UNESCO tovert Graf van Rachel in Bethlehem om naar een moskee

Verenigde Naties gaan surrealistische toer op...

De sterk geïslamiseerde en gepolitiseerde Verenigde Naties die van het demoniseren en criminaliseren haar prioritaire doelstelling heeft gemaakt, is er andermaal in geslaagd om het volk van Israël te schofferen tot in het diepste van haar ziel, religie en erfgoed. Stel je voor dat de UNESCO, een instelling van de Verenigde Naties die waakt over het werelderfgoed, plots zou beslissen dat de Antwerpse kathedraal een moskee zal zijn.

Overdreven? Toch kan dit  blijkbaar allemaal zomaar gebeuren. Je zou in één trek ook kunnen beweren dat de piramiden van de Vikingen zijn, het Colosseum in Rome van de Russen is en de Eiffeltoren eigendom van de Mongolen. Met de Verenigde Naties kan het werkelijk alle kanten op maar altijd eerst: Israël en de Joden demoniseren.

Niet dat het besluit van de VN veel verschil zal uitmaken. Iedereen in de wereld met een minimum aan gezond verstand en het hart op de juiste plaats, moet dit besluit van de UNESCO negeren, net wat we ook deden met al die vorige antisemitische besluiten en VN-resoluties die sinds 1948 op de hoofden van het volk van Israël regenen en die enkel tot doel hebben de Joodse staat van Israël te vernietigen. Ook dit absurd besluit van een organisatie van de VN hoort thuis tussen al die andere antisemitische troep zoals Mein Kampf, De Protocollen van de Wijzen van Zion, Der Ewige Jude enzovoorts. Maar leuk is het niet.

De Verenigde Naties roepen Graf van Rachel uit tot een Palestijnse moskee

UNESCO Erases Israeli Protests from Rachel’s Tomb Protocol

door Hillel Fendel

“De poging om het volk van Israël los te scheuren van haar nationale erfgoed is absurd,” luidt een verklaring van de minister-president in reactie op de beslissing van UNESCO om het Graf van Rachel te erkennen als een moskee en bekritiseert Israël’s opname van de de Grot van Makhpela als een “site van nationaal erfgoed”.

“Indien de bijna 4.000 jaar oude begraafplaatsen van de Patriarchen en Aartsmoeders van de Joodse Natie – Abraham, Isaak, Jakob, Sara, Rebecca, Rachel en Lea – geen deel uitmaken van haar cultuur en traditie, wat is dan een nationale culturele site?” klonk de retorische vraag.

Op 21 oktober 2010 heeft UNESCO – een organisatie van de [antisemitische] Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur – besloten dat de “Bilal bin Rabah moskee / Graf van Rachel een integraal onderdeel vormt van de bezette Palestijnse gebieden en dat eventuele eenzijdige maatregelen door de Israëlische autoriteiten zullen worden beschouwd als een schending van het internationaal recht. “

Het Graf van Rachel dat ligt op minder dan een kilometer ten zuiden van de  grens met de Joodse hoofdstad Jeruzalem, wordt al meer dan 1.700 jaar erkend als het graf van aartsmoeder Rachel. Slechts tien jaar geleden, begonnen sommige moslims het Graf de Bilal ibn Rabah moskee te noemen. Echter, in de afgelopen 43 jaar dat Israël de controle uitoefent van de site is er nooit één enkele moslim opgedaagd om er te komen bidden.

“Het is triestig,” klonk het van uit het kantoor van de Israëlische premier; “dat een organisatie die is opgericht met het oog op de bescherming van de erfenis van de historische sites over de hele wereld, om politieke redenen probeert om om de banden tussen het volk van Israël en haar erfgoed te ontwortelen. De staat Israël, in tegenstelling tot onze buurlanden, blijft de vrijheid van godsdienst handhaven voor alle religies in deze sites.”

