Gore ellende in Palestijnse vluchtelingenkampen… in Arabische landen

Met speciale dank aan Richard Falk (ja diè Richard Falk) om commentaar te geven bij deze videoclip. Falk is die bijzondere VN-diplomaat die van Israëlbashen zijn beroep heeft gemaakt en openlijk de terreur jegens de Joodse staat ondersteunt. Falk is ook diegene die beweert dat de Amerikanen zelf de Twintowers in New York hebben gebombardeerd (9/11) en meer van dat soort samenzweerderstheorieën voor onnozele mensen verkoopt.

Palestijns vluchtelingenkamp Nahr el-Bared in Libanon 24 mei 2007

Alle dagen worden we overstelpt met beelden uit Palestijnse vluchtelingenkampen. Vele generaties Palestijnen groeien op en zijn in de vluchtelingenkampen van het gebied blijven wonen. Maar… geen enkele van die kampen bevinden zich in Israël! Israël heeft het laatste Arabische vluchtelingenkamp in eigen gebied ontmanteld in 1952, en er tegelijk aan de UNRWA bij verteld dat het idee van kampen voor Arabische burgers “weerzinwekkend” is.

Die Arabische vluchtelingen en hun afstammelingen zijn al zes decennia volle staatsburgers geworden van Israël. Maar de Arabische landen hebben de Palestijnse vluchtelingen in kampen gehouden, statenloos, waar ze nu nog zijn. Zo erkent en onderhoudt de UNRWA maar liefst 59 vluchtelingenkampen in Jordanië, Libanon, Syrië, de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. 4,7 miljoen Palestijnse monden worden dagelijks gevoed, gekleed en onderdak gegeven door de UNRWA, dat wil zeggen op u en mijn kosten.

En hun aantal vermeerdert jaar na jaar want de Palestijnse vluchtelingenstatus is erfbaar. Die gaat over van vader op zoon, van moeder op dochter, eeuwenlang. Alleen de Palestijnse vluchtelingen genieten die exclusieve behandeling. Geen enkele andere vluchtelingengroep komt in aanmerking en zeker geen 63 jaar lang. En… niemand die zich daar vragen bij stelt. Een hoogst vreemde zaak

De Arabische Liga heeft een resolutie goedgekeurd dat Palestijnse Arabieren geen staatsburgers kunnen worden in de Arabische landen. Ook niet wanneer ze dat graag zelf willen. Er zijn zelfs kampen op de Westoever en in Gaza in gebieden die volledig onder Palestijnse controle vallen. Geen enkele van die kampen werd ontmanteld. Voor meer dan 60 jaren hebben alleen de Arabieren hun Palestijnse “gasten” behandeld als gevangenen. Wiens schuld is dat?


Met dank aan Elder of Zyon: New EoZ video: The horrors of refugee camps van 18 november 2010