Israël wordt voor Turkije vijand Nummer 1

Davos, 29 januari 2009. Premier Erdogan wijst met zijn vinger naar Shimon Perez: "You know how to kill in Gaza". Over de Armeense genocide van 1915 geen Turks woord...

De nationale veiligheidsraad van Turkije heeft een aantal dictatuurstaten uit het Midden-Oosten afgevoerd van haar eigen terreurlijst zoals Iran en Syrië. Anderzijds en zoals algemeen kon worden verwacht na het incident met het Free Gaza Flotilla van 31 mei 2010, werd Israël op die Turkse terreurlijst geplaatst als “belangrijkste dreiging” voor de nationale [Turkse] veiligheid. Hiermee lijkt de breuk tussen Israël en Turkije bezegeld.

Perez kwetst Turkse eer van Erdogan

Een dag na de ontmoeting in Davos waar Erdogan zich als een boertige schoft gedroeg tegenover de Israëlische president Shimon Perez [klik hier videobeelden], werd Erdogan op de luchthaven verwelkomd als een held en als de nieuwe wereldleider die Turkije – sinds het einde van het Ottomaanse Rijk in 1917 – eindelijk weer op de wereldkaart heeft gezet (en Israël er wil afgooien).

Zoals iedereen misschien nog wel weet hebben de Turken sinds 1517 vier eeuwen lang onafgebroken geheerst over Israël en de Joodse dhimmies, tot het Turkse leger in 1917 tijdens de Slag van Megiddo [Tel Megiddo of ook het Bijbelse Armageddon] die duurde van 19 september tot 1 oktober 1918, door het Britse leger werd verslagen. Zij zullen er het Britse Mandaat Palestina oprichten tot de Britse bezetters het in 1948 zullen verspelen aan Joden en Arabieren. Ik kan me voorstellen dat Erdogan Israël maar wat graag opnieuw zou willen inlijven bij het Ottomaanse Rijk!

In Davos werd er tien dagen na de Gazaoorlog gediscuteerd door Turks premier Erdogan, VN-president Ban Ki-moon, president van Israël Shimon Perez en Amre Moussa, de voorzitter van de Arabische Liga. Bij het verlaten van zijn stoel werd hij voor het grote publiek op de tribune hartelijk gefeliciteerd door Amre Moussa, van de A.L.

Erdogan nam het niet dat Perez op het World Economisch Forum langer had mogen spreken dan hijzelf en met de woorden “hier kom ik nooit meer terug,” verliet Erdogan als een gekwetste pauw demonstratief het toneel in Davos. Een handvol doden in Gaza wegen blijkbaar zwaarder dan de Turkse genocide op het Armeense volk, een enorme slachting van naar schatting 1,5 miljoen mensen die begon op 24 april 1915 [genocide die Turkije tot op vandaag officieel blijft ontkennen.]

“Het enige wat ik weet is dat ik verantwoordelijk ben voor het beschermen van de eer van de Turkse Republiek, de Turkse natie van A tot Z,” vertelde Erdogan op de luchthaven aan een verslaggever van The New York Times. “Het was een zaak van respect en prestige voor mijn land. Ik kon niemand toestaan toestaan om het prestige te schaden en in het bijzonder de eer van mijn land.”

Zestien maanden later, 31 mei 2010, zal Erdogan een gedurfde stunt uithalen in een radeloze poging om de Turkse eer te herstellen die door president Shimon Perez was besmeurd in Davos. Echter, het werd voor Erdogan een grote afgang toen zijn bende Turkse huurlingen van de IHH door het Israëlische leger in de pan werden gehakt in open wateren voor de kust van Gaza.

Voor de kust van Gaza, 31 mei 2010. Het doel van het Free Gaza Flotilla was niet Gaza te bevrijden, ook niet om ‘hulpgoederen’ te brengen, dat was slechts een voorwendsel. Aan boord van de m/s Mavi Marmara werden geen hulpgoederen aangetroffen maar wel veel messen, bijlen en ijzeren staven. Het doel van de Turkse terreurorganisatie IHH – met medeweten van premier Erdogan – was steun te bieden aan de terreurorganisaties in Gaza [Hamas en Islamitische Jihad] met als enige doel de Joodse staat Israël te vernietigen!

