Euforie in Gaza om het doodbranden van 40 Israëliërs op de Carmelberg

Zoals ik al eerder vermeldde drukte minister Ayalon zijn dankbaarheid en erkentelijkheid uit voor al die naties die hulp zonden naar Israël om het land bij te staan in de bestrijding van de verschrikkelijke brandhaard die de Carmelberg in de as legt. Maar Ayalon wijst terecht op de bekendheid van Israël voor het zenden van hulp, steun, manschappen en materiaal naar de crisissen in de wereld zoals bv in Haïti en meer van dat.

Het is – los van de humanitaire plicht – dan ook niet meer dan normaal dat het buitenland thans ook Israël hulp aanbied. En net zoals Elder of Zyon ben  ik ook aangenaam verrast en dankbaar dat er zelfs al ENIGE hulp is opgedaagd, hulp van deze omvang en oorsprong die niemand zich had kunnen voorstellen. Maar er zijn ook andere Palestijnen en Arabieren die bijzonder euforisch  zijn met de ramp die Israël treft, en dat is niet zo leuk.

Palestijnen euforisch over ramp in Israël

Dus gauw even ontnuchteren uit het roes van de warme omhelzing door een aantal naties van de wereld [want: het blijft opletten geblazen dat Israël niet wordt doodgedrukt door zoveel “spontane” blijken van hulp en vriendschap], zijn er “gelukkig” nog altijd de Palestijnen zèlf die ook in tijden van rampspoed, gewoon doorgaan met het spontaan uiten van haat en venijn en vergif blijven spugen. Business as usual.

En terwijl het Palestijnse Persagentschap schrijft dat de Palestijnse Autoriteit heeft aangekondigd dat het personeel van de civiele bescherming klaar staat om naar het getroffen gebied nabij Haïfa te worden gezonden om hulp te bieden bij het bestrijden van de ramp en intussen ook Turkije, Jordanië en Egypte hulp hebben gezonden, zijn er tal van andere berichten van Palestijnse en andere Arabieren die niet zo enthousiast zijn over het idee dat Arabieren Israël willen helpen.

Andere verheugen zich dan weer uitbundig zoals de leden van het forum Muslim.Net voor wie het thans feestvieren is, omdat een veertigtal Israëliërs omkwamen in de vlammen. Zij publiceren op hun website nogal erg expliciete foto’s van verbrande lichamen (opgelet: schokkende beelden!) en zijn weer erg kwistig met het uitdelen van de nodige porties “Alluhaa Akbar!”

Ze vertonen ook niet het minste medelijden met het verlies van onschuldige mensenlevens, want zo lees ik: “Tranen van je vijand, genezen de harten van de gelovigen” en dingen zoalsWij wreken thans onze onderdrukte broeders in Palestina, woede heelt onze gewonde harten en hartjes.” [Je merkt het al: ook de kinderhartjes worden niet vergeten]. Zo lees ik ook dat de brand opzettelijk werd aangestoken, want iemand schrijft: “De Mujahideen zei tegen de broer om het land binnen te sluipen.” Elder of Zyon gruwt er allemaal van en schrijft: “Hun geluk is bijzonder tastbaar en meer dan walgelijk.” Inderdaad!

Logo van Palestine Today

Maar het kan nog allemaal nog veel grover worden. Zo verscheen vrijdag 3 december een opiniestuk op de website van Palestine Today [Palestina Vandaag], die gelieerd is met de Gazaanse terreurgroep de Islamitische Jihad, na Hamas de grootste terreurformatie in Gaza, waarin uitdrukkelijk alle Arabische regeringen worden veroordeeld die het wagen om hulp aan Israël te bieden en  hoe om te gaan met deze crisis. Ook op Pal Today worden weer erg expliciete foto’s van verbrande Israëliërs gepubliceerd.

Tegenstanders van Israël zullen dit weer ontkennen maar het staat nochtans HIER in het Arabisch zwart op wit op Palestine Today en voor u vertaald in het Nederlands door Brabosh (met dank aan Elder of Zyon voor de Engelstalige versie):

“Het vuur verspreidt zich als een spinnenweb over het geheel”

Onbeschrijfelijke euforie heerste onder de Palestijnen nadat op verscheidene plaatsen brand is uitgebroken in het noorden van Israël, die heeft geleid tot de dood van meer dan 40 zionisten, hoewel ook verdriet werd gevoeld door een aantal Palestijnen [doordat] grote aantallen Arabieren en Europeanen steun bieden bij de brandbestrijding, op een ogenblik dat het Palestijnse volk kreunt onder de schendingen als gevolg van de bezetting.

Palestine Today heeft veel mensen ontmoet wier gezichten grote vreugde weerspiegelt over wat er gebeurd is in Israël, waarbij ze benadrukten dat dit het minste was dat de “entiteit” [= Israël] kan overkomen…

Inwoonster Bassam Hamdan sprak haar vreugde uit over de dood van meer dan 40 mensen in de gelederen van de zionisten, noemende het de wraak van de Almachtige God, als vergelding voor de kinderen van de martelaren die stierven onder het vuur van de zionistische bezetting, waardoor de vijand moet weten dat er krachten zijn die groter zijn dan allen.

