Lachen geblazen: Belgisch flotilla gaat Gaza-blokkade doorbreken

Suske & Wiske figuur Schalulleke op weg naar het eiland Amoras...euh Gaza, ècht Belgisch dit 😦

Nee, dit is geen 1 aprilgrap alhoewel de vissen hier niet veraf zijn. In navolging van de internationale humanitaire zeevloot naar de Gazastrook, de zogenoemde ‘Freedom Flotilla’, hebben Belgische organisaties en burgers, onder wie enkele toenmalige passagiers, beslist om een nieuwe vloot te organisatoren. Ze zullen het sop kiezen in de herfst, richting Gaza, zeggen de leden van het project.

Ze verzamelden zich onder het platform ‘Belgium to Gaza‘ en zullen opnieuw proberen om de blokkade van Gaza te doorbreken. Als titel van een kortfilm ware “Charly Chaplin in Gaza” beter geweest. Het doel van het zootje ongeregeld is om Gaza te bereiken met een groep Belgische burgers en humanitaire hulp. Net zoals het bootje de Irene eerder deze week. Die had vier kleine pakketjes speelgoed bij voor de jongste spruit van Khaled Meshaal. “Want de blokkade blijft de Palestijnse bevolking onderdompelen in “extreem moeilijke levensomstandigheden”.  Wie die “extreem moeilijke levensomstandigheden” wil leren kennen hoeft op deze blog maar gewoon op Gaza unplugged te klikken, en dan gaat er opeens een hele wereld voor je open die je nooit verwacht had te zullen zien. Ontnuchterend!

Belgen laten hun ware gezicht zien: terreur, guerrilla, moord

Wie de Belgische sympathisanten sponsoren van de terreurorganisatie Hamas willen leren kennen en wie wil zorgen voor een vlottere bevoorrading in munitie, wapens, raketten en mortieren van de terreurorganisaties om nog wat extra Joden uit te roeien [“Ausrotten! Ausrotten, die verreckten Juden, verdamn noch mal!”, zou Eichmann het ooit hebben uitgekrijst], dit zijn de Belgische organisaties die deelnemers afvaardigen, onthoud goed hun namen, ooit zullen zij de rekening gepresenteerd krijgen voor het ophitsen tot haat en het aanzetten tot genocide jegens de Joden: Association Belgo-Palestinienne, Artistes contre le mur, COBI, Coordination Pour une paix juste au Proche-Orient, Commité Verviers – Palestine, Egalité, Free Gaza Movement, Free Gaza Movement – Belgium, Génération Palestine, Gents actieplatform Palestina (GAPP), Intal, Käthe Kollewitz Vredesloop, KIF/KIF, Ligue Communiste Révolutionnaire, Links Ecologisch Forum, Mouvement Citoyen Palestine, Palestina Solidariteit, Plate-forme Charleroi Palestine, Partij van de Arbeid van België – Parti du Travail de Belgique, Vrede vzw

Onze reporter Inspecteur Canardo was ter plaatse en interviewde beide partijen.

Interview met de partij van de Israëlische soldaten:

Inspecteur Canardo: “Gaat u de Belgen laten doorvaren of zal u ze stoppen?”

Mosje Dayan, woordvoerder van het IDF: “We zullen ze stoppen.”

Canardo: “En wat als ze zich verzetten?”

Dayan: “Dan spuiten we ze vol verf met onze paintballguns.”

Canardo: En als ze messen en ijzeren staven trekken?”

Dayan: “Dan gebruiken we geweld.”

Canardo: “Zal u ze disproportioneel aftuigen?”

Dayan: “We geven ze gewoon een flink pak slaag. Dat vergeten ze niet licht, maar ’t is wel pijnlijk.”

Canardo: “Is dat wel legitiem?”

Dayan: “De veiligheid van Israël bedreigen soms wel?”

Canardo: “Jamaar, de blokkade is toch illegaal?”

Dayan: “De beschietingen met raketten en mortieren zijn illegaal. Heeft u daàr al tegen gemanifesteerd?”


Interview met de partij van de Belgen:

Inspecteur Canardo: “Het Israëlisch leger heeft nog niemand doorgelaten, geen enkel schip. Vergeet ook niet dat 9 terroristen van het IHH werden omgelegd door het IDF aan boord van een Turks schip. Wat wilt u bereiken?”

Johnny en Marina: “Wij gaan door tot we aan land zijn”

Canardo; “Ze zullen geweld gebruiken… opletten!”

Johnny: “Dan krijgen ze te maken met mijne pot mayonaise!”

Canardo: “Eh?”

Marina: “En de ketchup!!!”

Canardo: “En voor wie zijn dan de frutten?”

Johnny en Marina: “Voor Kris Merckx van den AMADA, diene onnozelaar heeft ons tot hier gebracht, die heeft dat nog tegoed!”


