Twee Palestina’s: Hamas verbiedt Arafatherdenking en… PA bouwt Arafatmuseum voor 3,4 miljoen dollar

Yasser Arafat, de meest corrupte en leugenachtigste Arabier in de geschiedenis van het Midden-Oosten

Twee Palestina’s vechten om een been en een derde…

Het wel en wee van de twee Palestina’s. He ja zeg, wil de echte Palestijn opstaan aub? Zo te merken is de reünie tussen Hamas in Gaza en al-Fatah op de Westoever nog niet voor morgen. Dat bleek weer eens op de wijze hoe beide terreurformaties omgaan met hun voormalige gemeenschappelijke idool en leider Yasser Arafat. Arafat wordt in het algemeen, en daar bedoel ik ook de Arabische wereld mee, aanzien als de meest corrupte en leugenachtigste Arabier in de geschiedenis van het Midden-Oosten.

Het onmetelijke fortuin van Arafat is dikwijls gecontesteerd maar de Don Corleone van het Midden-Oosten is nooit gegrepen, noch aangeklaagd noch veroordeeld voor zijn misdaden jegens… het Palestijnse volk. Je moet het toch maar kunnen om met zovele miljoenen dollars, cadeaudollars van het Kwartet bedoeld om die arme Palestijntjes te helpen, publiekelijk achterover te drukken en op bankrekeningen in Parijs en Zwitserland voorgoed te laten verdwijnen.

In de Gazastrook wordt Arafat voor zijn corruptie hartsgrondig gehaat. Echter, door het zo mogelijk nog corruptere regime van Mahmoud Abbas op de Westoever wordt Arafat dan weer als een God vereerd en bemind. Dit heeft ondermeer voor gevolg dat gisteren op de Arafat Memorial Day Hamas alle herdenkingen van Arafat verbood terwijl Mahmoud Abbas in de Palestijnse Autoriteit in Ramallah een museum voor Arafat laat bouwen dat haar deuren zal openen in 2011.


Hierboven: Palestijnen kijken vanwaar de schoten komen en zijn stom verbaasd wanneer ze merken dat ze door andere Palestijnen onder vuur worden genomen.  Op 11 november 2007 trachtten aanhangers van Arafat een herdenkingsoptocht te houden door Gaza City maar de deelnemers werden door Hamasmilitanten vanuit de Islamitische Universiteit onder vuur genomen. Zes mensen stierven ter plaatse en 80 anderen – overwegend burgers – werden licht tot zeer zwaar verwond.

Herdenking van Yasser Arafat afgebroken door Hamas

De private vertoning van een documentaire film over Khalil Ibrahim Al-Wazir (Abu Jihad), een ‘verzetsstrijder’ die gelieerd was met al-Fatah werd afgebroken door de Hamaspolitie die prompt een 30-tal toeschouwers arresteerde. “De politie sloot de elektriciteit af en probeerden ons film- en projectiemateriaal mee te nemen maar dat konden we gelukkig beletten,” zo vertelde een geschrokken Ashraf Jumma vertelde aan het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an. “Deze daad komt niet van mensen die verzoening willen,” voegde hij er beschuldigend aan toe.

De filmvoorstelling kaderde in het raam van de herdenking van de 6de verjaardag van het overlijden van Yasser Arafat, de chef van de Palestijnse Autoriteit. Arafat overleed op 11 november 2004. De politie arresteerde ook journalisten die beeldopnamen maakten van de politionele interventie, maar werden vrijgelaten op voorwaarde dat de beelden niet werden uitgezonden. Hamas was niet bereikbaar om commentaar te geven op het gebeuren.

Op de Westelijke Jordaanoever stonden duizenden met vlaggen zwaaiende aanhangers naast het graf van Arafat en riepen op tot nationale eenheid tot de verschillende Palestijnse facties in de Gazastrook en op de Westoever. Op maandag had Hamas haar beslissing reeds bekend gemaakt dat het alle aanhangers van al-Fatah verbood om een manifestatie te houden in de Gazastrook om de herdenking van het overlijden van Yasser Arafat te vieren.

