Egyptische politie en soldaten sluiten Gazaanse wapensmokkeltunnels

Egyptische politie en soldaten sluiten Gazaanse wapensmokkeltunnels

Het pro-Palestijnse Ma’an nieuwsagentschap meldt dat Egyptische veiligheidstroepen maandag jongstleden in de grensstad Rafah een grote hoeveelheid wapens, explosieven en auto’s in beslag heeft genomen die bestemd waren voor Gaza.

Ma’an kreeg uit betrouwbare bron een tip-off dat smokkelaars aanstalten maakten om een hoeveelheid wapens naar Gaza te smokkelen doorheen het tunnelcomplex in het Sarsuriya gebied, en zond een gepantserde legereenheid en speurhonden van de politie om de hele handel te lokaliseren.

Onder de lading wapens die werden onderschept bevonden zich onder meer machinegeweren, munitie, granaten, reddingsvesten, landmijnen en 150 kilogram TNT, aldus de bron van Ma’an Agency. De Egypstische strijdkrachten konden ook drie andere tunnels lokaliseren waarvan één groot genoeg was om auto’s te smokkelen. De twee andere tunnels waren bestemd voor goederensmokkel.

De bron vertelde ook dat Egyptische veiligheidstroepen sinds het begin van 2010 meer dan 580 tunnels heeft ontdekt, waarvan 16 voor de smokkel van auto’s. Egypte treedt de laatste maanden hard op in het grensgebied tegen de wapensmokkel en kon vele wapens in beslag nemen alsmede onbekende hoeveelheden explosieven.

De cirkel van het leven Gaza / Israël

Een gedachte over “Egyptische politie en soldaten sluiten Gazaanse wapensmokkeltunnels

  1. Lees ik dat nou goed? 16 smokkeltunnels voor auto’s?!
    En wij moeten jaren wachten met zeurprocedures als er ergens een tunnel gebouwd moet worden hier in de EU en de Palestijnen bouwen zomaar 16 tunnels voor auto’s?!
    Die Egyptenaren snappen er niets van: gewoon tol heffen bij de ingang en cashen…

    Like

Reacties zijn gesloten.