Conferentie ‘Jordanië = Palestina’ in de steigers


Iemand zal die Palestijnen toch eens ooit moeten vertellen dat ze al lang een soevereine Palestijnse staat hebben… in Jordanië. Het VN-verdeelplan van november 1947 werd daadwerkelijk uitgevoerd, het moet alleen nog in de feiten erkend worden…

Hallo !? …. de Palestijnen hebben al een staat, die heet Jordanië en hun hoofdstad heet Amman!

Dit schrijf ik al bijna twee jaar lang op deze blog. Een twee-statenoplossing is geen oplossing maar een ramp voor Israël en zet de deur wagenwijd open voor nog meer Arabische en islamiStische terreur. Israël heeft verdedigbare grenzen nodig voor haar veiligheid en die krijgt het niet door de Palestijnse stenengooiers in het salon van Israël te laten wonen.

Een vredesakkoord met [een deel van] de Palestijnen betekent geen vrede en geen einde van het conflict. Een vredesakkoord met de Palestijnen is tegelijk ook volkomen zinloos zolang dat akkoord niet wordt geratificeerd door de 22 landen van de Arabische Liga [lees: Arabische wereld] en door de 57 landen van de Organisatie van de Islamitische Conferentie [lees: moslimwereld.]

Het is bovendien nog steeds zo dat Mahmoud Abbas eigenmachtig geen enkele beslissing kan noch mag nemen over de status van Palestina, zonder hiervoor eerst de instemming van beide hiervoor genoemde organisaties te verkrijgen. Ik heb dan ook nooit begrepen waarom er altijd met de Palestijnen over vrede wordt onderhandeld,  terwijl de echte bazen van de Palestijnen uit het zicht blijven en breed grijnzend toekijken vanuit Caïro, Tripoli, Teheran, Amman, Riad, Damascus en daar is recent ook Istanboel bijgekomen. Onderhandelen met de PA over vrede is verloren tijd.

Bovendien zit in Gaza Hamas als een roofdier te gluren naar Israël en vooral ook naar de bejaarde Mahmoud Abbas van de PA, wachtend op een goede kans om de macht te grijpen op de Westoever en de 75-jarige Mahmoud Abbas uit het zadel van de Palestijnse Autoriteit te gooien. Kort gezegd: wie de Palestijnen soevereiniteit wil schenken op de Westoever, haalt hiermee vroeg of laat Hamas binnen. Tegelijkertijd azen Syrië en Hezbollah’s Libanon op een gelegenheid tot ze militair genoeg herbewapend zijn door Iran om een zoveelste poging te wagen Israël van de kaart te vegen. De mislukking van die gewapende operatie staat reeds op hun voorhoofden gegrift maar het is een brok ellende die Israël liever wil vermijden.

“Israël van de kaart vegen en de Joden verdrijven en/of uitroeien” zijn geen loze woorden. Alle dagen klinkt het uit de luidsprekers in de straat in Amman, Teheran, Damaskus en Gaza City en wordt  tijdens het vrijdagavondgebed in zowat alle moskeeën ter wereld, met veel passie de Jodenhaat uit de hadith uitgebruld: “Op de Dag des Oordeels, zullen de moslims tegen de Joden vechten die zich zullen verbergen achter rotsen en bomen. De rotsen en bomen zullen roepen: O moslim, een Jood verbergt zich achter mij. Kom hier en doodt hem.”” Elke moslim in de wereld citeert deze haatspreuk vlekkeloos van buiten.

Een staat wordt geboren !

Jordanië IS Palestina

Professor Aryeh Eldad, parlementslid in de Knesset van de partij de Nationale Unie, is van plan om in de komende dagen een conferentie te houden met de hoofding “Jordanië is Palestina”. De Nederlandse politicus Geert Wilders werd uitgenodigd om de conferentie bij te wonen.

Aryeh Eldad

“Het doel van de conferentie is om een alternatief plan te presenteren ipv de voorgestelde twee-staten-oplossing,” vertelde Eldad tegenover Arutz Sheva. “Wij zeggen dat er al een Palestijnse staat is, met name Jordanië waar reeds 70% van de bewoners Palestijnen zijn,” legde hij uit. “Het [buurland] neemt al driekwart van het grondgebied van het Britse Mandaat in, zodat de partitie al de facto werd uitgevoerd. Wij eisen dat Jordanië formeel wordt erkend als [de Palestijnse staat] en niet enkel in de feiten.”

Eldad zegt dat het enige wat Israël nog moet doen is om een partner voor het idee te vinden om het plan openbaar te maken. “De wereld besteedt geen aandacht aan deze verklaringen, omdat er nog steeds een taboe rust op het zelfs nog maar enkel aanraken van dit onderwerp. Eldad voegde eraan toe dat hij vorig jaar een debat over deze kwestie had aangesneden in het Comité van Buitenlandse Zaken en van Defensie in de Knesset, maar parlementslid Tzachi Hanegbi, de voorzitter van het comité, maakte zich toen zorgen dat het wellicht “de Jordaniërs overstuur” zou maken en besloot om het te begraven.

Als Israël valt, zal het Westen ook vallen

Eldad sprak ook over Geert Wilders met name dat deze duidelijk de werkelijkheid ziet in Europa dat geleidelijk geïslamiseerd raakt en hij begrijpt dat Israël in de frontlijn staat in de strijd van het Westen tegen de islam. “Als Israël valt, zal het Westen ook vallen,” zei hij.

Echter, zo eenvoudig ligt het allemaal niet en zeker ook niet in het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië. Enkele maanden terug verklaarde Abdel Salam Abbadi, de Jordaanse minister van Islamitische Zaken en heilige plaatsen dat “Jordanië nog niet heeft afgezien van de rechten om de soevereiniteit en de verantwoordelijkheid over de Tempelberg.” De minister zei dat zij in haar besluit van 1988 om de band met Judea en Samaria te verbreken, Jordanië zich niet had losgekoppeld van Jeruzalem en de heilige plaatsen,” schreef de Al Quds krant.

Waarnemers zeiden dat de minister de verklaringen niet noodzakelijkerwijs uitsluitend gericht op Israëlische oren. Het kan zijn dat Jordan eveneens met het spel van de aanspraken op Jeruzalem en de heilige plaatsen wil meespelen, omdat de Palestijnse Autoriteit op dit moment de Heilige Stad [al Quds = Jeruzalem] helaaml voor zich alleen opëist hierin openlijk gesteund door de Verenigde Staten, en Jordanië wil hierin ook haar rechten laten gelden.


Bronnen: Arutz Sheva: Jordan Wants a Piece of Jerusalem, Too door Shimon Cohen en Gil Ronen van 7 april 2010 en MK Eldad: ‘Jordan is Palestine’ Conference Planned door Gil Ronen van 10 november 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.