Palestijnen en linkse activisten betrapt op het vernietigen van eigen olijfboomgaard

Palestijnen en linkse activisten vernielen olijfbomen van andere Palestijnen en steken de schuld op de kolonisten

Palestijnen en linkse activisten hebben op de Westoever een groot aantal olijfbomen afgezaagd en gepoogd de schuld hiervoor bij de Israëlische kolonisten te leggen om hen aldus in een kwaad daglicht te stellen bij de nationale en internationale pers.

De daad van vandalisme werd gedocumenteerd door leden van de Tazpit Unit, een organisatie die zich identificeert met de kolonisten en die nieuwsgebeurtenissen in de PalArabische gebieden documenteert. Zij maakten ook een reeks foto’s waarvan er hier enkele te zien zijn. De Tazpit zegt dat deze geënsceneerde aanslagen bedoeld zijn om ten onrechte de kolonisten te beschuldigen van het aanvallen en vernietigen van “Palestijnse” grond om aldus het land in te lijven en voor zichzelf op te eisen.

De foto’s werden afgelopen vrijdag 29 oktober gemaakt door leden van de Tazpit Unit, op Palestijns grondgebied vrijdag in de buurt van de Joodse Neveh Tzuf nederzetting, ook Halamish genoemd, die werd gesticht in 1977 en tegenwoordig zowat 1000 inwoners telt. Op de beelden is te zien hoe Palestijnen en linkse activisten Palestijnse olijfbomen omhalen met behulp van een elektrische zaag. De laatste weken werden velen van dit soort gedragingen gericht tegen Palestijnen opgetekend in de laatste paar weken en de kolonisten zeggen dat ze op touw werden gezet door de Palestijnen zelf en bedoeld zijn om het imago van de kolonisten te beschadigen.

Ehud Amiton, de fotograaf van Tazpit die de daad van vadalisme van vrijdag j.l. heeft gedocumenteerd, zegt dat dit precies is wat kan worden gezien op zijn beelden. “We hebben het over een olijfboomgaard ten oosten van Beit Zayit, gelegen in de buurt Route 60,” vertelde Amiton. “Ik zag onmiddellijk dat het geen gewoon snoeiwerk was, het werd erg agressief gedaan … Enkele van de takken braken af en andere bomen werden volledig afgezaagd. Toen ik dichterbij kwam met mijn camera, zwaaide een Palestijnse man dreigend met zijn zaag naar mij. Ik voelde me niet erg op mijn gemak en droop af.”

Amotz Eyal, de directeur van de Tazpit Unit, zegt dat “tijdens elke seizoen dat de olijven worden geoogst zoals nu, er vele gevallen zijn van Arabische boeren die hun olijfbomen kappen en daarvan later de schuld leggen bij de kolonisten.” “Keer op keer bewijzen foto’s dat deze Arabieren niet ophouden en ze blijven provoceren om het imago van de Joodse kolonisten aan te tasten,” zei hij. Eyal zwoer dat fotografen van Tazpit dergelijke activiteiten zullen blijven documenteren om het publiek te laten zien wat er werkelijk gebeurd op de grond.

 


Bronnen: Ynet News: Settlers: Arabs, leftists staged ‘price tag’ act door Yair Altman van 30 oktober 2010

 

4 gedachtes over “Palestijnen en linkse activisten betrapt op het vernietigen van eigen olijfboomgaard

 1. Palestijnen verspreiden zelfs het olijfbomen verhaal met bomen die geen werkelijke schade hebben!

  Olijfbomen moeten jaarlijks flink geknot worden, anders dragen ze geen vruchten meer. Dat doen de Palestijnse boeren dus zelf. De bomen zien er daarna voor een leek verminkt uit. Vervolgens laten ze aan goedgelovigen zien hoe ‘kolonisten’ hun bomen beschadigd hebben.

  “Van belang is of de olijf ook bestemd is om er vruchten van te krijgen, want dan is het belangrijk om te weten dat een olijfboom nooit twee maal aan dezelfde tak vruchten draagt en dient men dus de takken die gedragen hebben in het voorjaar terug te nemen. Een andere mogelijkheid is om de takken van de boom terug te knippen tot 20 cm van de stam.”

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Olijf

  Like

 2. Aangezien het boek de Qur’an vol leugens staat; is het bijna niet te voorkomen/vermijden dat de volgelingen/luisteraars; tevens die practijken overnemen.
  Toch leg ik hen bij de Almachtige neer, zodat zij hun gedachten en daden herstellen.

  Like

 3. Bedankt voor het plaatsen, Brabosh.
  Dit is nu al de zoveelste keer dat linkse activisten en Palestijnen zoiets flikken. Het is te gek voor woorden dat iedereen daar keer op keer intrapt.

  Like

Reacties zijn gesloten.