Explosieve toename van Jodenhaat in Duitsland


Berlijn, Duitsland. Vandalen hebben anti-Joodse slogans geklad op de muren van een Joodse kinderdagverblijf en getracht het gebouw in brand te steken. Volgens Stephan Kramer, secretaris-generaal van het Centraal Consistorium van de Joden in Duitsland, markeert dit incident een nieuw fase in de gerichte aanvallen op de Joodse gemeenschap van Duitsland.

In 1933 leefden er ongeveer 522.000 Joden in Duitsland. Na het einde van WOII bleken er nog een 10.000 à 15.000 te zijn overgebleven. Tegenwoordig zijn er terug meer dan 100.000 Joden en daarmee heeft Duitsland de snelst groeiende Joodse gemeenschap van Europa.

Germany: Exploding Anti-Semitism

door Fiamma Nirenstein

Als we Duitsland nemen en kijken naar de uitstekende indicator van het netwerk op het web, kunnen we zien dat het aantal neo-nazi websites dit jaar gestegen is van 800 vorig jaar tot 1872 dit jaar en het is nog niet afgelopen. Eén vijftienjarige op elke 20 behoort tot een neo-nazi groep. De Duitse neo-nazi berichten die worden uitgezonden voor kinderen en jonge fans van rockmuziek, en die gebaseerd zijn op Jodenhaat, zijn spectaculair gestegen op relevante websites van 750 tot 6000.

Men moet ook aandacht schenken aan wat kinderen lezen op Facebook of horen op YouTube. In Oost-Duitsland organiseren neo-nazi’s zelfs ideologische kleuterscholen in eigen beheer. De neo-nazi rapmuziek die haar luisteraars aanzet om Joden en zwarten aan te zetten om te doden, is enorm populair, net als de berichten die beweren dat de Holocaust een Joodse uitvinding om hun “misdaden” en het illegale bestaan van de staat Israël te rechtvaardigen, die nu tot middelpunt is geworden van hun aanvallen.

Duizenden antisemitische aanvallen doen zich over heel Europa voor, vooral omdat immigratie heeft geleid een grote toestroom in Europa van politiek islamisme, die klaar staan om een gemeenschappelijk front te sluiten met de neo-nazi’s in hun antisemitisme, zelfs in het besef dat Duits extreemrechts xenofoob is. Alle studies bevestigen dat en de Duitse politie heeft het tot een uitgangspunt gemaakt dat neo-nazi’s en jihadistische groepen samenwerken in het antisemitische veld, met exponentiële resultaten.

Een Joodse begraafplaats werd een week geleden vernield en graffiti en daden van geweld zijn toegenomen van 36 naar 183 feiten; synagogen werden aangevallen; onlangs werd in Hannover op het internationale Fest waarin iedereen meezong, van Afghanen tot Turken, slaagde een Joods zangkoor er maar ternauwernood in om te ontsnappen aan een moorddadige razernij die had meester gemaakt van de massa aanwezigen.

Antisemitische incidenten hebben in de wereld in 2009 het hoogste aantal bereikt sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog: in 2009 waren er 1129 gewelddadige aanvallen in vergelijking met 78 in 1989, ook bestaat er thans een genocidaal antisemitisme in de wereld dat vergelijkbaar is met dat van Hitler. Bovendien pleit Iraans president Ahmadinejad voor de vernietiging van de Joodse Staat en in het Handvest van Hamas hoe belangrijk het is om Joden overal in de wereld te vermoorden.

Ilan Halimi werd 24 dagen gemarteld

Afbeelding hiernaast: De jonge Ilan Halimi werd vermoord na 24 dagen van marteling op het ritme van lezingen van de Koran, enkel en alleen omdat hij Joods was; dit gebeurde in het beschaafde Parijs.

Zelfs daar is het geen goed idee om een ster van David te dragen aan een ketting om je nek. In Amsterdam riskeer je te worden neergestoken; in Zweden zijn veel Joodse gezinnen weggevlucht uit Malmö en neo-nazisme neemt ook nog steeds toe in de Oekraïne. Het is een gezonde reactie om nerveus te worden bij het zien van een swastika: te veel mensen houden ervan.

