Hoe Israël de mediaoorlog verloor: Pallywood en de truuk met de bebloede hand

Ladies and Gentlemen! Looney Tunes presents PALLYWOOD

De visuele truuk met de uitgestoken bebloede hand

Zonder twijfel zullen maar weinigen graag de volgende beelden zien. Dat is normaal. Want het zijn allemaal bloedrode beelden, bloed, veel bloed, bakken BLOED. Om kotsmisselijk van te worden. Dat is ook de bedoeling dat u gruwelt van al deze beelden. Het zijn allemaal beelden van Pallywood. De industriële mediamachinerie van de Palestijnse Arabieren. Zij weten verdomd goed hoe de angst bij het zien van bloed naar de keel grijpt van de westerlingen. Europeanen die nog nooit een abattoir van dichtbij hebben gezien. De meesten van hen zijn vleeseters, maar als ze getuige zijn hoe een kip de nek wordt omgedraaid, vallen ze in zwijm. Laat staan de suggestie van mensenbloed.
Het ultieme perfecte shot, zonder photoshop: Palestijnse jongen, bebloede bloed en steen in de hand klaar om te gooien naar Jood. De Palestijns-Israëlische oorlog in een notedop. Pallywood op z'n best!

Pallywood heeft van het tonen van bloed aan het westen en de Europeanen een hele industrie opgezet. Telkens een fotoreeks wordt vrijgegeven moet u eens opletten hoe dikwijls er één of meerdere foto’s tussen zitten waar ene Palestijn een bebloede hand recht in de camera duwt. Het is te zeggen: we denken dat het bloed is, want het kleurt rood, dus moet dat wel. Zozeer zijn we al geconditioneerd dat al wat rood ziet niet alleen bloed is, het is de facto mensenbloed, ergo: het is Palestijns bloed!

Ook Palestijnen lachen al eens graag met hun eigen komedie
Waar bloed vloeit verschijnt Pallywood onmiddellijk op het toneel: let op de vele fotografen en perslui rondom het Palestijnse slachtoffer

Betekent dat dan dat andere mensen niet bloeden? Er vallen toch regelmatig ook Israëlische doden en gewonden? Hebben die dan geen bloed? Of ziet hun bloed dan niet rood zoals dat van Palestijnen? O jawel hoor. Israëli’s bloeden even hard als Palestijnen. Maar Israëli’s hanteren Westerse maatstaven en fatsoen. Foto’s van uiteengerukte Joodse lichamen bij zovele zelfmoordbomaanslagen van Palestijnen zijn een zeldzaamheid. Geef toe, het is niet leuk als je je grootmoeder in zeven stukken in een plas bloed ziet liggen. Israëliërs tonen dat niet, net zomin als de Europeanen dat ook niet doen. Wij denken aan de waardigheid van het slachtoffer en uit respect voor de nabestaanden.Afbeelding hierboven.Opvallend ook hoeveel van dergelijke foto’s door het Amerikaanse magazine LIFE worden verspreid. Pallywood moet hen daar erg dankbaar voor zijn. En dan de bijschriften erbij zoals bij deze foto: “Israeli Offensive Continues In Gaza. Beit Lahiya, Gazastrip 4 november 2006: The hand of Mohamad Balosha, 16, is covered with his blood is seen in the emergency room just after he arrived to the Kamal Edwan Hospital on November 4, 2006 in Beit Lahiya, northern Gaza Strip. Over 30 people have been killed in this latest Israeli military operation, one of the biggest in the strip in recent months.

Een Palestijn in Ramallah toont zijn bebloede handen, bloed van een Israëlische soldaat die hij zonet de ingewanden uit het lijf heeft gerukt

Voor de Gazanen en ander Palestijnen op de Westoever gelden andere normen. Geen tijd voor beschaving en fatsoen. De Joden van Israël moeten verdelgd worden, in diskrediet gebracht, vernederd, gestigmatiseerd en gecriminaliseerd worden en daar zijn alle middelen goed voor. Naast de oorlog op het terrein wordt nog een twee veldslag gevoerd: in de media. Het tonen van hectoliters bloed – al dan niet ècht bloed, niemand die dat ooit controleert want het zien van bloed overheerst alle zintuigen – is een kwestie van tactiek: Gazanen bloeden, bloeden dood, Palestijnen zijn slachtoffers – Israëliërs verwonden, vermoorden, zijn laten Palestijnen bloeden, doodbloeden, zij zijn de daders. Nooit of zelden zien we bloedende Israëliërs – daartegenover: zelden of nooit krijgen we een reeks beelden te zien van Palestijnen waar geen bloed wordt getoond. Bloed is een onmisbaar kenmerk van Palestijnse propaganda. En het werkt! Het publiek gruwelt van PalArabische-Israëlische oorlogen en veroordeelt Israël want het weet niet beter.

Of het nu het islamistische Offerfeest is of Palestijnen die werden 'geofferd', Pallywood gooit het allemaal op een hoopje, als het maar bloed is, vééél bloedOok de pro-Palestijnse demonstranten tegen Israël hebben de truuk met de bebloede handen ontdekt....