Hamas-leider Haniyeh noemt brand in Israël een goddelijke straf

De Palestijnen in Gaza en op de Westoever moeten hun wapenarsenaal voortdurend aanpassen naargelang de omstandigheden

Het lijkt wel of de halve Arabische en moslimwereld op dit ogenblik in de rouw is. Niet “omdat” de brand in Israël bedwongen is, maar integendeel Israël had moeten blijven branden tot er niets meer van overbleef. Uiteraard hadden de 1,3 miljoen Israëlische Arabieren mee moeten opbranden want voor Hamas zijn dat toch allemaal collaborateurs met de zionistische entiteit. Die Arabieren binnen de grenzen van Israël worden dan gezien als toekomstige martelaars – collateral damage dus, geofferd in de strijd om de vernietiging van de Joodse staat. Rare jongens toch die Gazanen…

Maar helaas voor Hamas, is de brand zondagavond onder controle gebracht en is het op de koop toe, deze ochtend ook nog beginnen regenen in Israël.  De weergoden zitten Hamas helemaal niet meer mee. Er wordt zelfs beweerd dat die regendruppels in werkelijkheid tranen van Allah en zijn Profeet Mohammed zouden zijn, die sinds gisteravond tranen met tuiten huilen nu de brand op de Carmelberg bedwongen werd en er “slechts” 41 Joden zouden zijn omgekomen.

In plaats van 5 miljoen verbrande bomen ware het – wat Hamas en zijn bende islamistische koppensnellers betreft – beter 5 miljoen Joden geweest. “Thank God for this new Holocaust and shame on the Egyptian authorities who rushed to save the Zionists while continuing to lay siege against our brothers in the Gaza Strip.” [“Wij danken God voor deze nieuwe Holocaust en schande over de Egyptische autoriteiten die de Zionisten ter hulp snelden die onze broeders in de Gazastrook in een ijzeren greep houden”].

Ja,  het mag gezegd worden: bijzonder aardige jongens die daar in Gaza de politieke lijn bepalen. [meer van die Palestijnse “woorden  van troost en empathie” kan u HIER LEZEN].

'Gewone' kindertekening in Sderot (Zuid-Israël)

Gaza vuurt mortiergranaten af op brandend Israël

Zoals ik gisteren al schreef waren veel Palestijnen gefrustreerd door het feit dat een aantal Arabische landen zoals Egypte en Jordanië – en zelfs Turkije – hulp zonden naar Israël om de branden op de Carmelberg te blussen. Nochtans hebben de Gazanen hun best gedaan om de brand aan te wakkeren.

Vrijdagochtend, toen de wind even draaide en de Gazanen klaarblijkelijk vreesden dat het vuur op de Carmel zou uitdoven, hebben de Brigades van de Martelaar Abu Ali Mustafa – de militaire vleugel van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, één van de paar dozijn terreurgroepen die Gaza “rijk” is – in de gauwte nog 3 mortiergranaten van 80 mm vanuit de Gazastrook afgevuurd op Israël. Vooral de commentaar op hun eigen website loont de moeite om te lezen.

Hamas: brand in Israël is goddelijke straf

Alle beetjes helpen moet Ismail Haniyeh, de big boss van de terreurgroep Hamas gedacht hebben. Ismail Haniyeh maakte gisteren een “scherp doordachte” [he he..] analyse van de brand en zocht en vond vooral de oorzaak en de redenen achter de brand. Volgens Haniyeh werden de 41 Israëliërs, die gisteren levend verbranden waarvan het gros gevangen zat in een bus, gestraft door Allah om het feit “wat ze gedaan hebben“.

De voormalige terroristencommandant, thans “premier” voor Hamas van Gaza, zei gisteren zondag dat de grote bosbrand in het noorden van Israël een “aanval van Allah [God]” was en het feit dat 50 vierkante kilometers natuurwoud op de Carmelberg in de as werden gelegd, noemde Haniyeh tegenover verslaggevers dat “deze branden goddelijke aanvallen zijn voor wat [Israël] heeft misdaan.” Je moet er maar op komen.

In het vrijdagavond gebed werden in de moskeeën van Gaza (en elders) gebeden afgedreund om meer regen in Gaza City. Ik vraag me wel af, als straks brand uitbreekt in Gaza omwille van de droogte, of Haniyeh dit ook een “straf van God” zal noemen. Waarschijnlijk niet. Haniyeh zal de schuld wel bij Israël leggen. Of wat dacht u. Trouwens, zelfs indien een brand doorheen Gaza zou razen, er is niets dat erger kan zijn voor de Gazaanse bevolking dan al bijna 5 jaar lang gegijzeld te worden door Hamas.

Meer dan 17.000 Israëliërs moesten worden geëvacueerd, waaronder ook 600 [Palestijnse] gevangenen. Haniyeh had het nergens over het lot van die 600 gevangenen. Blijkbaar allemaal martelaars wat Hamas betreft. “This fire is the result of prayers from our prisoners held in occupation jails. The fire of Hell will be even stronger. May those Arabs who are helping the Jews burn with them in Hell.” Jawadde, grof, bijzonder grof gezegd. Zo gaat Hamas niet veel vrienden overhouden in de Arabische wereld. Tenzij, Haniyeh misschien gewoon eerlijk zegt  wat de gemiddelde moslim en Arabier denkt?

How many prisoners did the wardens torture? Allah has answered the prayers of the oppressed.” Ja, Allah hier, Alla daar, Allah is overal waar Joden moeten uitgemoord worden. Het begint op den duur wat te vervelen, altijd dezelfde litanie… Vandaar nog deze uitsmijter en dan houd ik er na deze islamistische hartenkreet definitief mee op: “Allahu Akbar! This is an effective weapon. We call on our Palestinian brothers to set fire to all forests.” [“Allah is Groot! Dit is pas een effectief wapen. Wij roepen onze Palestijnse broeders op om alle bossen in de fik te steken.“]

Gelukkig zit Israël met deze gekken van Hamas en Co [nog] niet aan de onderhandelingstafel. Maar wat niet is kan nog komen. Obama, nuchter blijven!


Bronnen: Haaretz: Gaza Hamas leader: Carmel fires are Israel’s divine punishment van 5 december 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.