Jeruzalem: Palestijnen proberen met geweld vredesproces af te breken


Niet enkel in Gaza is men tegen directe vredesonderhandelingen gekant. Ook in de PalArabische gebieden in Judea en Samaria en in bepaalde Arabische buurten in Jeruzalem komen relschoppers massaal op straat om hun ongenoegen te uiten over de huidige vredesbesprekingen tussen al-Fatah van Abbas en Israël.

Gisteren en eergisteren kwam het in Silwan, een wijk in Jeruzalem, tot rellen tussen jonge Palestijnen die gewapend met stenen en katapulten Joodse burgers aanvielen op straat. De relschoppers werden door de Israëlische ordediensten uiteen gedreven.

Enkele foto’s van de rellen in Silwan van  woensdag 22 september 2010.  Een Israëlische lijnbus wordt bekogeld. (Foto’s: AP Foto/Sebastian Scheiner)





7 gedachtes over “Jeruzalem: Palestijnen proberen met geweld vredesproces af te breken

 1. Waarom worden deze arabieren het land niet uitgezet? Ze gedragen zich agressief tegenover de Joodse staat en hebben dus geen recht meer om daar verder te verblijven…

  Like

 2. Inderdaad Peter, Israëlische Arabieren hebben dezelfde rechten als de anderen, alleen ontbreken bij hun fundamentele waarden en plichtsbesef. Overigens genieten ze ten volle van het Israëlisch sociaal zekerheidssysteem en goed onderwijs.
  Als Israëlische Arabische burger krijg je voor dergelijk optreden hoogstens een vermaning of geldboete. In Syrië, Iran, Libië of in Palestijnse gebieden een serie folteringen, de galg of een standrechtelijke executie.
  Men zegge het voort!
  David

  Like

  1. Ja het is een normale reactie om stenen te gooien naar bussen met Israeli’s. Dat is namelijk normaal binnen de islamitische wereld om dhimmies te stenigen als ze zich niet gedragen. Zeker al helemaal die diegenen die denken dat ze een stuk Dar El-Islam weer Dar El-Harb gemaakt hebben. Zoals die nare rot-Joden in Palestina en die rot-katholieken in Spanje. Schande!

   Like

  2. Nee hoi, dit crapuul en pre-terroristisch gedrag heeft geen enkele legitimiteit.
   Wie als Arabier deel uitmaakt van de Israëlische samenleving en niet akkoord gaat met haar politiek heeft andere mogelijkheden dan de inzittenden van een bus te bedreigen met alle gevolgen van dien.
   Achter deze soort acties zit een goed georganiseerd denktank( idem voor de 1 en 2 Intifada) die hopen dat het Israëlische politie of het leger slachtoffers maakt. Die gasten sterven liever als martelaars dan zich te houden aan essentiële burgerzin met als fundamenteel beginsel dat men zijn medeburgers respecteert.
   Fanatieke moslims of hoe je ze ook mag noemen, blazen alles op ongeacht wie zich onder slachtoffers bevindt, dus ook hun broeders en zusters waaronder vrouwen en kinderen.
   En ja, op die bus zaten ook Arabieren en Druzen.
   David

   Like

 3. geachte heer of mevrouw Hoi
  Wat doen de Joden eigenlijk met de Palestijnen? Bedoel je dat ze zieke Palestijnen in hun ziekenhuizen opnemen? Dat werkeloze Palestijnen een uitkering krijgen? Dat er kinderbijslag wordt uitgekeerd? Dat intelligente Palestijnen vrijelijk kunnen studeren in Israel? Dat hele Palestijnse wijken van riolering waterleiding en elektraleidingen zijn voorzien door Israel?
  Dat ze ook vertegenwoordigers in de Knesset mogen hebben?
  Of bedoel je dat zij GEEN bommen in bussen plaatsen, GEEN trouwfeesten overhoop schieten, GEEN kinderen en soldaten gijzelen en vermoorden?
  Ja wat bedoel je eigenlijk, leg dat nou eens een keer uit!!!

  Like

  1. En niet alleen dat. Toen Arafat aan de ‘macht’ kwam in de jaren 90 waren vrijwel alle Palestijnen verzekerd in Israel. Zowel qua ziekenkosten (kupat cholim), arbeidsongeschiktheid, pensioenen etc.
   Een van de eerste wapenfeiten van meneer Arafat was eisen dat iederen deze rechten opgaf zonder een alternatief te bieden.
   Een ander punt wat mijn zusje mij vertelde afgelopen mei. Vrijwel de meeste Palestijnse jongeren die door Israel opgepakt werden (schande natuurlijk…) en die in de cel kwamen voor een paar jaar hebben op kosten van de Israeli’s in de gevangenis hun middelbare school afgemaakt, heel veel zijn afgestudeeerd op Israelische univerisiteiten via schriftelijke examens.
   Op het moment dat Israel besloot een paar jaar geleden dit niet meer te willen financieren draalde het aantal opgepakte minderjarigen binnen een week met meer dan 40%!
   Dus inderdaad, wat doen die Joden nou met die Palestijnen! Het is natuurlijk een schande om de Palestijnen opleidingen te geven zodat ze hun toekomst zelfs op universiteitsniveau te verknallen!

   Like

Reacties zijn gesloten.