Harry Potter werd vermoord door Arabische terroristen

rabische terroristen
Grafsteen van Brits soldaat Harry Potter die gedood werd door Arabische terroristen op 22 juli 1939 nabij Hebron en begraven werd op militaire begraafplaats in Ramle

Harry Potter, een dappere Engelse soldaat die vrijwillig dienst nam, werd op 22 juli 1939 vermoordt door Arabische terroristen. Hij stierf in de nabijheid van Hebron op de Westbank tijdens een gevecht met een Arabische terreurgroep, die een hinderlaag voor Engelse soldaten had gelegd.

Harry Potter op 17-jarige leeftijd

Er is geen relatie met de Harry Potter uit de boeken, maar toch trekt zijn graf op het Commonwealth Cemetery in Ramle tegenwoordig uit nieuwsgierigheid veel bezoekers.

Het bijzondere is dat het bericht hierover van internationaal persbureau Associated Press alleen vermeld dat hij omkwam in gevecht met een “gewapende groep”. Zelfs 71 jaar na dato wordt weggelaten dat het – ook toen al – om Arabisch geïnitieerd geweld ging.

Voor de volledigheid hier kort het hele verhaal. Harry Potter kwam om tijdens de zogenaamde ‘Arabische opstand’ van 1936-1939. De antisemitische Palestijnse leider van deze opstand, Al-Hoesseini, wilde het vreedzaam samenleven van Joden en Arabieren onmogelijk maken. Arabische terroristen keerden zich daarom met veel geweld tegen Joden en gematigde Palestijnen.

Volgens Wikipedia: “Zo doodden ze [de mannen van Al-Hoesseini] in 1938 279 Joden en meer dan tweeduizend Palestijnen. De opstand werd gesteund door de nazi-regering van Adolf Hitler met geld en wapens.” Zo creëerde deze grootmoefti van Jeruzalem Al-Hoesseini – die zich in de Tweede Wereldoorlog zou ontwikkelen tot nazi-oorlogsmisdadiger – het conflict tussen de Arabieren en Israël, dat voortduurt tot op vandaag.

Het Britse leger probeerde onschuldige Joden en Arabieren tegen de terroristen te beschermen, en Harry Potter heeft bij deze nobele taak het leven gelaten. Net als de Harry uit de film vocht de echte Harry dus ook voor het goede. Anders dan in de film was de grote boosdoener echter niet Lord Voldemort, maar Arabische terroristen. En anders dan in de film zijn de slachtoffers die anno 2010 vallen geen toneelspelers, maar onschuldige Arabieren en Joden.

Begrafenisoptocht van Harry Potter
De kist met Harry Potter wordt in de grond neergelaten

Bronnen: Likoed NL op Volkskrant blog: Harry Potter vermoordt door Arabische terroristen van 23 november 2010; Yahoo News/AP: Harry Potter’s grave draws tourists to Israel town van 16 november 2010; Worcestershire Regiment: Private Harry Potter (5251351)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.