Israël onderschept Turks Free Gaza Flotilla

Sindsdien zijn de relaties tussen Turkije en Israël pijlsnel de dieperik ingegleden. De nationale veiligheidsraad van Turkije heeft een aantal dictatuurstaten uit het Midden-Oosten afgevoerd van haar eigen terreurlijst zoals Iran en Syrië en anderzijds zoals kon worden verwacht Israël op die lijst geplaatst als “belangrijkste dreiging” voor de nationale [Turkse] veiligheid. In een document gekend als het “Rode Boek” wordt Israël beschuldigd aan de basis te liggen van de bewapeningswedloop in het Midden-Oosten.

De Turkse Veiligheidsraad besloot niet enkel om Syrië en Iran van haar terreurlijst te schrappen maar besloot dat eveneens te doen met Bulgarije, Georgië en Armenië. Griekenland echter wordt nog steeds als een bedreiging beschouwd [omwille van de kwestie Cyprus, Grieks eiland in de Middellandse Zee dat Turkije nog altijd voor de helft bezet houdt] daarentegen werd Iran van de lijst terreurlanden geschrapt.

Hiermede maakt Erdogan duidelijk dat hij Turkije terug een rol van belang wil spelen in het Midden-Oosten en zijn allianties met Iran, Syrië en Hezbollah in Libanon en Hamas in Gaza wil aanhalen. De As van het Kwaad in het M-O krijgt er met Turkije een stevige bondgenoot bij. Het is de eerste keer dat Turkije de Israëlische activiteit in de Middellandse Zee aanziet als een dreiging.

Het document, dat haar effect zal bewijzen in de komende vijf jaren, merkt op dat de Israëlische acties voor andere staten een uitnodiging kan zijn om zich in de wapenwedloop te engageren. Het document stipuleert verder dat het Midden-Oosten vrij moet zijn van nucleaire wapens. Zoals bekend werkt Iran in hoog tempo door aan de ontwikkeling van atoomwapens. In het Midden-Oosten beschikken alleen Pakistan en India officieel over kernwapens. Er wordt beweerd dat de Joodse staat zo’n 200 à 400 nucleaire wapens zou hebben, maar Israël heeft het bezit nooit toegegeven.

Los van Israël heeft Turkije nog andere bedreigingen op die lijst geplaatst waaronder online terreur en de opwarming van de aarde. De relaties tussen Jeruzalem en Ankara zijn sinds de raid op het Gaza Flotilla ernstig bekoeld. Bij de schermutselingen aan boord van de m/s Mavi Marmara werden negen Turkse ‘vredes’-activisten gedood. Turkije eist sindsdien verontschuldigingen van Israël, maar die eis werd door de Joodse staat weggewuifd.

Vorige week zei de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan dat hij niet zal deelenemen aan de klimaatconferentie die binnenkort van start gaat in Athene indien daar ook de Israëlische eersteminister Benjamin Netanjahoe zou opdagen. Hij merkte toen op dat Israël kort bij is “om een, goede vriend te verliezen in het Midden-Oosten.” Dat lijkt dan met deze terreurlijst bevestigd te worden.


Bronnen: Ynet News: Turkish document cites Israel as major threat van 30 oktober 2010; Xandernieuws: Turkije verklaart zich officieel tot vijand van Israël van 30 oktober 2010

11 gedachtes over “Israël wordt voor Turkije vijand Nummer 1

 1. Als u denkt met dit goedkope propaganda mensen te kunnen belogen dan leeft u nog in de vorige eeuw. Joden waarschijnlijk niet maar diegene die Israel besturen begaan een zeer grote fout door van gewone Turken op straat vijanden te kwijken. Wij hebben door de eeuwen heen altijd de vervolgde Joden beschermd en aanvaard als landgenoten in onze rijken. Het is raadzaam om jullie enige echte bondgenoot niet te kwetsen en de fouten die Israel hebben begaan te aanvaarden. Het is een menselijke deugd om te vragen voor vergiffennis. Het is nog een grotere deugd om te vragen wat te doen om het terug goed te maken. Met geweld zal Israel geen vrede kennen.

  Like

 2. Beste. Vooraleer u nog meer van die domme uitspraken gaat doen raad ik u aan om eerst wat beter de geschiedenis te studeren over de Turks-Joodse betrekkingen van de afgelopen eeuwen. Bovendien wordt het hoog tijd dat u Israël gaat zien als een gelijkberechtigde soevereine staat met plichten en verantwoordelijkheden. De Joden werden in het Ottomaanse inderdaad in het algemeen beter ontvangen dan in de Arabische wereld maar wel als 2de rangsburgers (dhimmies). In een verhouding van baas tegenover knecht.

