Sam van Rooy & Wim van Rooy stellen voor: De Islam. Kritische Essays over een Politieke Religie

Wanneer? Vrijdag 15 oktober om 20u

Boekhandel De Zondvloed, Onze Lieve Vrouwstraat 70, 2800 Mechelen met Frans Boenders, Sam van Rooy en Wim van Rooy www.dezondvloed.be

Hamas en al-Fatah in Gaza, Judea & Samaria: Israël vernietigen en Joden uitroeien in naam van de islam of… dacht u soms dat het om grondbezit of nederzettingen ging?

Presentatie van de nieuwe essaybundel

“De islam. Kritische opstellen over een politieke religie”

samengesteld door Wim van Rooy en Sam van Rooy

“Men neme de Koran: dit inferieure boek volstond om er een wereldreligie op te grondvesten, twaalf eeuwen in de metafysische behoefte van miljoenen mensen te voorzien, de grondslag voor hun moraal te leggen, en een opvallende minachting voor de dood te kweken; bovendien wist het hen te enthousiasmeren voor bloedige oorlogen en omvangrijke veroveringen. In de Koran worden we geconfronteerd met de treurigste en armzaligste vorm van het theïsme. Er mag dan weliswaar veel door de vertaling verloren zijn gegaan, maar ik heb er niet één waardevolle gedachte in kunnen ontdekken.” (Arthur Schopenhauer)

Hieronder Boektrailer!

Boekenbeurs: zondag 31 oktober 13:30 u, met Benno Barnard, Frits Bolkestein, Sam van Rooy, Wim van Rooy, Hans Jansen, Amanda Kluveld, Ronald Commers en Nahed Selim www.boekenbeurs.be. Niemand minder dan Frits Bolkestein zal een boek in ontvangst nemen en iets zeggen over het boek.

Synopsis:

Sommige postmoderne verlangens komen overeen met de domme dromen van dertig jaar geleden: zoals progressieven ooit hoopten op een zogenaamd eurocommunisme, zo duimen vandaag westerse linkse fellowtravellers voor een euro-islam. Maar net zoals het communisme haaks stond op de waarden van het Westen, zo kan ook de islam, die zoals elk ander stelsel een essentie heeft, nooit compatibel zijn met de liberale rechtsorde.

Abdelwahab Meddeb spreekt erg mild over de actuele ziekte van de islam, Ayaan Hirsi Ali noemt Mohammed een perverse tiran, en de Turkse premier Erdogan zegt dat de islam niet kan worden onderverdeeld in gematigd en niet-gematigd. Anders dan de politiek correcte intellectuelen die de islam omarmen met dezelfde kracht waarmee ze ooit het katholicisme bekampten, zijn de auteurs van dit boek geen dhimmi’s, maar rationele onderzoekers met een open geest. Ze worden niet gesponsord door bepaalde olielanden en zien allen de islam als een imminent gevaar dat voor de zoveelste keer Europa tracht binnen te dringen en daarbij allerlei methodes sluipenderwijs aanwendt.

Want dat is ab initio de originele missie van de islam: het streven naar een wereldkalifaat, en de verwende narcistische en gutmenschliche Europeaan slaapt – naar het woord van Bruce Bawer – voort, ingedommeld als hij is door zijn eigen humanistisch gezoem.

In deze bundel laten binnen- en buitenlandse wetenschappers en essayisten hun licht schijnen over de vele facetten van de islam. Wie de opstellen leest zal er niet onderuit kunnen stelling te nemen in een debat dat een apocalyptische scheiding der geesten teweeg heeft gebracht.

3 gedachtes over “Sam van Rooy & Wim van Rooy stellen voor: De Islam. Kritische Essays over een Politieke Religie

  1. verplichte litteratuur voor de beleidsverantwoordelyken.Later zeggen “dass haben wir nicht gewusst” is nu niet meer mogelijk.Ik mis een essay over De Islam en wetenschap;en een zaken- en personenregister.

    Like

  2. Het boek is boeiend. Maar er komen wel vaak dezelfde thema’s terug bij verschillende auteurs. Wat ontbreekt zijn essays over de demografische islamisering. Bijvoorbeeld de rol die demografie speelt bij strategische moslimvoormannen. Ze spreken hardop uit dat er geen wapens aan te pas hoeven komen. Meer in algemene zin ontbreekt demografie. Ben het niet nagegaan maar hoeveel auteurs zijn tevens ouder van twee of meer kinderen? Wie het stokje niet doorgeeft aan een volgende generatie denkers en doeners levert een boek af. Dat is niet genoeg voor het veilig stellen van de toekomst.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.