Ahmadinejad in de VN: 9/11? Amerikanen deden dat zelf om het Zionistisch regime te redden

Amerikanen verlaten de VN-vergadering terwijl Ahmadinejad intussen maar verder blijft briesen en razen tegen de VS en Israël (foto:AFP)

Moest het nu de één of andere geïsoleerde marginale zonderling zijn die publiek blijft beweren dat de Holocaust nooit heeft bestaan en dat de Amerikanen 9/11 (de vernietiging van het World Trade Center op 11 september 2001) zelf hebben in elkaar gestoken om op die manier het zionistische regime te redden, je zou hem voor gek kunnen verklaren of anders een proces voor smaad en laster aandoen, dat hij nog zou verliezen ook. Maar het is niet zo. Mahmoed Ahmadinejad is de president van ongeveer 75 miljoen Perzen en een figuur met veel gezag in het Midden-Oosten waar alle Arabische leiders bevreesd naar opkijken.

Het blijft spoken in het hoofd van Ahmadinejad

Het feit dat Iran dichtbij de ontwikkeling van haar atoomwapens staat geeft uiteraard voedsel aan die angst voor Iran. Dat Ahmadinejad ontzagwekkende bedragen stopt in terreurgroepen zoals Hamas in de Gazastrook en Hezbollah in Zuid-Libanon, vinden ze in de Arabische en moslimwereld best leuk. Want zeg nu zelf, welk land in het Midden-Oosten wil die Zionistische Entiteit niet van de wereldkaart vagen en de Joden tot de laatste telg uitroeien? Met de Perzische staat Iran op kop om deze ultieme Arabische natte droom – koste wat het kosten moet – uit te voeren en die Satan van het M-O gaat vernietigen.

Maar Iran bedreigt niet enkel Israël. Ahmadinejad blijft – consequent aan zijn tunnelvisie op de wereldpolitiek – overal spoken en geesten zien, meestal afgebeeld als een karikaturale figuur met een kromme Joodse neus, want wat Ahmadinejad betreft staat het voor hem vast: overal houdt de Jood zijn voet tussen de deur. En dat is precies wat hij vannacht in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties opnieuw kwam uitleggen. Zijn fobie voor Joden lijkt met de jaren die voorbij gaan, alleen maar toe te nemen en voor die ziekelijke paranoïa voor Joden waaraan hij lang geleden ten prooi is gevallen, is geen genezing meer mogelijk.

Beiroet in 1989 na de bombardementen en artillerievuur van Syrië. De wereld keek toe en... zweeg
Beiroet in 1989 na de bombardementen en artillerievuur door Syrië. De hele wereldopinie keek snel de andere kant op want... er waren namelijk geen Joden ofte Israëli's bij betrokken: 'Het schot dat niemand heeft gehoord...'

Moslims slachten andere moslims af

Ik kan maar niet begrijpen waarom een doortrapte schurk zoals president Ahmadinejad het woord mag voeren in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het is een zoveelste bewijs dat de Verenigde Naties hopeloos gedegenereerd zijn tot een politiek instrument voor leiders en groepen van mensen, ideologieën en religies die het niet goed voor hebben met de mensheid.

Ook het zichzelf bekeren tot de islam biedt geen soelaas. De slachtingen tussen soennieten en sjiieten die al jaren aan de gang zijn in het Midden-Oosten bewijzen dit. De langdurige Iraanse-Iraakse oorlog (1980-1988) hebben het leven gekost tussen het miljoen en anderhalfmiljoen mensen. Voor het juiste begrip: moslims die andere moslims vermoordden. Of wat te denken toen Syrië in 1989 Beiroet (Libanon) terug naar het Stenen Tijdperk bombardeerde en de hele wereld toekeek en niks deed omdat er geen Joden of Israël in betrokken waren?

Hoewel de tegenstanders van Israël het Israëlisch-Palestijns conflict altijd verkeerdelijk blijven voorstellen als het grootste en belangrijkste conflict ooit in het Midden-Oosten, klopt dat niet met de werkelijkheid. En ook de vernietiging van Israël en het verdrinken van alle Joden in de Middellandse Zee, zal geen vrede brengen in het M-O want de bloeddorst van moslims, Arabieren en Perzen, valt niet te lessen met het uitmoorden van zes of zeven miljoen Joden in Israël.

De pacifisten van de wereld moeten zich geen illusies maken: de oorlogen tussen moslims onderling blijven gewoon verder gaan, met of zonder Israël. Israël is voor Iran maar een smoes. Ahmadinejad hoopt met de vernietiging van Israël de macht in het Midden-Oosten te veroveren. Dat, en alleen daarom, is het Iran om te doen.