  Geef toe, de wijze waarop Erdogan zich gedroeg tegenover Perez, doodgewoon omdat hij zijn stem “verhief” tegenover de Turkse patriarch, is een argument dat echt niet meer van deze tijd is. Er staan hogere belangen op het spel dan slechts de persoonlijke eer van deze of gene. Kritiek moet kunnen, ook al gaat het om de Paus van Rome. Wat denkt die man dan wel? Dat hij de reïncarnatie is van een of ander superwezen? Tenandere: premier Perez heeft zich achteraf verontschuldigd voor het ‘verheffen’ van zijn stem tegen Erdogan. Heeft u dat stukje soms gemist? Of zag u liever dat Perez een hand werd afgehakt als genoegdoening?

  Ook Erdogan ziet de rest van de wereldbewoners nog altijd as ondergeschikten en dat is precies wat ook uit uw reactie doorstraalt en het duidelijk goedkeurt dat premier Erdogan als een puber over “Turkse Eer” begint te zaniken. Hoor je zoiets door Europese leiders verkondigen? Ja natuurlijk zijn Israëliërs goede patriotten en trots op hun land. Net zoals ook Turkije dat is. Eén van de plichten van een land tegenover haar burgers is dat het waakt over de veiligheid van haar volk. Net zoals Turkije dat ook doet. Maar met Erdogan als premier heeft u geen goede keuze gemaakt. Een oorlogszuchtig type waar we het laatste nog niet van gezien hebben. Sinds Erdogan aan de macht is loopt alles spaak. Als Turkije ooit bij de Europese Unie wenst te komen zal het die arrogante koloniale teneur moeten laten vallen. Die tijd is definitief voorbij.

  En over vergiffenis en misdaden zou ik eerst de hand in eigen boezem steken. U zou bv vergiffenis kunnen vragen aan het Armeense volk voor de genocide tijdens de Eerste Wereldoorlog en ook vergiffenis kunnen vragen voor de misdaden tegenover het Koerdische volk. Mijn echtgenote is afkomstig uit uw buurstaat Georgië. Die geschiedenis is maar weinigen bekend. Turkije heeft een groot stuk van Georgië gestolen, het volk gedwongen bekeerd tot de islam enfin… niet veel goeds.

  Tot slot: Israël doet het al meer dan 62 jaar zonder vrede, wat mij betreft kunnen er nog eens 62 jaar bijkomen. Want alles loopt voorspoedig voor Israël. De economie draait prima, het toerisme maakt een spectaculaire groei door enfin, alles zit mee voor de Joodse staat.

  Hier alvast een paar tips op het internet om uw geheugen over de geschiedenis van de Joods-Turkse verhoudingen op te frissen. Ik veronderstel dat uw geschiedenisboekjes een ander verhaal vertellen maar ja, door wie werden ze geschreven hé?

  History of the Jews in Turkey
  http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Jews_in_Turkey

  The Jews of the Ottoman Empire
  http://www.h-net.org/~fisher/hst373/readings/levy.html

  Jews in the Ottoman Empire and Turkey
  http://www.projetaladin.org/en/muslims-and-jews/muslims-and-jews-in-history/jews-in-the-ottoman-empire-and-turkey.html

  The Position of Jews and Christians in the Ottoman Empire
  http://www.studentpulse.com/articles/242/the-position-of-jews-and-christians-in-the-ottoman-empire

  History of the Jews under Muslim rule
  http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Jews_under_Muslim_rule

  Like

 3. Ik denk dat u een paar vooroordelen heeft over mijn mening wat betreft de relaties tussen Turken en Joden en Turkije en Israel. Om te beginnen met dhr. Erdogan, ik ben geen voorstaander van zijn partij. Maar als het gaat om de belangen van mijn land ben ik ook geen partizaan. Ik keur dat kinderachtig gedrag van dhr. Erdogan niet goed vooral omdat dhr. Peres een ouder en meer ervaren persoon is als dhr. Erdogan. Het was een overdrijven en typische Erdogan gedrag. Ik heb geen twijfel dat hij op zijn eigen manier zijn land probeert te verdedigen maar volgens mij kan dat beter.

