Satire van Latma: na Rachel’s Graf wordt nu ook Amerikaans Congres een moskee


Klik op de afbeelding om de videoclip te bekijken

De laatste videoclip van Latma, een Israëlische groep die politieke satire produceert, maakte een karikatuur van de recente resolutie van de UNESCO, waarin het Graf van Rachel (afbeelding hieronder) officieel tot moskee werd verklaard. In werkelijkheid weer één van de zovele pesterijen van de door de OIC (Organisation of the Islamic Conference) gekaapte Verenigde Naties.

Tegelijk wordt van Israël geëist dat de Grot van de Aartsvaders en het Graf van Rachel worden verwijderd van de lijst van haar erfgoed. Israël heeft daarop haar samenwerking met UNESCO voor onbepaalde tijd opgeschort totdat deze beslissing door de Verenigde Naties ongedaan wordt gemaakt.

In deze satirische videoclip doet een zogezegde ambtenaar van de UNESCO, Mr. Martin Pupesco (rol gespeeld door de Israëlische acteur Noam Jacobson), er nog een flinke schep bovenop. Zo verklaart hij dat Aartsmoeder Rachel in werkelijkheid een moslima was. Bovendien heeft de VN in een nieuwe resolutie gesteld “dat de islam al werd opgericht in 3.000 voor Christus.”

“En wat is de reactie van het Amerikaanse Congres hierop?”

“U bedoelt de Amerikaanse Moskee?”

“Hoezo? WAT Moskee?”

“Er was een stemming en we hebben besloten dat sinds gisteren het Amerikaanse Congres een antieke moskee is die gebouwd werd door Saladin in 75.000 voor Christus.” 🙂

Opmerking: heden werden alle clips die door Latma TV op Brabosh.com werden uitgebracht, samengebracht in één aparte rubriek: “Latma satire TV“: https://brabosh.com/category/latma-satire-tv/