Inwoner Sami Al Masri beschreef hoe het Palestijnse volk altijd blij wordt wanneer er slachtoffers vallen onder de Israëli’s en dat dit voortvloeit uit de aard van het conflict met de Palestijnen, maar betreurt dat er zoveel Arabieren deelnemen aan de bestrijding van de branden.

Wel ja, wanneer hebben Israëliërs zich ooit verheugd over de dood van burgers in vijandelijke staten? Laat staan onbeschaamd en in het openbaar lucht geven aan hun euforie over de dood van onschuldigen?


Bronnen: The Jeruzalem Post: Northern blaze delights many in the Arab world door Khaled Abu Toameh van 5 december 2010; Israeli Frontline: Northern blaze delights many in the Arab world van 4 december 2010; Elder of Zyon: PalArab “euphoria” over fires van zondag 5 december 2010 en Turks, others send help to Israel. Some PalArabs upset van 3 december 2010;

7 gedachtes over “Euforie in Gaza om het doodbranden van 40 Israëliërs op de Carmelberg

 1. Lotte,
  Ooit een Jood in Palestijnse gebieden zien sjoppen? Ik zie Palestijnen wel in Joodse gebieden sjoppen. Feit.

  Kun jij mij exact vertellen welke en waar de wegen zijn waar Palestijnen niet mogen rijden? Ik heb nl best wel de illusie Israel te kennen 😉 Toen ik per ongeluk de Arabische afslag van Pisgat Ze’ev stond het IDF al klaar mij terug te sturen. Ik mocht in Chevron het groen strookje niet af, terwijl de Palestijnen overal rondliepen.

  Eerlijkheidshalve moet ik zeggen: ik kan me de Israëliërs voorstellen dat ze jou niet vertrouwen. Ik vertrouw jou als Belgische Nederlander of Nederlandse Belg jou als Nederlandse die het Palestijnse volk steunt ook niet. Hoe aardig je misschien bent en wellicht vanuit jouw goedhartige haast kinderlijke naïviteit een groep mensen steunt die merendeels een terroristische gedachtegoed helpt, jij bent in mijn huis niet welkom. Als ik dat al hier in NL over jou zeg, laat staan de Israëliërs. Vind het al heel vriendelijk van hen dat ze jou jouw gang laten gaan. Mijn vraagteken in jouw integriteit wordt bevestigd door het feit dat jij over “Palestina” praat. Palestina bestaat (nog) niet. Het heet Israel. Gaza is Israel [voormalig Egypte zo even uit me hoofd, nooit 1 dag van de Palestijnen geweest].

  Maar laat je niet afleiden door mijn laatste alinea’s. Ik wil van jou nog steeds de wegen horen waar Palestijnen niet mogen komen. Ik denk dat het te verklaren is.

  Gr. Devorah

  Like

 2. Lotte,

  Waar ligt dat ‘Palestina’ van jou?
  De reden dat er op bepaalde wegen niet gereden mag worden is omdat de Palestijnen uberhaupt niet willen dat er Joden rondrijden en daarom op Joden is gaan schieten. De Israelische regering heeft een plicht haar burgers te beschermen tegen dit soort aanvallen en heeft de terroristen geweerd van die wegen.
  Probeer de zaak niet te verdraaien doordat je als naief meisje je je laat inpakken door de Palestijnen met hun Pallywood.

  Like

 3. @lotte: “Joodse mensen mogen bijvoorbeeld wel op bepaalde wegen rijden en Palestijnen niet.”

  Ja dat klopt. Uit veiligheid. Joden hebben op de Westoever soms aparte wegen omdat ze anders worden aangevallen, doodgeschoten (zoals onlangs in Hebron, 4 doden en 1 ongeboren kind) of met stenen worden bekogeld door racistische Arabieren die niet kunnen verdragen dat er Joden in hun straat wonen, laat staan er gewoon doorrijden.

  Like

 4. Mensen zeggen dat Palestijnen het probleem zijn in israel maar het is juist anders om, ik ga elk jaar naar Palestina en je wilt niet weten hoe ik word behandelt ookal heb ik Nederlands nationaliteit die Palestina steunt met bepalde projecten.
  Dit is niet om aan te zien.
  Joodse mensen mogen bijvoorbeeld wel op bepaalde wegen rijden en Palestijnen niet.
  Waarom die haat?

  Like

 5. Toen Ariel Sharon getroffen was door een net niet fatale hersenbloeding, wenste een oudere Palestijn (vox pop) hem een lang en pijnlijk sterfbed. Een vreselijk voorbeeld van de botsing der culturen.

  Like

 6. knetter word ik van die haat! Ongelofelijke kortzichtigheid die in dat gebied heerst. Ooit zag ik een interview tussen een Koran geleerde en een Joods geleerde, zij legden beide religies naast elkaar evenals de culturen. De overeenkomsten zijn zo groot dat samenleven gewoon een eitje is als je het goed toepast. De haat die er heerst wordt gebaseerd op foute interpretatie van religie en manipulatieve uitspraken van kerkleiders, en in de blinde behoefte te volgen van de bevolking, zonder zelf kennis te vergaren en kritische vragen te stellen.
  Misschien moeten we in de pers meer aandacht gaan geven aan die voorbeelden waar het wel goed gaat en verdraagzaamheid en verbanden gaan zoeken in plaats van steeds maar de verschillen benadrukken.
  Wie weet slaat dat aan…….sprak don Quichotte

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.