Geert Wilders in Tel Aviv: Jordanië is de enige Palestijnse staat die er ooit zal komen

Videoclip: Eén dag voor de verkiezingen in Nederland van 9 juni 2010 zouden plaatsvinden werd aan Geert Wilders in een live debat gevraagd, welk land hij het eerste zou bezoeken indien hij de verkiezingen zou winnen. Zijn antwoord: ISRAEL !

De Nederlandse politicus Geert Wilders die op dit ogenblik op bezoek is in Israël, heeft gisteren vanuit Tel Aviv een oproep gedaan om vooral door te gaan met de bouw en de uitbreiding van de nederzettingen in Judea & Samaria en te werken aan een Israëlische staat binnen verdedigbare grenzen, zo weet de Jerusalem Post te melden. Lees hier de volledige speech van Wilders in Tel Aviv.

Wilders gaat hiermee lijnrecht in tegen de eisen van de Obama’s regering, de EU en de door de moslim- en Arabische wereld gekaapte Verenigde Naties die een vernieuwde bouwstop willen afdwingen in [Oost-]Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever om moslims en Arabieren te lijmen.

Geert Wilders, één van de weinige Nederlandse politici met gezond verstand wat de politiek ten aanzien van het Midden-Oosten betreft, weigert te capituleren voor het islamistische imperialisme en herhaalde gisteren nogmaals zijn gekende standpunten dat Israël enkel verdedigbare grenzen kan creëren door het gehele gebied op de Westelijke Jordaanoever te annexeren. Hij voegde eraan toe dat Jordanië de Palestijnen die nu op de Westbank wonen moet binnen pakken.

For the sake of its own survival and security, Israel needs defendable borders. A country that is only 15 kilometers wide is impossible to defend. That is the strategic reason why Jews need to settle Judea and Samaria,” verduidelijkte Wilders.

“Therefore, the Jewish towns and villages in Judea and Samaria are not an impediment to peace; they are an expression of the Jewish right to exist in this land. They are tiny outposts of freedom, defying ideological forces which deny not only Israel but the entire West the right to live in peace, dignity and liberty. Let us never forget that Islam threatens not just Israel; Islam threatens the entire world.

Without Judea and Samaria, Israel cannot protect Jerusalem. The future of the world depends on Jerusalem. If Jerusalem falls, Athens and Rome – and Paris, London and Washington – will be next. Thus, Jerusalem is the main front protecting our common civilization. When the flag of Israel no longer flies over the walls of Jerusalem, the West will no longer be free.”

Palestijnen moeten het recht krijgen om zich vrijwillig in Jordanië te huisvesten. Dat land zou zich dan kunnen omvormen tot Palestina en de Palestijnen kunnen daar dan in vrijheid hun eigen regering kiezen,” zei Wilders en voegde eraan toe dat “de koning van Jordanië niet zenuwachtig hoeft te worden. Als hij zo populair blijft als nu, kan hij aan de macht blijven.”

Wilders is van oordeel de mensen in Palestina via echte democratische verkiezingen te laten beslissen over hun lot. Hij vindt dat het Westen te vaak met de beschuldigende vinger naar richting Israël wijst, als het om de problemen in het Midden-Oosten gaat. “Israël is niet schuldig aan die situatie”, speechte hij en “het is meestal de islam die aan de basis ligt van de meeste problemen in het Midden-Oosten.” [Israel is not to blame for the situation in the Middle East. The problem is Islam’s rejection of Israel’s right to exist.]

De dag voordien, had de PVV-leider zaterdagmiddag in Jeruzalem naar eigen zeggen een “lang en goed gesprek” met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman. De politici spraken in vriendschappelijke sfeer over internationale zaken en partijpolitieke kwesties, zo meldde Wilders. De PVV-voorman greep de ontmoeting ook aan om Israël te condoleren met de slachtoffers van de brand op de Carmelheuvel in het noorden van Israël. De PVV-Tweede Kamerleden Wim Kortenoeven en Raymond de Roon vergezellen Wilders tijdens zijn bezoek aan Israël.


Bronnen: The Jerusalem Post: Dutch politician says West Bank belongs to Israel – AP – van 5 december 2010; Elsevier.nl: Wilders in Israël: Problemen Midden-Oosten komen door islam van 5 december 2010; Leeuwarder Courant: Wilders: Palestijnen naar Jordanië van 5 december 2010 en Wilders spreekt met Lieberman van 4 december 2010

2 gedachtes over “Geert Wilders in Tel Aviv: Jordanië is de enige Palestijnse staat die er ooit zal komen

  1. Ik vind dat wat wilders voorstelt helemmal niet gek ,de overleden yaser arafat heeft dit alle jaren terug gezegd ,ik citeer:Jordanie is palisitna en palistina is jordanie ,dit is en kan enkel vrede brengen.Filmjes zijn te bekijken op you tube .

    Like

  2. Al zouden ALLE ‘palestijnen’ naar Jordanië vertrekken; daarmede is het conflict wat zij hebben tegen Yisra-El; nog niet opgelost.
    Alleen de Eeuwige kan dit op lossen
    Shalom.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.