Wit-blauwe ballonnen voor Ahmadinejad [foto]

Op 13 en 14 oktober was de Iraanse president Mahmoed Ahmadinejad op visite naar zijn achtertuin Libanon die compleet werd omgebouwd tot een reusachtige raketlanceerbasis waarvan de raketkoppen allemaal gericht staan op Israël. Een oorlog lijkt niet lang meer uit te blijven.

Tegelijkertijd demonstreerden Israëli’s in Avivim, een stad aan de Libanese grens. De demonstranten lieten blauwe en witte ballonnen met een Israëlische vlag de lucht in vliegen en hielden borden vast met berichten zoals: “Ahmadinejad, trek uw lessen van Cyrus de Grote en van Ahasveros, de goede koningen van Iran.”

Parlementslid Ayoub Kara tegenover het Israëlisch radiostation The Voice of Israel: “De ballonnen verbeelden het feit dat het Joodse volk na 2000 jaren verbanning terug is thuis gekomen en niet van plan is om ergens anders naar toe te trekken.”

Lees ook op deze blog: 2000 mooie ballonnen voor Ahmadinejad in Libanon