New York, 23 september 2010. Ahmadinejad spreekt in de VN: Israël van de kaart vegen (foto AFP)

Ahmadinejad in de VN

Toen Ahmadinejad deze nacht de Verenigde Naties toesprak en het zogenaamde 9/11 complot omstandig uit de doeken kwam doen, verlieten de Amerikaanse afgevaardigden de vergadering. Ahmadinejad hield zijn anti-Amerikaans betoog op amper enkele kilometers verwijderd van Ground Zero. Hij vertelde de VN dat de aanslag op het WTC en op het Pentagon werd gepleegd door elementen binnen de Amerikaanse regering. Nadat de Amerikanen de zaal hadden verlaten bleef Ahmadinejad zijn groezelige theorieën verder uiteen zetten en daarbij het bewezen feit ontkennende dat wel degelijk al-Qaeda achter de aanslag zat en negerende de talloze minutieuze onderzoeken die elke minuut van de operaties en plannen tot en met de uitvoering van de aanslag hebben gereconstrueerd.

Ondanks alles bleef de Iraanse leider zijn eigen drie theorieën van de aanval van 9/11 naar voren schuiven in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Die theoriën zijn algemeen bekend en leiden al jaren een eigen leven op het internet, temidden van voorbij suizende vliegende schotels, ufo’s, goden als kosmonauten en meer van die groezelige debiele onzin gecreëerd door en voor de wereldwijde gemeenschap van gelovers in samenzweerderijen. Gewoon even Googelen op “conspiracy” levert bijna 15 miljoen treffers op, “conspiracy theory” meer dan vier miljoen, “UFO” 6,5 miljoen treffers, “aliens” bijna 10 miljoen enz. Ahmadinejad is één van hen en toevallig ook nog de president van Iran die zelf aan een atoombom werkt en nog nooit of te nimmer vredelievende intenties heeft bekend gemaakt.

Ahmadinejad stelt in de eerste plaats dat er een krachtige terroristische groep achter de aanslag zit; ten tweede, dat “sommige segmenten binnen de Amerikaanse regering de aanslag hebben georkestreerd met het doel om de dalende Amerikaanse economie om te keren en terug meer grip op de Midden-Oostenpolitiek te krijgen en – last but lot least – tegelijk ook het zionistische regime te redden van de ondergang. “De meerderheid van het Amerikaanse volk net zoals andere volken en politici delen allen onze visie”, aldus Ahmadinejad. De derde verklaring is dat de aanslagen werden “uitgevoerd door een terroristische groep, maar die door de Amerikaanse overheid werd gesteund en handig gebruik maakte van de ontstane situatie.”

Iraans president Mahmoud Ahmadinejad beweert dat zijn oorlogsretoriek enkel het goede doel dient. Euh, welk doel?: “Dood aan Israël! Israël moet van de kaart worden geveegd! Israël heeft geen recht om te bestaan! Net zoals ons kernprogramma zullen onze nieuwe lanceermogelijkheden enkel benut worden voor vreedzame doeleinden.”

Eerste doelwit: Israël vernietigen

De Iraanse leider lanceerde zijn gebruikelijke tirade tegen Israël, staat die hij verantwoordelijk houdt voor de vele kwalen in de wereld, maar hij brak weinig nieuwe thema’s aan in dit deel van zijn toespraak. Hij zei dat hij volgende jaar een conferentie over terrorisme bijeen wil roepen. Het Amerikaanse Staats Departement heeft Iran jarenlang geïdentificeerd als een sponsor van terrorisme. Iran bewapent en financiert Hamas in Gaza en Hezbollah in Libanon die tienduizenden raketten hebben opgeslagen om ze te vuren op Israëlische burgers. Iran levert ook wereldwijd wapens en geeft training aan andere terreurgroepen.

Ahmadinejad verklaarde ook dat hij voorstander is van een kernwapenvrije wereld. De Verenigde Naties hebben in vier verschillende sessies sancties uitgevaardigd tegen Iran voor het verbergen van wat de meeste regeringen geloven dat Iran actief en doorlopend aan een programma werkt om kernwapens te bouwen. In zijn toespraak eerder voor de Algemene Vergadering, zei de Amerikaanse president Barack Obama dat “Iran de enige partij is bij het NPV (non-proliferatie-verdrag) dat geen vreedzame bedoelingen van haar nucleaire programma heeft kunnen [noch willen] aantonen.”

En om met een vrolijke noot het weekeinde in te gaan, als uitsmijter:

The Three Terrrors
“Jihad is sweet, Jihad is fun”


Bronnen: The Israel Project: Ahmadinejad Suggests 9/11 Was U.S. Plot to “Save Zionism”; Ynet News: Ahmadinejad: US behind September 11 attacks van 24 september 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.