Zakariya al-Agha, een lid van het Centrale Comité van al-Fatah, zegt dat de regering hem formeel had ingelicht over het besluit om de manifestatie te verbieden. Hamas doet dit elk jaar opnieuw sinds het in het voorjaar van 2007 al-Fatah met geweld en veel bloedvergieten uit de Gazastrook verdreef. Meer dan 600 leden van al-Fatah werden vermoord door Hamas en duizenden anderen konden met de hulp van het Israëlische leger ontkomen naar de PA op ed Westoever.

In 2006 was het de laatste keer dat in de Gazastrook de voormalige leider van de Palestijnen werd herdacht toen de Hamaspremier Ismail Haniyeh een kleine optocht hield in Gaza City en een toespraak hield waarin hij Israël ervan beschuldigde Arafat te hebben vergiftigd. In 2007 werd opnieuw getracht een optocht te houden in Gaza City maar die werd bloedig uiteen geslagen. Zes mensen werden gedood en 80 anderen gewond.

Praalgraf voor de schatrijke terroristenleider Yasser Arafat

PA investeert 3,4 miljoen dollar in Arafatmuseum

Duizenden artefacten uit het leven van Yasser Arafat, de voormalige terroristische bendeleider van de PLO, worden verzameld en zullen tentoongesteld worden in het nieuwe 3,4 miljoen dollar kostende Arafatmuseum in Ramallah op de Westoever. Het museum dat binnen het jaar de deuren moet openen, zal gebouwd worden op de Muqata – de compound waar de leider van de PLO de laatste twee jaar van zijn leven doorbracht. Dat deel van het gebouw, dat nu dienst doet als hoofdkwartier van zijn opvolger Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit, is verzegeld sinds de dood van Arafat op 11 november 2004.

bert3
Ook Bert Anciaux draagt graag de keffiyeh, symbool van Palestijns terrorisme, moord en doodslag

Het museum wordt gebouwd door de Yasser Arafat Foundation, die in Caïro in februari 2008 werd opgericht door een groep mensen rond PA-leider Mahmoud Abbas, de Arabische Liga secretaris-generaal Amr Moussa en Arafat’s neef, Nasser al-Qidwa, die als voorzitter in de raad van bestuur opgenomen. Ongeveer $ 5 miljoen werd al in de kas van de stichting gestort tegen de tijd dat de organisatie officieel werd gelanceerd. Echter, de bron van de financiering is niet duidelijk, en er is ook geen informatie over beschikbaar. Meer dan waarschijnlijk zijn een deel van de gelden afkomstig van de UNRWA en van Westerse ngo’s en hulporganisaties.

Onder de duizenden items die in de collectie werden gecatalogiseerd is er een bij van de beroemde zwarte en witte katoenen keffiyehs (sjaaltjes zoals diegene hierboven waar ook Bert Anciaux zielsveel van houdt) die door Arafat werden gedragen, die uiteindelijk in de hele wereld symbool werden van het Palestijnse terrorisme, en later van de Palestijnse Autoriteit. “Arafat was niet beter dan degenen die vandaag verantwoordelijkheid dragen, want hij bracht ons al die dieven van de PLO,” vertelde Mohammed Sobeh, een winkelier in Ramallah aan Associated Press. “Maar ondanks dat alles, hou ik van Arafat omdat hij stierf terwijl hij zich verzette tegen Israël en de Verenigde Staten.”

Dr. Ashraf al-Kurdi, de lijfarts van Arafat, was formeel: Yasser Arafat stierf aan AIDS

Homoseksuele Arafat stierf aan AIDS

Arafat werd met een helicopter naar een ziekenhuis in Frankrijk gevlogen, twee weken voordat hij stierf aan een mysterieuze ziekte die nooit  [officieel] werd geopenbaard door de artsen die hem verzorgden. Velen binnen de Palestijnse Autoriteit geloven tot op vandaag dat Israëlische agenten van de Mossad de PLO-leider hebben vergiftigd, een beschuldiging die hardnekkig ontkend wordt door Raanan Gissin, een medewerker van de voormalige premier Ariel Sharon, die zei dat Israël het beleid wilde isoleren, niet om de terroristische leider te doden.

