In scene gezet door Pallywood: aanrijding met een Palestijnse stenengooier

Operatie beschadig Israël loopt nog altijd lekker voor de Palestijnen. Naast de reguliere oorlog tussen Palestijnse terroristen en Israël, is er ook die andere oorlog die zo mogelijk nog belangrijker is dan de eerste en die nationaal maar vooral internationaal wordt uitgevochten: de MEDIA OORLOG. Het doel: de gunst van de toeschouwer winnen voor de eigen zaak.

Persoonlijk vind ik dat Israël hier nog altijd slecht scoort. Ondanks dat het de waarheid aan haar kant heeft, slaagt het er maar niet in die te verkopen aan Jan Publiek. Tweede probleem is dat ook al weet iedereen dat de informatie die komt van Palestijnse en andere Arabische kanalen met de nodige omzichtigheid moet worden behandeld, lijkt ondanks alles de gretigheid van de internationale nieuwsagentschappen die het dagelijks nieuws verspreiden [lees: verkopen voor veel geld] aan de locale landelijke agentschappen, zo groot te zijn dat ze haast om het even welke “gesloten zak” aanpakken zonder te kijken wat er in zit, van waar het komt en wie het heeft geproduceerd.

Want: Israël is hot news. Het publiek geilt op het David/Goliath verhaal dat ze naar believen kunnen om en om blijven omkeren. De Palestijnen hebben dit verhaal schaamteloos gekaapt, net zoals ze het Graf van Rachel hebben gekaapt door het tot een moskee uit te roepen. Al het andere ‘buitenlands nieuws’ heeft nauwelijks nieuwswaarde. Als er straks weer 63 mensen worden vermoord en 120 verwond tijdens een zelfmoordaanslag van een radicale moslimgroep tegen andere moslims, in Bagdad, Pakistan of Myanmar, dan kijkt niemand daar nog van op. Maar een jongetje dat zogezegd “met opzet” wordt aangereden door een kolonist in Silwan op de Westoever, daar wordt de klok voor stilgezet.

Video: Wat gebeurde er echt in Silwan?

Pallywood, de Palestijnse propagandamachine, is de meest geduchte oorlogsmachine in de Arabische wereld. De kracht van die machinerie wordt  door Israël nog altijd onderschat. Het werd dan ook een zware afstraffing tijdens Operatie Cast Lead in de winter van 2008-2009. Het heeft Israël de overwinning op islamistische terreurgroep Hamas gekost in januari 2009 toen het IDF halfweg het objectief [Hamas vernietigen] de strijd moest staken nadat Pallywood de strijd in het voordeel van de terreurgroep Hamas had beslecht in de internationale media.

Het geval met de aanrijding van een stenengooier op 9 oktober 2010 door een Israëlische kolonist in Silwan is een geval apart. Wie de videobeelden hierboven bekijkt staat verbaast te kijken hoe alles en scene werd gezet door de producers van Pallywood zelf. Van de eerste seconde tot de laatste was alles geregeld. Er bleken zelfs meer cameramensen op de plaats van het gebeuren te zijn dan dat er stenengooiers waren. Het ergste vind ik nog dat de Palestijnen met dit soort nepverhalen altijd wegkomen. Stel je voor dat Israël zoiets in scene zou zetten, de “truuk met de camera” zou uithalen. Dat komt nooit meer goed. Maar van die Palestijnen, en de liegers en bedriegers van Pallywood, daar hebben we het laatste nog lang niet van gezien!

2 gedachtes over “In scene gezet door Pallywood: aanrijding met een Palestijnse stenengooier

 1. Al zou Israel geniaal zijn op het gebied van PR -wat het niet is – dan zou dat niets uitmaken.
  De wereld is in algemene termen gesproken TEGEN Israel en VOOR elke vijand van dat land en volk.
  Het gaat helemaal niet om de waarheid die ieder weldenkend mens ook zelf kan distilleren. Wanneer men met stenen wordt bekogeld dan raakt men even in de war en kan licht iemand aanrijden -ik spreek uit persoonlijke ervaring -. Een dergelijke aanrijding is dan echt niet de schuld van de chauffeur maar van de stenenmepper. Stenen gooien naar rijdende auto’s is een poging tot moord. Een moordaanslag dus. En wie kaatst kan de bal verwachten. De chauffeur dient geprezen te worden dat hij niemand doodde. Wat een tegenwoordigheid van geest, ik zou het hem niet na kunnen doen.
  We hebben het inzake Israel niet echt over PR maar over het oude antisemitisme waartegen kennelijk geen kruid gewassen is.

  Like

 2. beste mensen,
  wat laat de wereld zich graag voor de gek houden als het maar tegen Israel is!
  oh, God vergeef ons onze blindheid.
  oh God geef Nederland een regering die achter Israel staat.

  Like

Reacties zijn gesloten.