Messentrekker van Free Gaza Flotilla te gast bij Hamas

31 mei 2010 op de m/s Mavi Marmara. De Jemenitische Sjeik Muhammad Al-Hazmi dreigt met de jambiya, de traditionele gekromde dolk uit Jemen
Logo op de website van Jemen: niks hulp voor Gaza - Israël vernietigen is het enige doel

Iedereen herinnert zich nog wel deze foto van die boze man met vervaarlijk mes op de m/s Mavi Marmara en het incident dat volgde in open wateren met het Free Gaza Flotilla dat met geweld op 31 mei 2010 de legale Israëlische blokkade van Gaza wilde doorbreken.

Ik heb deze foto bij herhaling op deze blog geplaatst maar oogstte hiervoor veel kritiek omdat de foto nep zou zijn, de foto was niet aan boord van dat schip getrokken, de man had vreedzame bedoelingen, het mes diende enkel voor zelfverdediging enz.

Enfin… het kwam er uiteindelijk op neer dat het allemaal Israëlische propaganda was, het Arabisch synoniem dat Joden alleen maar liegen en Arabieren eerlijke waarheidslievende mensen zijn die het goed menen met de mensheid [wel eerst moslim worden want anders komt het nooit goed]. Maar zoals bijna steeds het geval is, komt de waarheid uiteindelijk altijd boven drijven. In het geval van Israël komt die waarheid zoals steeds ruim te laat. Het kwaad door de anti-Israëlpropaganda is dan al geschied en wie blijft er uiteindelijk over om het op te nemen voor Israël en kan luid genoeg roepen zodat het wordt gehoord? Weinigen.

Volgens Palestijnse bronnen...
Sjeik al-Hazmi met zijn kinderen op 22 april 2010, zes weken voor zijn trip naar Gaza

Het ware gezicht van Boats for Free Gaza

Sjeik Muhammad Al-Hazmi uit Jemen

Zo heeft MEMRI een lijst van deelnemers gepubliceerd aan het flottielje die iedereen zeker moet gelezen hebben, met deelnemers afkomstig uit Egypte, Jemen, Libanon, Jordanië, Syrië en verder – daarnaast hooggeplaatste leden van de Moslim Broederschap, een voormalige medewerker van Hezbollah’s Al Manar netwerk (die in de Verenigde Staten beschouwd wordt als een terroristische entiteit en die verboden is in verschillende Europese landen), ook nog Koeweitse salafisten die voorstander zijn van het “gewapend verzet” in Irak (tegen Britten, Amerikanen enz.), en nog zoveel anderen.

Intussen is de man op het plaatje een erg populaire figuur geworden in het Midden-Oosten en een graag geziene gast in vele Arabische showprogramma’s en talkshows. De man in kwestie is sjeik Muhammad al-Hazmi, afkomstig uit Jemen, en hij zetelt in het parlement voor de al-Islah partij die nauw aanleunt bij de Moslim Broederschap. Sjeik al-Hazmi was op de Marmara samen met nog twee andere Jemenitische parlementsleden ondermeer met Hazza al-Maswari, een gekende sympathisant van al-Qaeda.

Gaza, 22 oktober 2010. Sjeik al-Hazmi (r.) schenkt zijn jambiya aan Hamasboss Ismail Haniyeh. KLIK op de afbeelding om de videoclip te bekijken

De sjeik schenkt zijn dolk aan Hamasleider Ismail Haniyeh
Uitzending op Al-Aqsa TV (Hamas/Gaza) – 22 oktober 2010

Het volgende is een transcript van een deel van het TV verslag over het Jemenitische parlementslid sjeik Muhammad AL-Hazmi die zijn dolk, de traditionele gekromde jambiya, wegschonk aan de premier van Hamas lsmail Haniyeh.  Het verslag werd op 22 oktober 2010 uitgezonden op Al-Aqsa TV, de nationale omroep van Gaza. De videoclip kan u hier op het MEMRI kanaal bekijken en beluisteren in het Arabisch, Engels ondertiteld. De tekst werd heden door Brabosh.com naar het Nederlands vertaald en online gebracht.