Echter, enkele jaren later zal de lijfarts van Arafat, dokter Ashraf al-Kurdi aan het Jordaanse nieuwsagentschap in Amman vertellen dat Arafat aan AIDS was gestorven. De dokter bleef er wel de nadruk op leggen dat hij besmet werd met Aids door het HIV-virus in zijn bloedstroom te injecteren en niet omwille van overdracht via seksuele activiteit.

Ahmad Jibril, de oprichter en leider van het in Damascus gelegerde Volksfront voor de Bevrijding van Palestina – Generaal Commando [PFLP-GC] gaf wel een andere versie. “Toen [Abbas] met zijn team naar Damascus kwam vroeg ik hem wat er was gebeurd met het onderzoek naar de dood [van Arafat]. Is het aannemelijk dat toen de [voormalige Libanese premier] Rafiq Hariri werd vermoord, de hel uitbarstte, maar dat de dood van Yasser Arafat niet onderzocht wordt?

Jibril nam toen net zoals elke andere Palestijn vanzelfsprekend aan dat Israël wel Arafat had vermoord en verwachtte een uitgebreid onderzoek zodat een nieuwe haatcampagne tegen de Joodse staat in de steigers kon gezet worden. Groot was dan ook zijn verbazing toen Mahmoud Abbas bleef zwijgen tot iemand uit zijn team aan Jibril zegde: “Om eerlijk te zaijn, de Fransen overhandigden ons het medische rapport waarin werd gesteld dat de oorzaak van [Arafat’s] dood AIDS was.”

In feite was het iets waarvan iedereen uit de onmiddellijke omgeving van Arafat al lang op de hoogte was. Het was een publiek geheim dat Arafat door zijn ontelbare homoseksuele contacten besmet was geraakt met Aids. Een duidelijk geërgerde Jibril zei dat Abbas en elk ander lid van de al-Fatah factie van Arafat “blij moet zijn dat we van die plaag verlost zijn, die op hen werd gelegd en op het Palestijnse volk. De Fatahbeweging krijgt nu een nieuwe kans zichzelf te hernieuwen.”

 


 

Bronnen: Arutz Sheva: $3.4 Million Yasser Arafat Museum Set to Open in 2011 door Chana Ya’ar; The Jerusalem Post / Associated Press; Yasser Arafat memorial broken up by Hamas van 11 november 2010; Ma’an News Agency: FPA: Hamas detains journalists at Arafat memorial en Fatah: Hamas police quash Arafat memorial en Thousands in Ramallah to honor Arafat 6 years after his death van 11 november 2010;

2 gedachtes over “Twee Palestina’s: Hamas verbiedt Arafatherdenking en… PA bouwt Arafatmuseum voor 3,4 miljoen dollar

  1. miljoenen om een museum voor Arafat te bouwen? Ik doe het voor de helft. Simpel. Ik graaf een slootje en vul dat met een vloeistof die moet lijken op bloed. Da’s de herinnering die deze moordenaar achterliet in de wereld en da’s een passend museum voor de baarlijke duivel die zoveel geweld veroorzaakte in de wereld dat men de kringen nog duidelijk speurt in ’s wereld’s wateren.

    Like

  2. Maak van dat slootje maar een stevige sloot. De omvang van het impact van Arafat die 40 jaar lang het boegbeeld van de Palestijnse terreur was jegens de Joodse staat Israël is nog altijd niet in te schatten. Die reikt veel verder dan alleen maar ‘Palestina’ in Gaza of in Judea & Samaria. Het hele Midden-Oosten denkt ‘dankzij’ de straatboef Arafat alleen maar aan de vernietiging van Israël. En dat van in de vroege ochtend tot lang na middernacht…

    Like

Reacties zijn gesloten.