UNESCO wist het Israëlische protest uit het Protocol

Arutz Sheva heeft vernomen dat de UNESCO de opmerkingen van protest die werden gemaakt door Nimrod Barkan, de Israëlische vertegenwoordiger bij de UNESCO, werden gewist uit het protocol waarmee de resolutie werd gestemd. De UNESCO beweert dat zijn woorden “te agressief” waren.

Barkan zei naderhand, “De beslissing is politiek getint en de UNESCO maakt aldus een karikatuur van zichzelf.” Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een soortgelijke verklaring vrijgegeven.

Wanneer is het graf ooit islamitisch geworden?

Zelfs de beslissing van de UNESCO kon nauwelijks de zogenaamde islamitische band met het Graf van Rachel uitleggen. In een toelichting bij de voorgestelde resolutie en die werd opgesteld door zeven Arabische landen, wordt de heilige plaats “het Graf van Rachel, de thuisbasis van de historische Bilal ibn Rabah moskee” genoemd. Maar nergens in het 11 paragrafen lange document wordt uitgelegd hoe of wanneer de site islamitisch is geworden.

In feite werd het Graf van Rachel al eeuwenlang door moslims als zodanig vereerd tot een paar jaren terug. Zelfs de officiële Palestijnse Autoriteit heeft in haar publicaties nooit verwezen naar de “Bilal bin Rabah moskee.” Nadav Shragai merkt op dat in een publicatie genaamd “Palestina, het Heilige land,” gepubliceerd door de Palestijnse Raad voor Ontwikkeling en rehabilitatie, met een inleiding door Yasser Arafat, simpelweg staat dat “aan de noordwestelijke ingang van [Bethlehem] het graf is van de matriarch Rachel, die stierf tijdens het baren van haar zoon Benjamin.”

Lees ook op deze blog Graftombe van Rachel (Bethlehem) politiek hangijzer in de geschiedenis van de Joodse staat van 5 maart 2009

Graf van Rachel op de weg tussen Bethlehem en Jeruzalem tussen 1890 en 1900

Bronnen: Arutz Sheva: UNESCO Erases Israeli Protests from Rachel’s Tomb Protocol door Hillel Fendel van 1 november 2010

5 gedachtes over “UNESCO tovert Graf van Rachel in Bethlehem om naar een moskee

 1. Gevaarlijker clubs dan VN en Unesco t.o.v. Israël zijn nauwelijks denkbaar. Wat een vuiligheid gekleed in duivels kledij.
  Zoals Gods woord zegt, de leugen zal regeren.
  Maar het loopt, God gedankt Hem niet uit de hand.
  De afgod olie speelt kennelijk de hoofdrol.
  kerken waar blijven jullie?
  Ad

  Like

 2. De zoveelste leugen van de moslims en de VN.
  Ik begrijp niet dat er nog zoveel mensen in die leugens trappen.
  De Tenach is zeer duidelijk.
  Er komt een tijd dat de leugens die over Israel worden geschreven en verteld afgelopen zijn,want niets blijft ongestraft.

  Shalom voor de regering en de Staat Israel.

  Like

 3. Ja en dat is nu juist het probleem, Rony. Foute landen als Libië, Iran en SA die over de mensenrechten gaan, terwijl ze de rechten en vrijheden van hun eigen volk niet respecteren. De VN is gekaapt.
  Ik zie liever een Westerse variant ipv deze geldverslindende islampropaganda bende.

  Like

 4. Sophie, we kunnen die bende niet opdoeken, de islamieten en hun supporters zijn verre in de meerderheid bij de VN.

  Like

 5. Dit is al de zoveelste messteek van de VN. Waarom doeken we die club niet gewoon op? Wat hebben we er eigenlijk aan?
  Het is eigenlijk wel tekenend voor alle eerdere gebeurtenissen. Alles wat Joods is, wordt in een keer ‘Palestijns’.

  Like

Reacties zijn gesloten.