joodse blok van nederzettingen nabij Khanis Younis, dat in augustus 2005 werd ontruimd op bevel van oud-premier Sharon.

De Andalus Wijk werd zo vernoemd om te herinneren aan het glorierijke tijdperk toen de moslims een deel van Spanje hadden ingepalmd. Aan dat voor de islam zo glorieuze tijdperk kwam in 1492 een einde, hetzelfde jaar dat Christoffel Columbus voet aan land zette in Amerika in opdracht van de Spaanse kroon.

Slechts één wijk, die moet worden gebouwd in de buurt van de Netzarim Junction, blijft voorlopig zonder naam. De inwoners van Gaza zullen waarschijnlijk de oorspronkelijke naam wensen te behouden: Juhor ad-Dik. Voor wie zijn die appartementen? Yousef Alamanti, ambtenaar van het ministerie voor Huisvesting van Hamas, kondigde onlangs aan dat deze nieuwe woningen verkocht zullen worden in volledige transparantie en dat volgens een reeks criteria van sociale rechtvaardigheid.

En hoe zit het met de prijzen? Appartementen in de nieuwe wijken kost 18.900 tot 30.300 euro, wat in de Gazastrook toch nog een aanzienlijk bedrag is. Kopers die een veilige en stabiele baan hebben zoals bijvoorbeeld de overheidsambtenaren van de Hamasregering [“ons kent ons”], hebben het recht om een banklening af te sluiten. De rest zal in staat zijn om hypotheken te nemen die verstrekt worden door bepaalde islamitische verenigingen. Islamitische liefdadigheidsorganisaties zullen de families van shahidim [martelaars] en gevangenen helpen bij het verwerven van een eigendom.

Overigens kost een soortgelijk appartement in de nabijgelegen Zuid-Israëlische stad Ashkelon, aardig wat meer centen: ruim 105.000 tot 125.000 euro voor een nieuw drie-kamer appartement, en sommige zelfs tot 166.000 euro voor een vier-kamer appartement.

Hamas heeft tientallen miljoenen dollars toegewezen aan het bouwproject. Er is blijkbaar geen gebrek aan geld. Gulle giften stromen toe vanuit Iran, uit Islamitische verenigingen van over de hele Arabische wereld en van regeringsleden uit Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten, evenals uit westerse bronnen. De Palestijnse president Mahmoud Abbas, die op de Westelijke Jordaanoever genadeloos jacht maakt op leden en terreurcellen van Hamas,  helpt Gaza met miljoenen dollars. Hij gaat er prat op dat 57% van de begroting van de Palestijnse Autoriteit rechtstreeks naar de Gazastrook gaat.

Een gewone doordeweekse marktdag in Gaza

Bronnen: Ynet News: Iran helps rebuild Gaza door Roni Shaked van 26 november 2010; Israel Matzav: Hamas moving Gaza ‘refugees’ to new housing? van 28 november 2010; The Rubin Report: Thanks to International Aid, Gaza Is Going To Be A Well-Off Islamist Republic door Barry Rubin van 7 december 2010;