Abbas wijst Amerikaans voorstel voor bouwstop af

Nu Abbas zijn annexatieplan voor een tijd heeft opgeborgen, kan er weer flink verder gebouwd worden in de Har Homawijk van (Oost-)Jeruzalem. En de PalArabische bouwvakkers zijn ook weer blij: want werk betekent ook brood op de plank

Mahmoud Abbas, de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, heeft vandaag zondag het door de Verenigde Staten voorgestelde plan om de vredesgesprekken met Israël te hervatten, eenzijdig afgewezen. De belangrijkste reden voor die afwijzing is dat in de voorgestelde hernieuwde bouwstop niet wordt gesproken over een bouwstop van Joodse huizen in [Oost-]Jeruzalem.

Zoals bekend wil Abbas [Oost-]Jeruzalem annexeren (inclusief de Oude Joodse Stad met Klaagmuur, Joods Kwartier en Begraafplaats, de Olijfberg, Scopusberg enz.) om deze als al-Quds te herdopen tot de nieuwe hoofdstad van het toekomstige Islamistische Kalifaat Palestina.

Abbas denkt even de slimste te zijn, maar tegen dat de vredesgesprekken nog eens een keer heropgestart  worden,  zijn er weer zoveel duizenden huizen en appartementen bijgebouwd. Wat Abbas en de Palestijnse zaak betreft: een flater die kan tellen!

1948-1967 Toen de barbaren Jeruzalem bezetten

Het is bekend dat Abbas met veel heimwee terugdenkt aan die periode toen de Joden als paria’s [dhimmies]  leefden in de Arabische landen.

Tussen 1948 en 1967 diende de Joodse begraafplaats als urinoir voor de Jordaanse troepen en werden de grafstenen gebruikt voor de wegenaanleg. Het Joodse Kwartier in de Oude Stad werd geplunderd en afgebrand tot in de kelders toe en meer dan 56 synagogen ondergingen hetzelfde lot.

Elk spoor van Joodse aanwezigheid in Jeruzalem moest worden uitgewist. De toegang tot de Joodse heilige plaatsen werden 19 jaar lang verboden voor Joden en dat ondanks internationale afspraken. Allah is groot en Mohammed is zijn profeet. Al het andere moet wijken voor dit dogma. En, met Arabieren vallen nu eenmaal geen duurzame afspraken te maken. Zie op deze blog: De verwoesting van Jeruzalem door de Arabieren 1948-1967 [in beeld]

Eind goed al goed

De afwijzing door Abbas komt Benjamin Netanjahoe goed uit, want die dreigde tussen twee stoelen te vallen nadat de meeste partijen inclusief de zijne, zich hevig verzetten tegen een verlenging van de bouwstop. Door de steeds groeiende oppositie tegen het plan had hij het nog niet gewaagd om het ter goedkeuring voor te leggen aan zijn bijzonder veiligheidskabinet .

Aan die netelige positie lijkt thans een einde te zijn gekomen dankzij zijn opponent Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas, die de vredesonderhandelingen eigenhandig heeft opgeblazen. Dank u wel meneer Abbas! Laat ons nu hopen dat er  snel kan worden teruggekeerd naar het status quo. Zoals eerder gezegd: geen vrede  met de Palestijnen is altijd beter dan een slechte vrede. Eind goed al goed!

En nu is het weer tijd voor passer en truweel. Bouwen maar!

Bronnen: Arutz Sheva: Abbas Says ‘No’ to US Freeze Proposal door Tzvi Ben Gedalyahu van 21 november 2010; Xander Nieuws: Abbas wijst Amerikaans bouwstop voorstel af vanwege Jeruzalem van 21 november 2010

3 gedachtes over “Abbas wijst Amerikaans voorstel voor bouwstop af

 1. Alsof de echte onderhandelingen gaan over een bouwstop.
  Eerst en vooral die terroristen weg uit Gaza en Libanon, pas dan kan er effectief onderhandeld worden. Misschien kan Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht zoals hij destijds in Congo deed, gaan orakelen dat de Pal/Arabische landen zijn leiders moet verdienen.
  Waarom boerenzoon Kareltje zwijgt weten we allemaal. Opportunist van de ergste soort, niet meer of minder.
  David

  Like

  1. Waar het echt over gaat kan je onder meer hier lezen: Vredesproces OK, maar wat wil de gewone Palestijn zèlf? [peiling]
   https://brabosh.com/2010/11/21/vredesproces-ok-maar-wat-wil-de-gewone-palestijn-zelf-peiling/

   “Voor de PalArabieren is de oprichting van een Palestijnse soevereine staat inderdaad ‘maar’ een tussenfase. Het is nooit de bedoeling geweest – en dat is het nog steeds niet – dat er ooit een Palestina zou opgericht worden nààst Israël maar wel in-de-plaats-van. Aan het einde van de tunnel lonkt het Islamitische Kalifaat Palestina, en Joden en Israël passen nu eenmaal niet in niet in dat moslimplaatje. Palestijnen willen geen vrede, zij willen enkel Israël hebben en bij voorkeur zonder de Joden.”

   Like

 2. Abbas heeft Israël gered uit een moeilijk parket. Obama had voor Israël een valstrik gespannen, gelukkig dat Abbas dit probleem ongewild heeft opgelost.

  Like

Reacties zijn gesloten.