Presentator: “Een tijdje geleden vertelde een van onze broeders mij iets over dat aan boord van de Marmara was gebeurd. Zoals u weet is Jemen vandaag aanwezig in onze harten en in ons land. Zoals u ook wel weet, is de dolk die onze mensen in Jemen dragen en de jambiya wordt genoemd, het symbool voor de Arabische eer van de [Jemenitische] moslims. Hij vertelde me dat een van onze Jemenitische broeders aan boord van de Marmara weigerde zijn jambiya af te geven aan de bezettingsmacht toen die de Marmara overvielen. Hij verwondde twee soldaten vooraleer de jambiya hem met geweld werd afgenomen!”

“Wij groeten het volk van Jemen.”

Dit was een inleiding voor de toespraak van parlementslid Muhammad Al-Hazmi, die de Jeminitische delegatie vertegenwoordigt.

De Jemenitische sjeik op het dek van het piratenschip de Mavi Marmara

Muhammad Al-Hazmi: “Eerst en vooral en mits uw instemming, wil ik mijn rug niet keren naar commandant Ismail [Haniya of Haniyeh].”

“Alle lof zij Allah, die ons naar Gaza heeft gebracht, het land van de gezegende Jihad, tegen de wil in van Stinkyahoe [stinkende Netanjahoe] en zijn minister Barak.”

[…]

“Beste broeders, wij zijn tot u gekomen vanuit Jemen, het land van de Jihad, met achterlating van miljoenen Jemenieten, die verlangen om [naar hier] te komen en de jihad [uit te voeren]. Laat me u dit vertellen, er bestaat in Jemen slechts over weinig zaken politieke eensgezindheid, maar allen verenigen zich achter de zaak van Palestina – in het pad van de weerstand en niet in die van het compromis. De leiding, de regering en het volk, hebben zich in deze allen unaniem verenigd.”

[…]

“Beste broeders, ik wil niet teveel op uw tijd beslag leggen. Ik was met mijn broeders aan boord van het Freedom Flotilla… ik droeg de Jemenitische jambiya [dolk]. Bij Allah, de enige reden waarom ik die bij me had was om hem aan Ismail Haniyeh te schenken. Maar de Zionistische vijand heeft hem van mij afgenomen. Toen ik daarna terugkeerde naar Jemen,, sprak ik tegen de mensen van Jemen dat ik thans met twee kwesties zit opgeladen: de Palestijnse zaak en de zaak van de Jeminitische jambiya.”

“Ik heb een andere jambiya meegebracht vandaag, sta me aldus toe om namens het volk van Jemen u deze [dolk] aan te bieden, omdat deze symbool staat voor het Jemenitische volk. Sta me toe deze dolk af te doen en deze te overhandigen aan mijn broeder Ismail Haniyeh. In de naam van het volk van Jemen, ik hoop dat hij [die dolk] zal accepteren.”

Man in publiek roept: “Allah Akbar.” [Allah is Groot]

Het publiek zegt na: “Allah Akbar.”

De presentator rondt af: “Ik heb u verteld over een van de Jemenitische broeders. Onze vriend hier is diegene die de confrontatie aanging met de vijand en vandaag heeft hij ons de jambiya gebracht, om de eer van Jemen af te kondigen, die nooit zal overwonnen worden, zo Allah het belieft.”

En wie nog op zoek is naar de oorspronkelijke jambiya van de sjeik op de Marmara: hier is hij weer tussen een berg messen die door het IDF werden aangeslagen


Bronnen: Memri Bulletin – Report #3374: Yemeni MP Muhammad Al-Hazmi Presents Hamas Prime Minister Ismail Haniya with His Dagger van 12 november 2010