De komedie van Abbas: discussie over bouwstop was slechts een excuus

Israël bouwt weer!

Stilaan raakt er meer bekend wat er tot op de laatste momenten werd onderhandeld over het al dan niet verlengen van de bouwstop voor Joodse woningen in Judea & Samaria. Een en ander lijkt niet erg kosher te zijn verlopen. Zo blijkt dat een voorstel van Israël om de bouwstop met negen maanden te verlengen werd afgeslagen door Mahmoed Abbas. Minister van BuZa Lieberman vertelde aan de pers dat de Palestijnen “het gebaar om het moratorium met negen maanden te verlengen geweigerd hebben” en dat zij vandaag trachten Israël onder druk te zetten om de bouwstop te verlengen, iets wat ze zelf verworpen hebben. Tja, wie houdt Abbas hier weer voor de gek?


Het excuus van Abbas

Intussen wordt de hervatting van de bouw van nieuwe woningen zoals verwacht overal veroordeeld. Ban Ki-moon, voorzitter van de Verenigde Naties, is “ontgoocheld” over de beslissing van Israël om niet te verlengen. Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman had maandag in New York een kort onderhoud met VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon. Lieberman stelde dat de kwestie bevriezing “slechts een excuus is” voor president Mahmoud Abbas om de ontluikende vredesbesprekingen tussen de Palestijnse Autoriteit en Israël af te breken. “Negen maanden lang hebben de Palestijnen beweerd dat de bouwstop een list was [van Israël] en nu hebben ze die omgekeerd in een vleeshaak [om Israël aan op te hangen],” zei Lieberman aan de VN-chef.

Nadat Abbas had aangekondigd dat hij de komende vergadering van de Arabische Liga wil afwachten van begin oktober, stelde Lieberman: “Als de Arabische Liga op zoek is naar uitdagingen, die zijn er in de Arabische wereld met de vleet. Honderden mensen worden elke week gedood in terreuraanslagen en armoede en wanhoop zijn schrijnend. In plaats van deze problemen op te lossen, geven de leiders van de Arabische Liga er de voorkeur aan om weg te lopen en Israël de schuld te geven voor al hun interne problemen.

In plaats van dialoog, geven zij de voorkeur om de massa op te zetten tegen de Joden,” voegde Lieberman er nog aan toe. Lieberman zei dat Israël geïnteresseerd in in een rechtvaardig vredesakkoord. “We zijn bereid om samen te werken met de internationale gemeenschap en coöperatief te zijn, maar zonder afbreuk te doen aan de veiligheid en de vitale belangen van Israël”, zei hij.

Ook de Franse president Sarkozy en de Britse premier treden de verontwaardiging van de Palestijnen bij om de bouwstop niet te verlengen, nadat voordien de Amerikanen bij monde van woordvoerder P.J. Crowley al te kennen hadden gegeven dat ze “ontgoocheld” zijn door het Israëlische kabinet. Mitchell reist weer af naar het gebied om te zien hoe hij het vredesproces weer op gang kan trekken. Jammer dat ze dat niet eerder deden toen die tien maanden bouwstop van kracht was. Waarschijnlijk dachten de leden van het Kwartet dat die bouwstop voor eeuwig was [..] De vraag is of Israël rekening moet houden met dat doorlopend meten met twee standaarden van de wereldopinie.

Vrienden voor het leven: Hamasleider Khaled Meshaal (r) samen met zijn grootste wapenleverancier en belangrijkste financiële donor: president Mahmoed Ahmadinejad, de usurpator van Iran

Hamas: wij gaan door met Joden te vermoorden

Intussen blijft ook Hamas zich in de kijker werken en beloofde “illegale kolonisten te blijven vermoorden”. Zoals bekend werden de 1,5 miljoen Palestijnen in de Gazastrook uit de vredesonderhandelingen gehouden. De reden daarvoor is eenvoudig: Hamas is tegen vrede met Israël. Voor Khaled Meshaal kan er enkel onderhandeld worden over vrede nadat Israël militair verslagen werd. Pas dan kan er gepraat worden over de praktische modaliteiten om de Joodse staat op te doeken en de etnische zuivering van Joden van het hele gebied in “goede” banen te leiden.

kill1
Khaled Meshaal (Hamas): 'Wij gaan gewoon verder met het vermoorden van Joden, ongeacht of dat nu mannen of vrouwen, bejaarden, kinderen of babies zijn'

Khaled verweet gisteren in Damascus dat de internationale gemeenschap weigert Israël te dwingen zich terug te trekken achter de grenzen van 1967. Dubbelzinnigheid troef weer want Hamas erkent ook niet de grenzen van de wapenstilstand van maart 1949. In feite wil Khaled dat Israël en de Joden zich terug trekken achter de kustlijn van de Middellandse Zee waar ze op vlotten dobberend op zee het maar moeten zien te redden. De internationale gemeenschap zal ze daar dan wel tegemoet komen, net zoals ze dat ook deed [..] toen de Joden werden vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Khaled vertelde aan een CNN reporter dat de enige weg van Hamas die van het “verzet” is, een eufemisme voor bloedige terreur en het vermoorden van Joodse zwangere vrouwen en kinderen, net zoals verleden maand in Kiryat Arba toen Hamas vier mensen en een vijfde ongeboren baby van 9 maanden van dichtbij koelbloedig executeerden. Het enige doel van die zinloze slachting: het vredesproces kelderen tussen de PA en Israël.

2 gedachtes over “De komedie van Abbas: discussie over bouwstop was slechts een excuus

  1. Ik zal zegenen wie u zegenen en wie u vervloekt zal Ik vervloeken’ (Genenis 12:3 en Numeri 24:9).
    Dit zal de wereld straks niet ontgaan; ook Abbas en de rest van Israëls haters niet.

    Like

  2. Het is heel helder: als Abbas tijdens een bouwstop had willen onderhandelen, had hij tien maanden geleden – toen de vrijwillige tijdelijke bouwstop begon – naar de onderhandelingstafel moeten komen.

    Maar hij traineerde tot het laatste moment. Duidelijk kwade opzet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.