Première van Turkse anti-Israëlische film Vallei der Wolven: Palestina [video]

Turkse anti-Israëlische film “Kurtlar Vadisi: Filistin” in roulatie

Begin november gaat de Turkse anti-Israëlische film Vallei der Wolven: Palestina [Kurtlar Vadisi: Filistin] in de Turkse bioscopen draaien. Het scenario van de film is deels aangepast na de Israëlische onderschepping van het Turkse schip de m/s Mavi Marmara. Het schip had een grote groep Turkse terroristen van de IHH aan boord die met geweld trachtten de Israëlische blokkade van Gaza te doorbreken. In de schermutselingen die volgden kwamen 9 Turkse ‘vredes’activisten om het leven.

Bekijk hierboven de trailer van de film. Lees ook op deze blog: Turkse anti-Israëlische film wordt heden gedraaid op de m/s Mavi Marmara van 7 oktober 2010.

De film verhaalt de Turkse gedramatiseerde visie op wat er gebeurde met de m/s Mavi Marmara. Uiteraard zijn de Israëli’s de grote schurken en de Turken “de goeden”, of wat dacht u?

Synopsis: In Kurtlar Vadisi Filistin gaat de Turkse commando Polat Alemdar met zijn collega’s naar Palestina. Ze proberen daar het brein achter de bloedige aanslag op een Turks schip met hulpgoederen op te pakken. Tijdens deze zoektocht komt Polat in verschillende situaties terecht waarbij hij de  ‘zogenaamde’ wreedheid van de Israëlische soldaten ‘met eigen ogen’ ziet. Enkele voorbeelden hiervan zijn vrouwen en kinderen die vermoord worden, hele dorpen die platgebrand achtergelaten zijn en mensen die onterecht de gevangenis in moeten.

Hieronder de Duitstalige editie, lees ook de versie (in het Duits)

Ein Film von PanaYapim ... Es handelt um Palästina. In dem Film wird gezeigt, wie sterft israelischen Soldaten mit den Palästinensern umgehen und Sie foltern. Natürlich sind Necati Sasmaz, Gürkan Uygun und Kenan Coban wieder dabei

Een gedachte over “Première van Turkse anti-Israëlische film Vallei der Wolven: Palestina [video]

Reacties zijn gesloten.