Om Israël te demoniseren zijn alle middelen goed

Volgens Palestijnse bronnen...
"Volgens Palestijnse bronnen..."

door Yochanan Visser

In de cognitieve oorlog tegen Israël spelen gebeurtenissen op de West Bank een hoofdrol. De Palestijnen en hun supporters weten dat heel goed. Al jaren wordt ieder incident waarbij Joden die op de West Bank leven, betrokken zijn de wereld over gestuurd. Het gevolg is dat er een grotendeels scheef beeld is ontstaan over de realiteit van het leven op de West Bank. Dit geldt voor zowel Arabieren als Joden.

Lees ook op deze blog: Palestijnen en linkse activisten betrapt op het vernietigen van eigen olijfboomgaard en schuiven de schuld in de schoenen van de kolonisten.


Westoever, 27 september 2010. Palestijnen en buitenlandse activisten in de clinch met Israëlische soldaten in Beit Omar nabij Hebron in Judea. Sinds de draad van vredesgesprekken weer is opgenomen trachten radicale Palestijnse groepen het vredesproces met geweld te discrediteren. Hierbij worden ze verbeten geholpen door linkse militanten en aanhangers van Westerse ngo’s en andere anti-Israëlische organisaties. De westerlingen worden aldus als goedkope huurlingen door de Islamitische jihad ingezet voor de verbreiding van de politieke islam in het gebied en de vernietiging van Israël (foto: AFP)

Wat de media u niet laten zien

Videoclip van Honest Reporting: Palestijnen en linkse activisten hebben op de Westoever een groot aantal olijfbomen afgezaagd en gepoogd de schuld hiervoor bij de Israëlische kolonisten te leggen om hen aldus in een kwaad daglicht te stellen bij de nationale en internationale pers.

De Joden die op de West Bank leven worden zonder uitzondering op een hoop geveegd en neergezet als demonen, dit komt ook tot uiting in het jargon dat in de berichtgeving wordt gebruikt. In 2002 introduceerde Koffi Annan het woord “illegaal” wanneer er in de VN gesproken werd over de Israëlische bezetting van de West Bank (volgens iedere interpretatie van het IR kan de bezetting op zich niet als illegaal worden aangemerkt).

Vandaag de dag worden dergelijke woorden ook gebruikt als het om Jeruzalem en Israël als staat gaat en zelfs tot op het allerhoogste niveau. Dit verschijnsel is tientallen jaren onbeantwoord gebleven en het heeft grote gevolgen gehad voor de positie van Israël. Uiteindelijk is het dus overgeslagen naar Israël in haar geheel.

Ik ben tot nu toe terughoudend geweest over wat ik weet over het verschijnsel dat bepaalde zaken worden geprovoceerd of zelfs in scene gezet op de West Bank. Nu het op film is vastgelegd door o.a. Honest Reporting kan ik zeggen dat ik maanden terug al foto materiaal heb gekregen van nieuw ontgonnen akkers in de West Bank zuid die op staatsgrond liggen (Area C volgens de Oslo akkoorden) en waar tot voor kort niemand iets mee deed behalve de schapen die er langs kwamen zo nu en dan op zoek naar voedsel.

Die gronden zijn dus geconfisqeerd door Palestijnen. Op sommige van die foto’s waren borden te zien dat het werk was mogelijk gemaakt dank zij Nederlandse bijdrages. Een jaar of twee geleden heb ik van een Joodse Israëli die in de heuvels ten zuiden van Hebron woont al een video op disc gehad waarop groepen buitenlandse activisten te zien waren die op Shabbath een rel creëerden bij een van de nederzettingen daar.

Een gedachte over “Om Israël te demoniseren zijn alle middelen goed

  1. Wordt het niet eens tijd dat Israel media contra offensieven gaat ontwikkelen, want “we” worden zo moe van deze berichten. Al decennia lang.

    Like

Reacties zijn gesloten.