Nederlandse Joden vluchten weg voor Marokkaanse Jodenhaters

De Gazastrook ontketent in het Nederlandse Gouda, "kutmarokkanen" zetten de boel op stelten of de Palestinisering van de Nederlandse samenleving

Voor bewuste Joden is er geen toekomst in Nederland, meent Frits Bolkestein. Reden: het antisemitisme onder Marokkaanse jongeren.

Bewuste Joden moeten zich realiseren dat er voor hen geen toekomst is in Nederland“, aldus VVD-prominent Frits Bolkestein. Tegenover De Pers bevestigt hij zijn uitspraak van deze strekking in Het Verval, een onlangs verschenen boek van Manfred Gerstenberg over het Jodendom in Nederland.

Met bewuste Joden doel ik op Joden die als zodanig herkenbaar zijn, zoals orthodoxe Joden“, aldus Bolkestein. “Voor hen zie ik geen toekomst hier vanwege het antisemitisme onder vooral Marokkaanse Nederlanders, die in aantal blijven toenemen.

Volgens de oud-eurocommissaris kunnen ze daarom hun kinderen maar beter aanraden om te emigreren naar Amerika of Israël. Hij heeft weinig vertrouwen in de huidige plannen om het antisemitisme te bestrijden, zoals het inzetten van ‘lok-Joden’ – een voorstel van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.

Ik ben pessimistisch“, vertelt Bolkestein. “Want het Palestijns-Israëlisch conflict – dat vooral over de Westoever gaat – blijft woekeren. Ik voorzie geen spoedige oplossing en dan blijft ook het antisemitisme bestaan. Veel Marokkaanse en Turkse jongeren zullen zich niets aantrekken van de maatregelen.” Arabische tv-zenders, die hier via de schotel bekeken worden, spelen in zijn ogen een kwalijke rol in dat proces.


Wie kent ze niet, die vervelende minderjarige kutmarokkaantjes… Doelloos rondhangend in trein- en metrostations,  voor niks of niemand respect… Al lachend een vuilbak over het hoofd van je vriendin leegkieperend: “He vuile kankerjood! Allah gaat jullie allemaal afslachten!”

Beveiligers

Het met name sinds 9/11 toegenomen antisemitisme in Nederland staat sinds afgelopen zomer hoog op de politieke agenda. In de Tweede Kamer vond een spoeddebat plaats toen bekend werd dat in Amsterdam-West, een stadsdeel met veel islamitische bewoners, een ‘schuilsynagoge’ bestaat en dat veel instellingen – zoals Joodse scholen – beveiligd moeten worden.

Het CIDI, een Joodse organisatie, telde vorig jaar 55 procent meer antisemitische incidenten (waaronder bedreiging en geweld) dan het jaar ervoor. Overigens zijn daar ook autochtone daders bij, die er vaak extreem-rechtse sympathieën op nahouden.

In Het Verval wordt dan ook een somber beeld geschetst. Zelfs op bar mitswa-feesten zijn tegenwoordig beveiligers aanwezig. Een jonge Rotterdammer hield een week lang een dagboek bij over hoe hij keer op keer wordt uitgescholden voor ‘kankerJood’. Om die reden zouden orthodoxe Joden er vaker voor kiezen om hun keppeltje niet op te doen in het openbaar. En op sommige scholen is het vrijwel onmogelijk om les te geven over de Holocaust, vanwege de vijandige reacties van allochtone leerlingen.


Bronnen: De Pers.nl: Bolkestein: ‘Joden, emigreer!’ door Peter Wierenga van 6 december 2010; op deze blog: Marokkaans straattuig drijft Joodse families Nederland uit van 30 september 2010; Holocaust onbespreekbaar in scholen met moslim overwicht van 6 mei 2010; Antisemitisme op het Nederlandse internet neemt fors toe van 6 september 2009

3 gedachtes over “Nederlandse Joden vluchten weg voor Marokkaanse Jodenhaters

 1. De Islamitische propaganda heeft het goed gedaan: er bestond helemaal geen palestijns-israelisch conflict in 1948; nog gekker er bestonden helemaal nog geen palestijnen!
  Het is dus een islamitisch eenzijdig conflict tegen Israel en het is wwerkelijk de hoogste tijd dat dit luid en duidelijk wordt gezegd en herhaald!

  Like

 2. Dat de Nederlandse politica Meulenbelt alias “Leugenbelt” en antisemiet Gretta Duisenberg alias de “euro-weduwe” doen alsof hun neus bloedt in bovenstaand artikel, mag ons niet verwonderen.
  Maar dat Leugenbelt op haar website een interview naar boven haalt dat ze destijds afnam van Ismail Hania of Haniyeh alias “de jodenkiller” zou ons allen moeten verontrusten.
  Daarin laat ze die Hamas-moslimfascist het volgende zeggen:
  “Wat we eigenlijk willen, is een Islamitische/Palestijnse staat in het hele gebied, waarin ook Joden kunnen wonen. Met verkiezingen. Waarom niet? Joden hebben vaker in Islamitische staten geleefd, zoals achthonderd jaar geleden in Andalusie, en zelfs Golda Meir heeft moeten toegeven dat de Joden het niet slecht hadden. In Duitsland hadden ze het slecht, maar onder islamitisch recht niet”.
  Waar wilt die Leugenbelt naartoe met dit soort onzin? Joden jennen?
  Trachten aan te tonen dat Hamas een teddy-beer is met een hoge aaibaarheidsfactor? Is deze domme madam dan compleet geschift?
  Wie zoals Leugenbelt uitpakt met dit soort publicatie is ongetwijfeld een linkse antisemiet. En, in de traditie van Gretta Duisenberg, mag ze mij een proces aandoen voor smaad en eerroof.
  Ik ben benieuw.
  David

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.