  Mijn reactie ging eigenlijk over de piraterij van Israel in open zee tegen een burger schip. Zeemacht van Israel heeft een burger schip vol met humanitaire hulp aangevallen en 9 mensen doodgeschoten. Beweringen als “burgers hebben gewapende getrainde soldaten aangevallen met keuken messen en ijzeren staven” zijn losse beweringen. Mensen die in de openzee worden aangevallen door piraten, hebben recht om zich zelf te beschermen. Israel gaat hiervoor officiele excuses aanbieden als die een beschaafd land is. Anders en uiteraard worden de relaties tussen Turkije en Israel nooit meer hetzelfde. Punt.

  Wat betreft de relaties tussen Turken en Joden in de links dat u heeft doorgestuurd hebben mij niet verrast. Het Ottomaanse dynastie zag alle etnische groepen als zijnde hun onderdaan, inclusief de Turks sprekende elementen. Zij noemden de Turken “Etraki bi-idrak”: Turken zonder geweten. Eeuwen lang hebben zij deze “Turken zonder geweten” gebruikt als mankracht voor hun oorlogen. Mijn beide overgrootvaders gingen gemiddeld 14 jaar naar de militaire dienst. Zij hebben gevochten in 7 fronten. Terwijl de meeste niet muslim onderdanen van het Ottomaanse rijk thuis mochten blijven met hun families mits zij hogere belastingen konden betalen. Turken hadden deze optie niet. Ottomaanse Rijk was vooruit op veel vlakken tot in de 18 de eeuw, daarna achteruit op veel vlakken. Dat was ook de reden van haar verval. U moet uw kritiek aanpassen volgens de normen en gewoontes van de tijden waarin u uw kritiek plaatst.

  Hiernaast de betrekkingen tussen de Turken en de Joden zijn niet beperkt met de Ottomaanse tijdperk. Ik twijfel er niet aan dat u ooit over de Khazeren heeft gelezen. Als er een reden is waarom de Jodendom in Oost en Centraal Europa ooit heeft zegevierd dat is deels te danken aan deze Turkse staat met Jodendom als hun staat religie.

  Vergeet aub ook niet 1493 en tweede wereldoorlog wanneer die zelfde Turken, duizenden Joden hebben gered van een onvermijdelijke dood in de handen van hun onderdrukkers.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Khazars

  Ik zou voor vergiffenis vragen aan alle onschuldige mensen die hun levens verlieten of moesten worden verdreven van hun landen in de naam van mijn voorouders zover zij ervoor verantwoordelijk zijn. Met de voorwaarde dat de nakomelingen van Armeniers, Grieken, Serviers, Bulgaren, Russen, Engelsen, Fransen, Duitsers, Chinezen, Polen, Roemenen etc. etc. ook het zelfde doen. Want al deze naties en waarschijnlijk nog meer hebben het zelfde of nog ergere gedaan aan mijn volk ergens in de afloop van onze lange geschiedenis. Dit is een eerlijke en zeer logische voorwaarde.

  Ah laten wij ook niet vergeten, Europese Kolonisten moeten zich verontschuldigen van de Amerikaanse Indiaanen, Spanjaarden van Inca’s en Azteken, Fransen van Algerijnen, Hollanders van de hele Zwarte ras, Duitsers van de Joden. Oh sory dat laatste heeft het onder bezetting van het Westen al gedaan.

  Geen enkel verhaal heeft een enkele perpectief meneer.

  Tot slot: Israel gaat geen vrede kennen met geweld. Zolang sommige Joden zich boven andere mensen zien, zullen zij de resterende Joden meenemen in een catastrofe die jammergenoeg eerder meerdere malen is gebeurd.

  Wij zijn allemaal mensen, geboren van een moeder en een vader, er is genoeg te delen in deze wereld en verder als wij eens en eindelijk kunnen leren om te delen.

  Like

  1. Beste Mustafa,
   Hoe zou de Turkse regering reageren mochten Westerse activisten die de Koerdische zaak steunen en Armeniërs die voldoening willen, via zee trachten Turkije binnen te raken?
   Ik verwed erop dat hun “avonturen” nog slechter zouden aflopen gezien de traditie waarmee het Turkse leger omgaat met “minderheden”.
   En vanwaar het gemis aan solidariteit tussen of met Westerse moslims die liever zitten te kakken op Israël, dan begaan te zijn met leed van die andere moslim die dagelijks worden onderdrukt door rijke oliestaten of andere Islamdictaturen en waar dagelijks duizenden worden vermoord, gestenigd of hoofden afgehakt?
   Waarom dan steeds die eenzijdige verontwaardiging?
   Is het een ziekte of is het gewoon uit dommigheid?
   Groeten
   David

   Like

   1. Er is geen relavantie tussen “Koerdische zaak” en/of Armeniers en wat er gebeurt in Palestina. Een dergelijke vergelijking is zelfs geen antwoord waard.

