Geen humanitaire hulpgoederen aan boord van laatste Free Gaza schip Irene

Dit was alles aan 'hulpgoederen voor Gaza' dat het schip Irene aan boord had. Het IDF heeft net zoals de vorige keren, beloofd de hulpgoederen af te leveren in Gaza

Net zomin als de m/s Mavi Marmara op 31 mei 2010 hulpgoederen bracht naar Gaza, was dit ook hier weer niet het geval met het kleine zeilschip de Irene met tien Joodse activisten aan boord waaronder vijf Israëliërs.Wellicht hebben deze tien Joden nog veel geluk gehad omdat ze niet aan land zijn geraakt in Gaza. De kans was behoorlijk groot dat ze net zoals soldaat Gilad Shalit vier jaar gegijzeld zouden worden in ruil voor meer wapens, bommen en granaten en de vrijlating van Palestijnse massamoordenaars.

Voor de Israëlische daadkracht jegens de Marmara waarbij 9 terroristen van de de Turkse terreurorganisatie IHH om het leven kwamen nadat ze de soldaten hadden aangevallen met bijlen en messen, werd Israël gisteren veroordeeld door de VN. Geen verrassing want Israël werd al veroordeeld door de VN voor deze actie nog vooraleer het onderzoek werd gestart. Het onderzoek was in feite overbodig.

Het verhaal achter de foto:

Een ambtenaar van de Israëlische regering heeft deze foto rondgestuurd waarop de ‘humanitaire’ goederen worden getoond die aan boord van het zeilbootje de  Irene werden gevonden, een schip van Joodse activisten die getracht hebben de Israëlische zeeblokkade rond Gaza te doorbreken.

Op de foto zijn vier kleine pakketten te zien met een assortiment speelgoed voor kleine kinderen zoals kleurboeken, schilder benodigdheden en kleine poppetjes. De Israëlische ambtenaar wijst naar de getoonde items als het zoveelste bewijs dat het werkelijke doel van deze missie het opzoeken van de confrontatie met het Israëlische leger was door te trachten de blokkade rond Gaza te doorbreken.

De foto’s tonen aan dit weer een voorbeeld was van een onnodige provocatie die helemaal niets te maken heeft met het helpen van de mensen in Gaza of hen te voorzien van [dringende] hulpgoederen,” zei de ambtenaar.

De Israëlische strijdkrachten hebben de Irene afgelopen dinsdag onderschept en afgeleid naar de haven van Ashdod. Volgens het IDF is de onderschepping vreedzaam verlopen, alhoewel sommige activisten beweren de de Israëlische troepen geweld zouden gebruikt hebben, waaronder het gebruik van tasers.  Waarschijnlijk hadden de activisten verwacht dat ze onthaald zouden worden op taart en gebak. Het schip was vertrokken vanuit de Cypriotische haven Famagusta, en had 10 activisten aan boord: 5 Israëlis, 3 Britten, 1 Duitser en 1 Amerikaan, alleen waren Joden. [bron]

Het zeilbootje de Irene


Lees ook op deze blog:

  • Joodse Gaza Flotillaboot Irene afgeleid naar Ashton.. euh… Ashdod? [klik]
  • Joodse activisten willen zeeblokkade van Gaza doorbreken [klik]

2 gedachtes over “Geen humanitaire hulpgoederen aan boord van laatste Free Gaza schip Irene

    1. Inderdaad. In volle Gazaoorlog werden al-Fatah militanten, rivalen_in_de_terreur, door Hamas van de daken gegooid en anderen door de knieën geschoten op verdenking van collaboratie met Israël. Hier komen die vijf Israëli’s er vanaf met een ‘duwtje’. Volgens mij komt daar nog wel een VN-resolutie over aanzetten. Ik zie het al voor me: “Resolutie X456789: Disproportioneel geweld van Israël tegen Israëlische Joodse burgers.” Jawadde 😦

      Like

Reacties zijn gesloten.