In beeld: terreurgroep Nasser Salah al-Din Brigades op oefening in Gaza

Nasser Salah al-Din Brigades van Gaza

De meesten onder u kennen in de Gazastrook wellicht enkel Hamas. Maar dat is slechts de grootste terreurformatie. Het aantal terreurgroepen in Gaza wordt geschat op twee dozijn waarvan het aantal leden slechts bij benadering gekend is. Als we het “veiligheidsprobleem” in Gaza willen oplossen zal het met andere woorden niet volstaan om enkel Hamas uit te schakelen. De andere terreurgroepen samen zijn minstens zo gevaarlijk en soms zelfs fanatieker dan Hamas.


Allen hebben ze dit gemeen: ze haten alle Joden, streven een soeverein Islamitisch Palestina na dat niet naast maar in de plaats van Israël, hun devies luidt “Alleen een dode Jood is een goede Jood”, “Palestine must be free from the river to the sea“, ze zijn buitengewoon gevaarlijk, het zijn allen moslimfundamentalisten met in de ene hand de koran en in de andere een machinegeweer, en ze vuren bijna allemaal raketten en/of mortiergranaten af op burgerdoelwitten in Zuid-Israël.


In het algemeen duiden wij al die terreurgroepen aan met Hamas omdat Hamas uiteraard als bestuurseenheid van Gaza de volledige verantwoordelijkheid draagt van deze nevenorganisaties. De meeste organisaties overlappen mekaar wel. In principe hebben ze een dagelijks bestuur, het politieke hoofd, en daarnaast een gewapende brigade. Dat is slechts theorie want achter al die maskers is het maar moeilijk herkennen wie waar zit.

Zoals algemeen bekend is de gewapende brigade van Hamas afgekort de Al-Qassam Brigades (of ook Ezzedeen Al-Qassam Brigades ofte Izz ad-Din al-Qassam Brigades). Zij zijn de grootste gewapende formatie binnen de Gazastrook en omdat ze door hun aantal (en dankzij de fondsen van Iran) de best bewapende groep en meteen ook de gewelddadigste.

De beruchte Al-Quds Brigades (Saraya al-Quds) zijn de militaire vleugel van de Palestijnse Islamitische Jihad terreurgroep, een kleine groep van misschien 200 militanten, maar een bijzondere fanatieke gevaarlijke terreurgroep die voornamelijk vanuit de Gazastrook opereert. Afbeeldingen van deze brigades vind u op deze blog hier, hier en hier.

Deze sessie gaat over een derde gewapende terreurgroep in de Gaza met name de Nasser Salah al-Din Brigades, afgekort de Saladin Brigades. Deze groep is de gewapende vleugel van de Volksverzet Comités (PRC / Popular Resistance Committees).
Een gedachte over “In beeld: terreurgroep Nasser Salah al-Din Brigades op oefening in Gaza

  1. En dat allemaal om dat kleine volkje wat niemand kwaad doet proberen te vernietigen. Maar zegt de G,d van Israël……..vandaag..
    Wie aan mijn volk komt, komt aan mijn oogappel!’
    Gr. Hans

    Like

Reacties zijn gesloten.