    Als het gaat om onderdrukking van mensen dan kunnen we het vergelijken. Maar het grote verschil is, in het geval van PKK dewelke een internationaal erkend terreur beweging is met meer slachtoffers dan welke terreur groep dan ook, valt Turkije aan. Zover ik het weet in Gaza en in Lebanon de agressor is Israel. Het bestaansrecht van Turkije en Israel is weeral niet te vergelijken. Turken kregen van niemand een beloofde land of iets in die aard. Wij hebben het allemaal zelf veroverd door de eeuwen heen. U mag het “afpakken of bestelen” of iets in die aard benoemen het zal het feit niet veranderen. Dat gaat niet zonder bloed en tranen. Dus wat er in Palestina gebeurd is het zelfde maar dan wel in de post-moderne tijden.

    Ik keur agressie af, maar zolang er anderen rondlopen die het niet afkeuren blijft het een noodzakekelijke kwaal. Ik keur ook het achterlijk gedrag van de meeste Islamitische landen. In mijn ogen zijn zij inderdaad niet beter dan Israel die zo hardhandig zich probeert te rechtvaardigen. Ik hoop dat ooit op een dag de rest van Islamitische wereld zijn Mustafa Kemal gaat produceren en terug voor de goedheid van de hele mensheid gaat werken.

    Like

   2. Zoals Brabosh zegt: de discussie is gesloten. En als laatste waarom
    Westerse moslims niet solidair zijn met de onderdrukten, is omdat ze het begrip “solidariteit” eenvoudig weg niet kennen en in wezen akkoord gaan dat hun zusters en broeders worden afgeslacht.
    “Wie de zijde van de boerka niet eert, krijgt een bom in zijn…”
    David

    Like

   3. Hallo David, ik had wel gezegd “Wat mij betreft” is de discussie gesloten. Wat niet wil zeggen dat niemand meer kan antwoorden. 😉

    Like

 4. @”Mijn reactie ging eigenlijk over de piraterij van Israel in open zee tegen een burger schip. Zeemacht van Israel heeft een burger schip vol met humanitaire hulp aangevallen en 9 mensen doodgeschoten.”

  Er zitten nogal wat fouten in één en dezelfde zin. De Israëlische marine verslijten voor piraten vind ik nogal grof uitgedrukt. Op het schip de m/s Mavi Marmara bevonden zich geen hulpgoederen aan boord. Overigens ook niet op twee andere schepen van het zes schepen tellende flotilla. Hiermee vervalt uw stelling dat het Turkse schip hulpgoederen naar Gaza wilde brengen. Het IDF stelde voor om die goederen over land te brengen dat heeft het IHH (dat overigens de hele operatie had gekaapt) geweigerd. DE hulpgoederen die zich op de andere schepen bevonden bestonden onder meer uit medicamenten waarvan de houdbaarheidsdatum was verstreken en meer van dattum. Israël had die paar ton goederen, die helemaal niet dringend waren (Gaza voert op dit ogenblik goederen en voeding uit naar de zwarte markt in Egypte) nog ruim een maand aan de grenspost laten staan, en wilden aanvankelijk niks binnenlaten.

  De negen Turken die werden gedood daarvan waren er zeker 8 leden van de IHH die onder meer op de Amerikaanse lijst van terroristische groepen prijkt wellicht ook omdat het een groep is die dicht aanleunt bij al-Qaeda. Zoals u weet worden er voortdurend wapens gesmokkeld naar Gaza. Enkele dagen geleden heeft de Egyptische regering aangekondigd hard te zullen optreden de komende weken tegen die wapenhandel. De zee en de kust van Gaza openstellen voor vrachtschepen zonder dat Israël weet wat er aangeleverd wordt, brengt haar bevolking in gevaar. Volgens het internationaal zeerecht was de interventie van de Israëlische marine terecht.