Onlangs hebben meer dan 50 parlementen, waaronder ook Italië, hun vertegenwoordigers naar Ottawa (Canada) gestuurd om er de 2de Interparlementaire Coalitie voor de Bestrijding van het Antisemitisme (ICCA). Het is een teken dat sommige landen zich beginnen te organiseren. De conferentie heeft een protocol uitgegeven om het verschijnsel te definiëren en en in kaart te brengen.

Maar een Joodse arts, een eenzame man van deze wereld die leeft in het tegenwoordige Duitsland, staat van aangezicht tot aangezicht met een patiënt aan wie hij zijn uiterste solidariteit verschuldigd is, ziet een hakenkruis getattoeërd op de arm van de patiënt en plots voelt zich heel alleen en gedesoriënteerd. Kunnen we hem dat kwalijk nemen?


Afbeelding hierboven: Ik dacht even iemand van Hamas of Hezbollah te herkennen of misschien wel iemand van Oxfam, Broederlijk Delen of Pax Christi (hallo Brigitte?) En dan moest ik onwillekeurig denken aan Gretta Duisenberg  van Stop De Bezetting. Ik zat er niet eens zo heel ver naast: het is de foto van een Duitse neonazi in het voormalige Oost-Duitse Leipzig !


Bronnen: Hudson New York: Germany: Exploding Anti-Semitism door Fiamma Nirenstein van 29 november 2010; Overgenomen uit “De Joodse arts en zijn Dilemma”, dat oorspronkelijk verscheen in Il Giornale als Quel medico ebreo e il suo dilemma op 13 november 2010; Weblog van http://www.fiammanirenstein.com/

2 gedachtes over “Explosieve toename van Jodenhaat in Duitsland

 1. Moeilijk te begrijpen dat een Jood in Duitsland gaat wonen of blijft wonen. Heeft Duitsland niet getoond op een overdreven duidelijke wijze dat men er niet gediend is van Joden, dat Joden er bedreigd zijn op een vrijwel unieke wijze? Men gaat niet wonen tussen de tijgers wanneer men geen geen tijger of vergelijkbaar roofdier is. Men gaat niet wonen in een bloeddorstig barbarenland als Duitsland wanneer men geen bloeddorstige barbaar is. Onbegrijpelijk dat een Jood er nog zijn heil zoekt.
  Het verhaal van antisemietische Moslims heeft geen recht van bestaan. Duitsland had nimmer Moslims nodig om zich te vergrijpen aan de Joden. Duitsland heeft een bord op de deur met :”verboden voor Joden”. Joodse handen plaatsten het bortd om hun medejoden te waarschuwen, bij wijze van spreken. Een Jood die zichzelf respekteert zet er geen voet. Zal dit verjaren? Dat kunnen we over een jaar of duizend bespreken.

  Like

 2. Lieve Wiesje;
  Zelf zal ik ook niet in Duitsland gaan wonen. Behalve wanneer de Eeuwige mij de opdracht daartoe zal geven.
  Aan de andere kant, wanneer geen Jood zou zijn teruggegan naar zijn/haar voormalige woonplaats; de Duitsers de huidige lakmoesproef niet zouden kunnen ondergaan.
  De vraag is nu dus: “Zijn zij (de Duitsers) gezakt of geslaagd voor deze
  G’D delijke proef? Het oordeel laat ik aan Hem over. die harten en nieren doorzoekt.
  Persoonlijk ben ik klaar met bezoeken aan dat land.
  Ik weet waar het graf van mijn vader is. En ik weet op welke wijze hij is omgebracht.
  Heeft hij het Shema uitgesproken, vlak voor zijn sterven? Ik weet het niet. Maar zijn offer is voor de Genade van Ha Shem genoeg om hem op te hebben genomen.
  Wij mogen nu vooruit kijken naar de (weder) Komst van Massiach.
  Hij zal onze vijanden vernietigen en daarna gaan we 1000 jaar Shalom beleven; als voorbereiding op de eeuwige nabijheid v/d Eeuwige.
  Shalom lieve zuster.

  Like

Reacties zijn gesloten.