Geschiedenis herhaalt zich – PalArabieren van 1947 tot 2010: Geen Joodse staat

De oorzaak van de chaos in het Midden-Oosten is eigenlijk heel simpel. In 1947 werd door de Verenigde Naties (Resolutie 181 van de Algemene Vergadering) opgeroepen om het gebied van het Britse Mandaat Palestina tussen de Jordaan en de Middellandse Zee te verdelen in twee staten: een Joodse en een Arabische staat. Eenvoudig toch.

De Arabische leiders verwierpen de plannen en lanceerden een genocidale oorlog tegen de pasgeboren Joodse staat. De Arabische leiders blijven zich tot op deze dag verzetten tegen de twee-staten (een Joodse en een Arabische) oplossing. De Arabische afwijzing van de Joodse staat is de voortdurende oorzaak van het conflict.

* * *

Een van Trouw jegens de Joodse staat

Buitenlanders die in de Verenigde Staten staatsburger wensen te worden worden verplicht om een Eed van Trouw af te leggen die luidt als volgt: “I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all.

Een wijziging van het Israëlische burgerschap wet eist dat de woorden “joodse en democratische staat” zullen worden toegevoegd aan het einde van de Israëlische belofte van trouw. Die belofte heeft niets te maken met loyaliteit aan om het even welk geloof of in welke religie. Het bevestigt trouw aan de Joodse en democratische staat van Israël. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe golf van delegitimizering van Israël, en een nieuwe afwijzing van het VN-verdelingsplan van 1947 voor de oprichting van een Joodse staat.

Nieuwkomers in de Verenigde Staten zijn verplicht om tijdens de naturalisatie [American Citizen Naturalization Ceremony] de Eed van Trouw [Pledge of Allegiance] af te leggen. Op de afbeelding: Washington, 20 september 2010: een islamitische vrouw legt de Amerikaanse Eed van Trouw af tijdens de naturalisatieceremonie in het Smithsonian’s National Museum of American History in Washington D.C..

2 gedachtes over “Geschiedenis herhaalt zich – PalArabieren van 1947 tot 2010: Geen Joodse staat

 1. Tijdens mijn aanstelling als leraar in 1984, moest ik trouw zweren aan het koninkrijk België en aan het staatshoofd. Ondanks mijn kritische ingesteldheid heb ik daar nooit een probleem van gemaakt.
  Later toen wijlen koning Boudewijn de abortuswet weigerde te onderteken, wat hij in principe niet mocht, met als gevolg dat gedurende 24 uur België geen staatshoofd had, zou ik het recht gehad hebben afstand te doen van mijn eedaflegging met alle gevolgen van dien.
  Dus, Israël moet datgene doen wat haar het beste uitkomt ondanks de
  domme tegenargumenten van linkse en rechtse antisemieten.
  David

  Like

  1. Inderdaad. Hamas krijst dat het een racistische wet is omdat islamitische Israëli’s er hun identiteit zouden bij in schieten. Vandaar ook dat ik een foto uitkoos van een zwarte moslimvrouw (Somalisch meen ik) die dan volgens Hamas in de VS ook haar identiteit er zou bij verliezen. Kijk, het is het een of het ander: oftewel accepteer je de staat waar je woont en leeft en alle voordelen ervan ontvangt die je rechtens toekomen, oftewel verwerp je dat allemaal en trek je elders naar toe. Niemand verplicht die moslimvrouw op de foto een eed van trouw af te leggen op de Amerikaanse vlag, grondwet en moet zelfs zweren op God (ipv Allah en zijn profeet). Er zijn genoeg Israëlische arabieren die de Joodse staat wel genegen zijn en die helemaal geen bezwaar hebben tegen die wet. Hamas mag er ook eens bij zeggen (over racisme en discriminatie gesproken) dat geen Joden op haar grondgebied toegelaten worden, net zoals dat ook in Jordanië het geval is en ook Abbas wil er geen toelaten in de Palestijnse Autoriteit moest die ooit onafhankelijk worden.

   Like

Reacties zijn gesloten.