Bronnen: Het Laatste Nieuws: Belgische vloot probeert opnieuw Gaza-blokkade te doorbreken van 1 oktober 2010

5 gedachtes over “Lachen geblazen: Belgisch flotilla gaat Gaza-blokkade doorbreken

 1. Interessant om weten zou zijn waarom die verontwaardiging inderdaad systematisch eenzijdig is. Als er twee kandidaten zijn die mogelijk in aanmerking komen voor een misdaad, komt er meteen een ontzagwekkende machinerie op gang om kandidaat A volledig vrij te pleiten van alle mogelijke schuld nog vooraleer het onderzoek op gang is gekomen en tezelfdertijd kandidaat B volkomen met alle schuld te belasten en te veroordelen. Kijk bijvoorbeeld naar het onderzoek omtrent dat Free Gaza Flotilla. Daags nadat de m/s Mavi Marmara, waar 9 doden vielen, veroordeelde een in allerhaast bijeengeroepen Verenigde Naties de actie van Israël. Nadien wordt door diezelfde VN een onderzoekscommissie aangesteld om naar de schuldige te zoeken. Te zoeken naar wie? Naar diegene die ze even voordien zelf al schuldig hadden bevonden nog vooraleer de onderzoekscommissie op gang kwam? Wie is er dan nog verwonderd als die commissie enkele weken later Israël schuldig bevond? Allemaal doorgestoken kaart. Israël is altijd schuldig tot de onschuld werd bewezen, en dat laatste is al even onwaarschijnlijk om dat te bewijzen.

  Like

 2. Tijs en Jos,
  Zoals ik eerder schreef, is eenzijdige verontwaardiging meestal een pathologie. Aan jullie om te gaan bepalen de welke.
  Doe zo voort gasten, goe bezig.
  David

  Like

 3. De mensenrechten van Gaza worden geschonden door Israel… probeer vooral o.a. amnesty international’s rapporten te weerleggen. Hopeloos artikel.


  Brabosh: De mensenrechten van Israël worden geschonden door Hamas en zusterorganisaties in Gaza. Zie bijvoorbeeld het Goldstone Rapport waarin Hamas wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid voor het afvuren van raketten en mortiergranaten op willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël. Ook Amnesty International heeft Hamas daarvoor veroordeeld. Als je dat wenst kan ik de exacte locaties geven van die veroordelingen.

  Was je dat stukje misschien vergeten te vermelden in je haast om Israël de volle laag te geven? Speelt de Jodenhaat je even parten wellicht?

  Like

 4. “ooit zullen zij de rekening gepresenteerd krijgen voor het ophitsen tot haat en het aanzetten tot genocide jegens de Joden”. Genocide? Duidelijk de pedalen kwijt. Doe zo voort jong… zeer intelligent geschreven, ha, ha,….


  Brabosh: Je hebt je naam ‘de simpele’ goed gekozen. Net alsof de holocaust – de genocide op het Joodse volk tijdens WOII – begonnen is op een ochtend toen wat mensen zeiden: vandaag gaan we de Joden vermoorden. Niet dus. Daar ging een zeer lange intensieve verbale propagandacampagne aan vooraf, van bij de opvoeding, via het schoolonderwijs, de jeugdbewegingen (Jungvolk, Hitlerjugend, BDM enz) en zo recht naar Waffen SS en SS, als de beulen van Hitler.

  Precies hetzelfde hoe Palestijnen en andere islamistische Arabieren door hun imams en clanleiders worden klaargestoomd tot ‘martelaar’ (shahid) en als Jodenslachter beladen met bommen zich zal laten exploderen in naam van de islam temidden een schoolbus Joodse kinderen. Als we ons niet haasten om er wat aan te doen, zit die volgende Judeocide er misschien al vrij kort aan te komen in de vorm van een atoombom van negationist en antisemiet president Ahmadinejad van Iran.

  Wat ik bedoel met de ‘rekening presenteren’ is al vooruitgelopen op de zaken. Ik bedoel dat een genocide op de Joden van Israël er hoe dan ook zit aan te komen (het is in feite alleen een kwestie van wanneer) maar dat de daders, de aanzetters tot de massamoord niet aan hun straf zullen ontkomen, net zoals dat na het einde van WOII ook is gebeurd. Als je d’r nu nog niks van begrijpt kan je beter terug naar school.

  Like

 5. Pure provocatie… Vanuit Egypte zijn er illegale tunnels genoeg, waardoor wapens gesmokkeld worden. Dat ze hun humanitaire hulp dan ook maar langs die weg laten gaan!
  Dat het IDF maar eens een boot kelderd, dan zijn die spelletjes direct gedaan! Maar ja, dan staat Israel weer in een slecht daglicht…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.