Lonely Planet rangschikt Tel Aviv als 3de Hottest City voor 2011

Het prachtigste strand langsheen de Middellandse Zee bevind zich in Tel Aviv

’s Werelds bekendste uitgever van reisgidsen Lonely Planet heeft afgelopen zondag 31 oktober haar lijst van Top 10 Steden voor 2011 bekend gemaakt. Het zal niemand meer verbazen Tel Aviv op de lijst aan te treffen na New York en Tangiers meteen op de 3de plaats als Hottest City in 2011!

Lonely Planet observeert: Er zijn in Tel Aviv meer bars dan synagogen, God is a DJ en Ieders lichaam is een tempel (foto: © Copyright Lonely Planet Images 2010)

Modern Sin City – Tel Aviv

Na de horizon van de wereld te hebben afgespeurd voor de steden die het in 2011 zullen maken, hebben de uitgevers van de reisgidsen fabrikant Lonely Planet besloten om voor het komende toeristisch seizoen Tel Aviv als het hedendaags “modern Sin City” in de kijker te plaatsen.

Lonely Planet beschrijft Israël’s meest internationale stad als hedonisch, tolerant, ontwikkeld en een echt en rijk gevarieerd centrum van de 21ste eeuw. Duidelijk bekend met het uitgebreide nachtleven van Tel Aviv schrijft Lonely Planet: “Er zijn meer bars dan synagogen, God is a DJ en Ieders lichaam is een tempel.

Tel Aviv bestempelend als de meest internationale stad van Israël, wijst Lonely Planet erop dat de White City de thuis is van een grote homoseksuele gemeenschap en noemt de stad “a kind of San Francisco in the Middle East.” Op cultureel gebied worden vooral de universiteit geloofd en haar vele musea die Tel Aviv maken tot “the greenhouse for Israel’s growing art, film and music scenes.

Lonely Planet beveelt de bezoeker aan de drie stroken wegen af te slenteren die uitkomen op de Middellandse Zee en aldus uit te vinden hoe het komt dat de inwoners van Tel Aviv hun stad de beste stad van de wereld vinden.

Opmerkelijk: onze prachtig gerenoveerde stad Gent staat op de 7de plaats op diezelfde lijst! Klik hier om te lezen hoe lovend Lonely Planet over Gent schrijft.

Tel Aviv, The White City, heeft een grote homoseksuele gemeenschap (foto: © Copyright Lonely Planet Images 2010)