PA toponderhandelaar Nabil Shaath: NOOIT erkenning van Joodse staat

“Israël is het enige land ter wereld waar ‘vuile Jood’ slechts betekent dat je je moet gaan wassen.”(Efraim Sevela, 1993)

Nabil Shaath: "Juden Raus uit de Palestijnse gebieden. 4,7 miljoen PalArabische moslims naar Israël. Nooit erkenning van een Joodse staat!"

Toponderhandelaar Nabil Shaath voor de Palestijnse Autoriteit in de huidige directe vredesonderhandelingen met premier Benjamin Netanjahoe onder de bemiddeling van Barack Obama heeft formeel aangekondigd dat de PA nooit Israël zal accepteren als een Joodse staat. Bovendien dreigt hij met oorlog als de de eisen van de PA door middel van deze onderhandelingen niet worden ingewilligd, zeggende: “Een Palestijnse staat zal ontstaan, hetzij door middel van onderhandelingen of door middel van gewapend verzet” [lees: terreur].

Geen Joden in Palestijns gebied maar wel Arabieren op Israëlisch gebied. Niks nieuws onder de zon.

PA: Give us a State or It’s War
by Maayana Miskin
[bron]

De Arabische Liga gaf vorige week haar goedkeuring aan de [zoveelste] weigering van PA leider Mahmoed Abas om Israël als de staat van het Joodse volk te erkennen. Shaath zei dat de erkenning van Israël als een Joodse staat de Palestijnse eis van het “recht op terugkeer” zou ondermijnen, ‘recht’ dat het Israëlische staatsburgerschap zou verlenen aan de miljoenen afstammelingen van Arabieren die tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948 uit Israël zijn gevlucht. Hij beweerde ook dat het accepteren van een Joodse staat “rechtstreeks de islamitische en christelijke Palestijnen in Israël bedreigen.”

Mahmoud Abbas van de PA: 'Joden buiten! Moslims binnen!'

De PA heeft anderzijds geëist dat er geen Joodse bewoners blijven wonen op het grondgebied dat zij blijven claimen als de locatie van een toekomstige Arabische staat, met inbegrip van het oprotten van alle Israëli’s in Judea en Samaria, die nochtans bereid zouden zijn om staatsburgers van de Palestijnse Autoriteit te worden. Arabische leiders in de PA en elders hebben aangedrongen dat Israël alle bouwactiviteiten voor Joden in Judea en Samaria staken, teneinde de onderhandelingen verder te laten gaan.

Egyptische president Hosni Moebarak steunde het standpunt van de Palestijnse Autoriteit en zei in een interview tijdens een TV-uitzending op Channel 1 zaterdagavond: “Ik zeg tegen de Israëlische burgers, waaronder Joden, moslims en anderen, dat er niet zoiets bestaat als een situatie waarin alle burgers Joden zijn,” zei hij. Tegelijk zegt hij dat er in de Palestijnse gebieden alleen maar Arabieren mogen wonen en uitdrukkelijk geen Joden.

Terwijl de Arabische Liga en president Moebarak zich verzetten tegen het etiket van een “Joodse” staat, zijn vele naties van de Arabische Liga – waaronder Saoedi-Arabië, Jemen en Libië – officieel moslimlanden. In Syrië wordt de president bij wet verplicht om een moslim te zijn, en hetzelfde geldt voor de minister-president van Libanon.

Een gedachte over “PA toponderhandelaar Nabil Shaath: NOOIT erkenning van Joodse staat

Reacties zijn gesloten.