  Israël gaat geen verontschuldigingen aanbieden en wacht nog altijd op verontschuldigingen van Turkije voor haar pogingen om gewapenderhand de legale blokkade van Gaza te doorbreken. Bovendien kan je er van op aan dat elk schip dat over zee Gaza wilt bereiken zonder de instemming van Israël, riskeert om aangevallen te worden en als het moet getorpedeerd, ongeacht onder welke vlag het schip vaart. U weet dat het Israëlische leger op twee na sterkste en best uitgeruste leger van de wereld is. Ik zou daar af en toe aan denken. Nog een laatste tip: wat er in die soap serie “Kurtlar Vadisi: Filistin” te zien is, en de Turkse overheid haar eigen versie brengt van wat er op het Free Gaza Flotilla is gebeurd, is fictie. Fantasie van de makers op bevel van de politieke koehandelaars.

  Like

  1. Het gaat inderdaad om piraten meneer. Wie dan ook een andere aanvalt in open zee is volgens het internationale maritime recht een piraat. De act heet piraterij. Normaal gezien een legitieme zeemacht wikkelt zich niet in een dergelijke en zeer ongelukkige situatie. Van mij mogen zij de Piraten vlag opheven op hun masten. Ik vind het een oneer voor alle andere mariniers rond de wereld om deze schaamteloze piraten als soldaten te noemen.

   Waarom denkt u dat wat IDF beweert de waarheid is en wat de rest van de wereld zegt een leugen? Israel is door VN veroordeeld wegens haar piraterij. Er is een internationale commissie opgericht om de misdaden van Israel ivm. haar piraterij te onderzoeken. Deze is reeds gebeurd en Israel is nogmaals veroordeeld. Deze zeer ongelukkige zaak gaat niet enkel om Turkije en Israel want daar waren er ook andere schepen in die vloot van andere landen. Een van de zogenaamde “terroristische” slachtoffers van de piraten was een Amerikaans burger. Hoe komt het dat hij vrijaf rondliep als hij volgens zijn eigen staat een terrorist was met banden van Al kaida? Hij was 19 jaar oud. Volgens forensische onderzoek waren er 4 kogels in zijn voorhoofd afgeschoten van een afstand niet groter dan 50 cm .

   Enige gelukkige voorval is dat de schip Mavi Marmara niet onder de Turkse vlag aan het varen was. Anders zou dit verhaal een totaal andere wending genomen hebben en veel ongelukkigger zou afgelopen zijn voor Israel.

   Zoals ik eerder zei, zolang Israel geen officiele verontschulding aanbiedt zullen de relaties tussen Turkije en Israel nooit meer hetzelfde zijn. Zoals vandaag de aftredent Generaal Ashkenazi kloeg bij Obama, Turkije zal zijn gewicht meer en meer laten voelen in zijn achtertuin en de adem ruimte van Israel zal kleiner en kleiner worden. Een staat van die formaat omringd met vijandelijke staten en nog erger een vijandelijke Turkije zal uiteraard niet kunnen overleven in die regio. Wij weten dat de staat Israel niet alle Joden vertegenwoordigd, daarom scheren wij de Joden ook niet met de zelfde kam. Turken in het algemeen symphatiseren met de Joden en de overgrote meerderheid zoals mij zelf, wenst de goede betrekkingen die een lange historiek kennen het liefst bewaren. Persoonlijk denk ik dat de fundemantalisten die Israel in hun greep houden, zullen binnenkort vertrekken en de relaties van Israel met Turkije zullen normaliseren.

   De fil Kurtlar Vadisi: Filistin is een fictief verhaal gebaseerd op dagelijkse feiten die gebeuren in Palestina. De hele wereld weet wat er gebeurt in Paletina en in Gaza. Het kan een politieke tint hebben maar ja Turkije is een vrij land waar ware uiting van mening van vrijheid geldt. De film zal een een kaskraker worden in Turkije en in 29 andere landen rond de wereld waar die zal worden getoond. Maar het zal u toch niet storen omdat het toch om een fictie gaat, toch?

   Like

 5. Ik heb op al uw aantijgingen geantwoord in de rubriek links hiernaast Free Gaza Flotilla in maar liefst 62 artikelen, van het begin tot het einde. Ik ga hier mijn complete argumentatie niet herhalen, want dat is vrij zinloos omdat daar alles in gezegd wordt.

  Wat ik van de Verenigde Naties vind, die jaren geleden gekaapt is door de Arabische Liga en de Islamitische Conferentie (OIC), dat kan u eveneens vinden in de rubriek links hiernaast onder VN -Watch.

  Ik wens daar verder geen dialoog meer over te voeren. Wat mij betreft beschouw ik deze discussie dan ook als gesloten. Veel leesgenot en tot nog eens.

  Like

Reacties zijn gesloten.