Rampnieuws uit Gaza: Technologiebeurs in het Cultureel Centrum Rashad el-Shawa in Gaza City

De leugen van Gaza

Gaza is een rampgebied” – “De leefomstandigheden in het Getto van Gaza zijn erger dan in het Getto van Warschau in 1943” – “Gaza is een Open gevangenis” – “De mensen van Gaza worden uitgehongerd” – “Mensen sterven van de honger in Gaza” – “In Gaza is het erger dan in een gemiddeld Afrikaanse land” enz.

Ontdek hier het andere Gaza in beeld

klik op de buttons hieronder

Technologiebeurs in het Cultureel Centrum Rashad el-Shawa in Gaza City

Het Cultureel Centrum Rashad El-Shawa in Gaza City is één van de belangrijkste gebouwen van Gaza City. Met de bouw ervan werd begonnen in 1985 en het werd voltooid in 1988. Het gebouw werd genoemd naar haar oprichter, de voormalige burgemeester van Gaza City Rashad al-Shawa (1909-1988). Het twee verdiepen tellende gebouw dat in een driehoek werd opgetrokken, heeft drie belangrijke functies: als een ontmoetingsplaats voor grote groepen tijdens jaarlijks weerkerende festivals, een plaats om tentoonstellingen te houden en tot slot als een bibliotheek.Technologiebeurs in het CC Rashad el-Shawa

Fotosessie van de opening van de tentoonstelling Expotech op 1 november die nog loopt tot 6 november 2010.

Deze technologiebeurs is reeds aan haar 6de opeenvolgende editie toe. Gesponsord door de Wereldbank, US AID, Bank van Palestina, CISCO, GTZ, Wasata, IJIMA 3, Agence Française Développement (AFD), WITSA, DFID e.a.This year, the Expotech Technology Week will feature:

  • 1. Palestine IT Conference (November 2nd & 3rd): This conference will be the highlight of the Expotech Technology Week and will serve as the main ceremony featuring key speakers from Palestine and abroad.
  • 2. Multinationals Days (November 2nd – 4th): ICT multinational companies such as CISCO and Microsoft will get a chance to engage in a series of seminars, lectures and panels to discuss latest technologies and partnerships models.

 

  • 3. ESRI Technology Days (November 2nd – 4th): Three-day workshop to build organizational capacity in GIS and ICT amongst local Palestinian stakeholders in Palestine.

 

  • 4. Expotech Exhibition – Gaza (November 4th – 6th): Companies will showcase their latest products and services through booths and presentations.

 

  • 5. Technology Entrepreneur Forum (November 4th – 6th): In this Forum, Innovators and early startups will present their prototypes and business ideas.